Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












تصویب کنوانسیون میناماتا در زیمبابوه

تصویب کنوانسیون میناماتا در زیمبابوه

زیمبابوه کاربرد جیوه در استخراج معدن را، براساس کنوانسیون میناماتا، ممنوع می‌کند. اما آیا کنوانسیون میناماتا در ایران نیز تصویب شده است؟

♦ تصویب کنوانسیون میناماتا در زیمبابوه

به گزارش متال آنلاین، رسانه‌های دولتی زیمبابوه امروز (سه شنبه) گزارش دادند که:

"زیمبابوه استفاده از جیوه در استخراج را ممنوع کرده است و قصد دارد به کشورهایی که به تدریج کاربرد این فلز سمی را ممنوع کرده‌اند، بپیوندد."

به طور کلی، رهاسازی جیوه در محیط زیست موجب نفوذ آن در خاک و آب شرب می‌شود، بنابراین پیشگیری و حل این مسئله، حائز اهمیت است و باید اقدامات مناسب و قوانین کنترل‌کننده برای آنها در هر کشوری لحاظ و با دقت و جدیت اجرا شود.

این ممنوعیت معدنکاران طلا در مقیاس کوچک (منظور شرکت‌های کوچکی که با سرمایه‌گذاری و تولید محدود، طلا استخراج می‌کنند)، که برای استخراج طلا از جیوه استفاده می‌کنند را، تحت تاثیر قرار خواهد داد.

معدنکارانی که در مقیاس کوچک در زیمباوه مشغول به فعالیت هستند، در حال حاضر، بیش از نیمی از شمش تولیدی این کشور را تولید می‌کنند.

روزنامه دولتی هرالد گزارش کرده است که:

"زیمباوه، کنوانسیون میناماتا، که منع استفاده از جیوه در معدن است را تصویب کرده و اقدامات نظارتی لازم را برای جلوگیری از انتشار آن بواسطه تجهیزات صنعتی مانند دیگ‌های بخار، زباله سوزها و نیروگاه‌ها اعمال کرده است."

جیوه، که به آسانی برای معدنکاران زیمباوه قابل دسترسی است، در صورت آلوده کردن مواد غذایی و آب‌های زیرزمینی، خطرات شدیدی برای سلامت عمومی ایجاد می‌کند.

♦ کنوانسیون میناماتا چیست؟ آیا این کنوانسیون در ایران تصویب شده است؟

کنوانسیون میناماتا، یک معاهده بین ‌المللی در خصوص جیوه است و هدف اصلی آن، حفاظت از سلامت انسان و محیط زیست از انتشار و رهاسازی جیوه و ترکیبات جيوه از منابع انسان‌ساز آن است.

لازم به ذکر است، کنوانسیون میناماتا، در مرداد ماه سال 96 در راستای کنترل آسیب‌های ناشی از جیوه، در سطح بین‌المللی لازم‌الاجرا شد و الحاق ایران نیز یک ماه بعد به طور رسمی به این کنوانسیون محقق شد. ایران شریک بزرگی برای کنوانسیون بین‌المللی میناماتا به شمار می‌آید و شصتمین کشوری است که به این کنوانسیون ملحق شده و به طور کلی عضو فعال کنوانسیون میناماتا می‌باشد. همچنین یکی از دلایل اهمیت حضور ایران در این کنوانسیون بین‌المللی آن است که، ایران دریافت کننده‌ پروژه‌ کلر آلکالی ( فرایندی صنعتی که برای الکترولیز نمک (NaCl) استفاده می‌شود) بوده است.

خاطر نشان می‌کنیم که مصرف جیوه در ایران بالا است.

هر کشوری که عضو کنوانسیون میناماتا می‌شود باید حداکثر پنج سال بعد از عضویت، میزان منابع انتشار جیوه خود را فهرست‌بندی کند تا بر این اساس منابع آلوده‌کننده و انتشار جیوه مشخص شود.

  • منبع: metalonline.ir
  • تاریخ: سه شنبه 9 دی 1399 - 17:02
  • نویسنده: پ . ز
  • صفحه: اخبار فلزات
  • بازدید: 728
لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید