Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












چالش‌های فلزات غیرآهنی به کجا رسید

چالش‌های فلزات غیرآهنی به کجا رسید

در این میزگرد ، توسعه صادرات را در سه دهه از عمر صنعت مس ایران مرور خواهیم کرد. فرصت سرمایه گذاری در حوزه میدیرت بین المللی ، واردات و صادرات هم در حوزه داخلی و هم خارجی وجود دارد که به مطالعه و شرح پتانسیل‌های این صنعت در حوزه‌های بالا خواهیم پرداخت.

گزارشگر متال آنلاین: قطعا فرصت‌های زیادی برای سرمایه گذاری وجود دارد که ما از آنها غافل شده‌ایم و اینکه باید بدانیم سرمایه گذاری در حوزه فلزات پایه بهترین نوع سرمایه‌گذاری است. فلزات پایه شامل: آلومینیوم ، وری ، سرب، روی ، قلع و نیکل میباشد. صنعت مس ، بالاترین قدرت اقتصادی را در ایران و جهان دارد. از لحاظ پتانسیل معدنی ، ایران 53.000.000 تن ذخایر معدنی دارد که این نرخ بدون اختصاص نفت و گاز محاسبه شده است. 14 ماده معدنی در ایران شناخته شده است و 14 ماده معدنی دیگر در حال اکتشاف میباشد.با توجه به آمار موسسات مختلف ، جایگاه ایران در جهان بین 10 و 15 میباشد. ایران رتبه 10 را در بخش مواد معدنی در جهان به خود اختصاص داده است.

ایران جز 15 کشور تولیدکننده مس است و صادرات مواد معدنی را در سال گذشته به 10.000.000تن رساند. در سال 1396 ، میزان 23.000.000 تن نرخ تولید مس در جهان است و بعد از مس ، فولاد با 1.700.000 تن در رتبه دوم و آلومینیوم با میزان 64.000 تن در رتبه سوم قرار گرفت. نکته حایز اهمیت ، در مورد قیمت تمام ده مس و میزان ذخایر مس در ایران است. حوزه مس و روی در ایران مظلوم واقع شده‌اند. این اطلاعات در حالی است که در ایران فقط 7% مورد اکتشاف قرار گرفته است ولی در کانادا و کشورهای مشابه ، اکتشافات به صورت دو دوره تکمیل انجام داده‌اند.

ایران در حوزه مس ، رتبه 8 جهان را دارد. صنعت تولید و ذوب مس 1.3% ، مس کاتد 0.9% است که در سال 96 ظرفیت تولید مس کاتد 450.000 تن و سال 97 حدود 200.000 تن میباشد که از کل تولید مس فقط 17% در صنایع پایین دست است. میانگین 12 سال گذشته مس ، 1.01 میلیارد تن بوده است. مس جهانی در سال 2012 به 1200 دلار رسیده است. از سال 2017 روزانه افزایش نرخ دلار داشته‌ایم. سال 2018 مس به قیمت 7380 دلار بوده است و علی رغم تحلیل‌ها مس جهانی صعود کرد. میانگین سود ناخالص مس در 12 سال گذشته 4000 دلار بوده است. رتبه بندی فلزات بر اساس سود ناخالص را به ترتیب مس ، روی ، سرب و نیکل به خود اختصاص داده‌اند. میانگین فروش سالانه 1.2 میلیارد دلار میباشد و سود سالانه مس 710 میلیون دلارمیباشد. مزیت اقتصادی مس سود 8.5 میلیارد دلاری است.

برای سرمایه گذاری دو مورد پتانسیل معدنی و توجیه اقتصادی را بررسی کنید. در همه دهک‌ها ، مس سودآورترین صنعت است. سال 2017 ، 98% تولیدکنندگان مس در سال گذشته سود کردند مس تنها فلزی است که جایگزین آن نقره و طلا است که بسیار هزینه بر است. در حوزه برق فشار قوی آلومینیوم جایگزین شده است ایران بزرگترین تولید کننده و صادر کننده روی جهان است که در مقابل ان ترکیه بزرگترین واردکننده شمش روی است.

مصرف ترکیه در مس 215.000 تن است و مصرف ترکیه مجددا در آلومینیوم هم دارای پتانسیل های بالایی استو. اگر سعی میشد روابط با ترکیه بهبود یابد کداقل در حوزه فلزات پایه اکثر مشکلات امروز را نداشتیم.

عرضه و تقاضا در بورس چگونه است ؟

تعهداتی که در سال 96 و 97 بیان شدند به مرحله عملیاتی رسیدند. 152.000 تن در سال 97  و  47.000 تن مفتول تولید شده است. از اواخر فروردین سال 97 با وجود مشکلات بسیار بازهم محصولات خود را در بازار عرضه کردیم و در مورد مشکلات هم با وزارت صنعت معدن تجارت صحبت کردیم که با این وضعیت فقط شرکت دچار ضرر شد. بخش نامه نحوه قیمت گذاری ارز از سمت سامانه نیما تغییر کرد ولی در حال ما تغییری نداشت که با تمام این مشکلات 100.000 تن مس کاتد و 19.000 تن مفتول تولید کردیم .مصرف مس در کشور بالاست و 1.5 برابر بورس است.

در سال 97 ، 147.000.000 تن مس کاتد و تولید مفتول تا آخر سال 96 حدود 26.000 تن و در سال 97 ،105.000 تن ثبت شده است. بالاترین حد تولید بین 93 تا 96 و بالاترین تقاضا 96.000.000 تن مس کاتد و مس و در 97 ، 256.000.000 تن ثبت شده است و علت این تفاوت 300% تفاوت بین ارز دولتی و آزاد است.

با توجه به وضعیت ارز ، چگونه خریدهای بالا شکل می‌گیرند ؟

تقاضای کاذب است. مس خام از عراق و افغانستان خارج میشود که این خروج به صورت سرمایه در صنایع بالادستی مس کاتد بوده است.

چگونه از خروج مس جلوگیری کنیم ؟

1-خریداران عمده به شرکت‌ها ضربه میزنند.

2-نهادهای نظارتی و دولتی آنچنان که باید و شاید نظارت نمیکنند.

3.سوابق خرید برای هر نهاد بررسی شود و سقف خرید تعریف شود.

علی هوشمند ، رییس انجمن تولیدکنندگان مقاطع برنجی بیان کرد : 

ما سالانه بین 60 تا 70 هزار تن تولید مواد اولیه داریم و صنایع شیرآلات، تاسیسات، خودروسازی و صنایع الکترونیک مصرف کننده محصولات ما هستند. مشکل اصلی تولیدکننده نبود ماده اولیه است، زیرا در ابتدای سال قیمت ماده اولیه 22هزارو 300تومان بود اما اکنون به 60هزارتومان رسیده است. ما مشکل خود را به شرکت ملی مس ارائه کردیم اما کمکی به ما نکردند‌ و اکنون از ضایعات برای تولید استفاده می‌کنیم که کیفیت مناسبی ندارد. این در حالی است که تنها صنعتی که توانسته جلوی واردات محصولات چینی را به ایران بگیرد شیرآلات است که مصرف کننده تولیدات ما هستند، در وزارت صمت و دیگر سازمانهای مربوطه نیز کسی پاسخگوی ما نیست‌‌. ایران و ترکیه بزرگترین تولید کننده شیرآلات در خاور میانه هستند و می توانیم با استفاده از این ظرفیت به اقتصاد ملی کمک کنیم.

این در حالی است که کاتد به دست ما نمیرسد و تنها مفتول سیمی برای ذوب در اختیار ما قرار میگیرد که خود جای سوال دارد.علی هوشمند در پایان در مورد قراضه مس همچون مفتول مس مورد مصرف صنایع مس است اما ما مجبوریم به سمت استفاده از موادی برویم که ناخالصی بیشتری دارد. این در حالی است که امسال شاهد صادرات قراضه مسی بودیم که توانستیم با پیگیری از این کار جلوگیری کنیم.

 

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید