Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












بازار ضایعات سیم و کابل

بازار ضایعات سیم و کابل

بازار سیاه ضایعات سیم و کابل

علی شادباد(مدیرعامل شرکت گسترش توسعه صنعت نور خاورمیانه) گفت: در حالی که فروش ضایعات سیم و کابل مسی باید از طریق مزایده انجام شود، شاهد جولان دلالان و فروش آن در سطح بازار هستیم.شرکت گسترش توسعه صنعت نور خاورمیانه فجر فعالیت خود را در زمینه بازیافت سیم و کابل مسی در سال 1392 آغاز کرده است. جداسازی سیم مسی از روکش PVC در این مجموعه، توسط یک دستگاه شریدر انجام می‌شود. ظرفیت تولید مس این شرکت، سالانه 720 تن است که به دلیل کمبود مواد اولیه، قادر به تحقق کامل آن نیستیم.
وی در خصوص چالش‌های موجود در تامین مواد اولیه، عنوان کرد: در حالی که فروش ضایعات سیم و کابل باید از طریق مزایده انجام شود، متاسفانه بعضی ادارات ضایعات خود را با قیمت کمتر به دلالان می‌فروشند و در ادامه این اشخاص اقدام به فروش آن با قیمت بیشتر در سطح بازار می‌کنند که همین مسئله منجر به ایجاد بازار سیاه ضایعات سیم و کابل شده است. از سوی دیگر، سازمان محیط زیست نظارت کافی بر نحوه بازیافت سیم و کابل را ندارد و گرانول آن توسط دلالان در طبیعت سوزانده می‌شود که در نهایت باعث ایجاد عوارض زیست‌‌محیطی همچون آلودگی هوا خواهد شد.
شادباد در همین راستا تصریح کرد: شرایط بازار به نحوی است که امکان دسترسی تولیدکنندگان واقعی به ضایعات سیم و کابل وجود ندارد و جولان دلالان در بازار سیاه باعث شده است دست آن‌ها از مواد اولیه مورد نیاز کوتاه شود. همچنین از آنجایی که نظارت کافی بر نحوه استفاده از ضایعات سیم و کابل وجود ندارد، برخی از افرادی که در مزایده ضایعات سیم و کابل برنده می‌شوند، اقدام به فروش آن با قیمت بالاتر در بازار می‌کنند که این امر دسترسی تولیدکنندگان واقعی به مواد اولیه را دشوار کرده است. بر همین اساس اگر ما بتوانیم ضایعات مورد نیاز را تامین کنیم، بازیافت را انجام خواهیم داد. در غیر این صورت، ناچار به تعطیلی مجموعه هستیم.
وی در خصوص شرایط حاکم بر بازار ضایعات سیم و کابل مسی، اظهار کرد: آنچه که باید در بازیافت ضایعات سیم و کابل مورد توجه قرار بگیرد، توجه به محیط زیست و هوای پاک است اما متاسفانه توجه خاصی به این دو مقوله مهم نمی‌شود و سود حاصل از معامله ضایعات در بازار سیاه، از اهمیت بیشتری نسبت به آلایندگی آن برخوردار است. در حال حاضر، چندین هزار تن سیم اعم از ساختمانی، خودرویی و... در داخل کشور تولید می‌شود که باید پس از استفاده در یک مدت زمان مشخص، بازیافت شوند. در حالی که ما نیازمند بازیافت صحیح این محصولات هستیم، متاسفانه حجم زیادی از ضایعات در کوره‌های اطراف شهرهای بزرگ صنعتی دپو و سوزانده می‌شود. در ادامه، دود حاصل از سوختن گرانول، بر آلودگی هوای این مناطق می‌افزاید. با توجه داشت این دود، بسیار خطرناک‌تر از سیانور و کاملا سرطان‌زا است و بسیاری از افراد اطلاع کافی نسبت به این فاجعه زیست‌محیطی ندارند.
وی در مورد آینده بازیافت در کشور گفت: با توجه به حجم بالای ضایعات سیم و کابل تولید شده در کشور، به راحتی می‌‎توان با راه‌اندازی یک واحد کوچک تولیدی با استفاده از تجهیزات مدرن و همزمان با اشتغال‌زایی و درآمدزایی، اقدام به بازیافت اصولی ضایعات کرد. البته این مهم نیازمند شناخت کافی نسبت به فرایند بازیافت است که متاسفانه بسیاری از مسئولان آگاهی لازم نسبت به آن را ندارند و بر همین اساس نمی‌توان انتظار توسعه و پیشرفت صنعت بازیافت در کشور را داشت. جای خالی مسئولان کارآمد که بتوانند اقدامات اساسی در راستای تحول صنعت بازیافت در داخل کشور را انجام دهند، به شدت احساس می‌شود و با روی کار آمدن دولت‌های جدید، ما همچنان شاهد ادامه حضور مدیران نالایق در بخش صنعت هستیم. یک میلیون خودروی فرسوده در حدود 15 سال پیش، از حوزه حمل و نقل عمومی کشور خارج و وارد چرخه بازیافت شد که اقدام جهادی مناسبی در راستای مقابله با آلودگی هوا بود و امیدوار هستیم شاهد ادامه این تصمیم‌های سازنده در کشور باشیم.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید