Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












روش‌های نوين توليد فولاد در جهان

روش‌های نوين توليد فولاد در جهان

حسن کرباسچی مدير عامل شرکت ام‌ام‌ای (MME) در ايران اعلام کرد : تکنولوژی پرد (PERED) از روش‌های نوین تولید فولاد ، در 4 پروژه استانی احيای آهن اسفنجی در دست اجراست .

شرکت «ام ام اي» جزو شرکت هاي تحت هلدينگ گروه آسکوتک بوده که در سال ۱۹۹۶در دوسلدورف آلمان ثبت شده است و در زمينه ارائه خدمات مهندسي و فني براي صنايع معدني و فلزي در سراسر جهان فعاليت مي کند. به طور مشخص حوزه هاي فعاليت اين شرکت شامل صنايع، معادن آهن، کارخانه هاي گندله سازي و واحدهاي نورد مي شوند.

وي تصريح کرد: در ماه گذشته، مشعل هاي ريفورمر فولاد شادگان روشن شد و در پروسه راه اندازي گرم قرار گرفت. اميد مي رود که اگر مشکلي به وجود نيايد، شاهد توليد آهن اسفنجي در طرح شادگان باشيم. به گفته کرباسچي، پروژه هاي ميانه و ني ريز هم به ترتيب هر کدام بعد از اتمام پروژه اول، در مسير توليد قرار خواهند گرفت، البته پروژه بافت از ساير طرح ها عقب تر است؛ اما انتظار مي رود در سال جاري، همه طرح هاي ياد شده به بهره برداري برسند.

وي افزود: پرد (PERED) را مي توان روشي بهينه سازي شده براي توليد آهن اسفنجي دانست. اين تکنولوژي با عنوانPersian Reduction، در آلمان و تحت ليسانس شرکت ايراني MME به ثبت رسيده است. بهره گيري از اين روش جديد براي توليد آهن اسفنجي نسبت به روش هاي سابق مزيت هايي را به دنبال دارد.وي خاطرنشان کرد: زمان معقول براي اجراي طرح هاي مذکور از زمان آغاز کار تا مرحله نهايي بهره برداري، حداکثر 2 تا 5/ 2سال خواهد بود، اما مشکلاتي همچون عدم تامين مالي مناسب در دوره فعاليت دولت قبلي، مانع از اجرايي شدن اين طرح ها شدند تا جايي که اجراي اين پروژه ها نزديک به 10 سال زمان برد. مدير عامل شرکت MME در ايران با اشاره به اينکه گذشت زمان مسائلي چون فرسودگي تجهيزات را پديد آورده است، گفت: واحدها براي راه اندازي مجدد گارانتي ها و سرويس مجدد اين دستگاه ها، هزينه هاي اضافه اي را متحمل شدند.

وي افزود: نبايد از اين نکته غافل بود که دوره زماني راه اندازي و رسيدن به محصول در طرح هاي جديد، از يکسو به علت تازگي تکنولوژي و از سوي ديگر به دليل برخي مشکلات ياد شده براي تجهيزات، طولاني تر از زمان هاي متداول در راه اندازي واحدهاي ميدرکس خواهد بود. البته انتظار مي رود در آينده و با کسب تجربيات حاصل از راه اندازي و تحقق پارامترهاي مورد انتظار در تکنولوژي «پرد»، طرح هاي آتي کشور براي توليد آهن اسفنجي با بهره گيري از اين روش، احداث شوند. کرباسچي تصريح کرد: تکنولوژي هاي ميدرکسي که در گذشته احداث شده اند را مي توان تا حدودي و نه صد درصد، بهبود بخشيد و به پرد (PERED) تبديل کرد. اين طرح براي فولاد خوزستان انجام شد و طي آن، ظرفيت 650 هزار تني اين واحد به 850 هزار تن ارتقا يافت. يعني 30 درصد افزايش ظرفيت با اين تغييرات ايجاد شد. در نتيجه حتي واحدهاي قديمي مي توانند از مزيت هاي اين روش براي بهبود عملکرد خود استفاده کنند، البته اگر با مشکل ليسانس ميدرکس مواجه نشوند.وي تاکيدکرد: فولاد خام با دو روش عمده يعني تهيه آهن خام يا چدن مذاب در کوره بلند يا احياي مستقيم سنگ آهن، ذوب آهن اسفنجي و قراضه در کوره هاي الکتريکي از قبيل قوس الکتريکي، انجام مي شود و بيش از 70 درصد فولاد دنيا به روش کوره بلند توليد مي شود. مابقي سهم توليد فولاد جهان را نيز کوره هاي قوس الکتريکي در اختيار دارند.

مدير عامل شرکت MME در ايران با بيان اينکه صنعت فولاد ايران، مسير کاملا متفاوتي را در زمينه توليد دنبال مي کند، اظهار کرد: بنا بر آمار منتشر شده در سال 2015، کمتر از ۲۰ درصد توليد فولاد ايران به کوره بلند اختصاص دارد و بيش از ۸۰درصد توليد آن از سوي کوره هاي قوس الکتريکي انجام مي گيرد.به گفته وي، هرکدام از روش هاي توليد فولاد ياد شده مزايا و معايب مختص به خود را دارند بنابراين انتخاب روش توليد، به پارامترهاي مختلفي بستگي دارد. مواد اوليه و قيمت انرژي را مي توان جز اثرگذارترين پارامترهاي اثرگذار در اين حوزه ذکر کرد. کرباسچي تصريح کرد: زغال سنگ و کک را مي توان از مواد اوليه اصلي مورد استفاده در توليد فولاد به روش کوره بلند نام برد اما ايران از منابع غني زغال سنگ برخوردار نيست که بتواند آن را به کک تبديل کند و استفاده از کک وارداتي علاوه بر مشکلات تامين به دليل قيمت بالاي آن به لحاظ اقتصادي زياد مقرون به صرفه نيست. وي گفت: برخي کارشناسان معدن معتقدند، اگر اکتشافات تکميلي انجام شود، قطعا به ذخاير مناسبي از زغال سنگ دست پيدا خواهيم کرد، اما تحقق اين امر نياز به سرمايه گذاري بالا و تکميل فعاليت هاي اکتشافي دارد.

صفحه بعد

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید