Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












چشم انداز مثبت فولاد ايران در افق ۱۴۰۴

چشم انداز مثبت فولاد ايران در افق ۱۴۰۴

گزارش هفته گذشته انجمن جهانی فولاد و آهن حکايت از رشد 7/ 15 درصدی توليد فولاد ايران در 8 ماه نخست سال جاری دارد که بنا بر اين گزارش توليد طی اين مدت به 13ميليون و 447 هزار تن رسيده است.

سال گذشته در فاصله ماه‌های ژانويه تا اوت ميزان توليد فولاد در کشور 11 ميليون و 621 هزار تن ثبت شده که نشان دهنده رشد توليد اين محصول در اين مدت است. به نظر می‌رسد با اين روند که توليد فولاد در پيش گرفته ميزان توليد اين کالا تا پايان سال 2017 به نزديکی 21 ميليون تن برسد که موفقيت مهمی برای ايران محسوب می‌شود. ميزان توليد فولاد کشور در 2016 حدود 8/ 17ميليون تن بوده است.

در اين بين اما دستيابی به ظرفيت توليد 55 ميليون تنی در افق 1404 يکی از سوالات مهم در اين راستا است که آيا با روند رو به رشدی که در شرايط کنونی داريم کشور قادر خواهد بود به ميزان تعريف شده در اسناد چشم انداز صنعت فولاد برسد يا خير؟ کارشناسان با اين فرض که سالانه 12 درصد رشد توليد فولاد در کشور را در نظر بگيريم معتقدند تا افق1404 ميزان توليد فولاد در کشور ما با فرض رشد متوسط 12 درصدی به حدود 45 ميليون تن خواهد رسيد که نسبت به هدف تعيين شده پايين تر است.

طبق برنامه قرار است ميزان مصرف سرانه اين محصول در کشور از رقم حداکثر 235 کيلوگرم به حدود 400 کيلوگرم برسد. اين در حالی است که انتظار می‌رود ميزان صادرات فولاد نيز در افق 1404 به 20 ميليون تن در سال برسد. در اين بين اما به عقيده فعالان بازار و توليدکنندگان فولاد برجام فرصت‌های مهمی را در برابر ايران قرار داد و باعث شد صادرات فولاد در دوره‌ای که کشور با رکود دست و پنجه نرم می‌کند رونق قابل توجهي را تجربه کند و همين موضوع مانع از افت توليد فولادسازان کشور شده است. اين در شرايطی است که به تحليل ما توقف فعاليت‌های وابسته به فولاد در سال‌های گذشته و رکودی که بر بخش واقعی اقتصاد سايه افکنده بود در کنار تحريم‌ها – اگر برداشته نمی‌شد– می‌توانست مصيبت بزرگی را در عرصه توليد فولاد رقم بزند که خوشبختانه صادرات مانع از اين اتفاق شده است.

توقف نسبي در محرک‌های اقتصادی
دو موضوع مهم که گردانندگان چرخه‌های اقتصادي کشور محسوب می‌شوند يعني مسکن و پروژه‌های عمرانی دولت در رکود مزمنی گرفتار آمده‌اند و طرح‌هايی هم که دولت اجرا کرده با 70 درصد پيشرفت فيزيکی بوده و نيازيیبه فولاد و مشتقات آن ندارد. در چنين وضعيتي توليدکنندگان فولادی کشور با ارتقاي کيفی و ايجاد مزيت‌هاي مختلف توانستند بازارهای جهان را از آن خود کنند و به اين ترتيب با توليد فولاد باکيفيت اين محصول را به همه جهان صادر کنند به طوری که امروزه اروپا يکي از مهم‌ترين شرکای تجاری ايران در اين بازار محسوب می‌شود . البته در اين بين برخی چالش‌ها و نگرانی‌ها مطرح شده از جمله کمبود محصول در بازار داخل که بررسی‌ها حکايت از آن دارند که اين موضوع از بعد قيمتی تنها قابل ارزيابي است. 

صفحه بعد

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید