Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












هشداری برای آینده تامین منابع معدنی

هشداری برای آینده تامین منابع معدنی

 آینده تامین منابع معدنی


رضا جدیدی، مدیرکل طرح و برنامه سازمان زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات ‌‌‌معدنی کشور گفت: در حوزه اکتشاف ذخایر معدنی نکته مهم و حیاتی برای کشور، وجود محدودیت جدی در ذخایر کشف‌شده تاکنون نسبت به تولید و مصرف صنایع است.وی افزود: مبنای همه برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها در تولید اطلاعات پایه حاکمیتی و اکتشاف منابع جدید، توجه به این مقوله در قالب طرح پایش ذخایر معدنی و اکتشاف هدفمند است که در این راه وجود منابع مناسب مالی، نیروی انسانی متخصص کافی در بخش دولتی و خصوصی و همچنین تجهیزات و فناوری‌‌‌های به‌‌‌روز لازمه حل این مشکل است.
وی همچنین عنوان کرد: با ادامه روند کنونی و همچنین با توجه به زمان‌بر بودن فرآیند اکتشاف تا بهره‌‌‌برداری از معدن، این امر مناسب به نظر نمی‌رسد و این زنگ خطری برای آینده تامین منابع معدنی موردنیاز صنایع کشور است که هرچه زودتر باید برای آن چاره‌‌‌اندیشی شود. مدیرکل طرح و برنامه سازمان زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات‌‌‌ معدنی کشور، با تاکید بر اینکه به‌‌‌طور معمول در همه کشورهای توسعه‌‌‌یافته مقوله اکتشاف اولیه و تولید اطلاعات پایه بر عهده سازمان‌های زمین‌شناسی و در زمره فعالیت‌‌‌های حاکمیتی است، افزود: در این مرحله ریسک سرمایه‌گذاری بالا و جذابیت سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی به‌منظور تولید اطلاعات ناچیز و حتی نامعقول است. به گفته وی، در کشور ما در سال‌های اخیر با توجه به ظهور شرکت‌های قدرتمند دولتی– خصوصی با قدرت مالی و منابع کافی، نوعی آمیختگی نامناسب در فعالیت‌‌‌های دولتی و نوع سرمایه‌گذاری به وجود آمده که نتیجه آن عدم‌کشف ذخایر بزرگ در کلاس جهانی، دوباره‌‌‌کاری‌‌‌های غیرعلمی و صرف منابع مالی هنگفت به‌‌‌صورت واگرایانه و غیرهدفمند بوده است. جدیدی تصریح‌‌‌کرد: در این میان به دلیل نبود مدیریت مناسب در روند برنامه‌‌‌ریزی کشور در حوزه زمین‌‌‌شناسی، اکتشاف و معدن‌‌‌کاری، بدنه دولت به‌مرور ضعیف‌‌‌تر شده است و اکنون به مرحله‌‌‌ای نزدیک می‌‌‌شویم که اطلاعات پایه موردنیاز کشور در حوزه زمین‌‌‌شناسی به عنوان لازمه توسعه زیرساخت‌‌‌های عمرانی، شهری، تاسیسات بزرگ عمرانی و شریان‌‌‌های حیاتی و همچنین اطلاعات به‌‌‌روز پایه در اکتشاف ذخایر معدنی کشور، به‌ویژه ذخایر پنهان و کشف‌نشده موجب شکل‌‌‌گیری محدودیت‌های جدی زیرساختی و معدنی شده است. وی گفت: نبود امکان تامین منابع مالی سازمان‌های دولتی و فقدان ظرفیت قانونی مشارکت با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، در فرآیند تولید اطلاعات پایه زمین‌‌‌شناسی و اکتشافی وجود دارد که تعریف و طراحی مدل‌‌‌های برد-برد برای بدنه دولت و بخش خصوصی در این روند ضروری به‌‌‌نظر می‌‌‌رسد. این مسوول از رایزنی‌‌‌های گسترده سازمان زمین‌‌‌شناسی در سه سال اخیر خبر داد و گفت: امکان ورود سرمایه و تامین منابع مالی به حوزه اکتشاف و حتی تولید اطلاعات پایه زمین‌‌‌شناسی و شناسایی ذخایر جدید معدنی وجود دارد که لازمه آن تعریف قوانین، منابع مالی پایدار و ظرفیت‌‌‌های قانونی جذب سرمایه از سوی بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید