Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












رشد تجارت با اروپا

رشد تجارت با اروپا

رشد تجارت با اروپا

واردات کالایی ایران در سال ‌مزبور از اتحادیه اروپا حدود ۲/ ۴میلیارد یورو بود که نسبت به سال‌۲۰۲۱، حدود ۴/ ۶درصد رشد داشت که کشورهای آلمان، ایتالیا و هلند در صدر مبادی وارداتی با سهم ۶۰درصدی از کل ارزش واردات در سال‌۲۰۲۲ قرار دارند. براساس این گزارش، تجارت کالایی ایران با اتحادیه اروپا در سال‌۲۰۲۲ هم در حوزه صادرات و هم واردات با افزایش ارزش همراه بوده است. همچنین بر اساس این گزارش، ‌‌‌‌‌‌صادرات کالایی ایران هم در سال‌۲۰۲۲ اگرچه افزایش حدود ۱۳۴‌میلیون یورویی داشت و به حدود ۱/ ۱میلیارد یورو رسید، ولی افزایش مزبور به دلیل اندک‌بودن، موجب ارتقای معنادار سطح صادرات کالایی ایران به این اتحادیه نشد.کشورهای آلمان، ایتالیا، اسپانیا و رومانی چهار مقصد اصلی کالاهای صادراتی ایران با سهم ۶۴‌درصد از کل ارزش صادرات را در سال‌۲۰۲۲ تشکیل می‌دهند.
معاونت بررسی اقتصادی اتاق تهران، در گزارشی تجارت ایران با اتحادیه اروپا را مورد بررسی قرار داده‌است. در این گزارش تجارت کالایی ایران با اتحادیه اروپا (۲۷ کشور) طی سال‌های اخیر و با استفاده از داده‌های مرکز آمار این اتحادیه بررسی و با تجارت مشابه کشورهای عربستان‌سعودی، ترکیه، برزیل، اندونزی و ویتنام مقایسه شده‌است. مقاصد و مبادی مهم تجاری ایران در رابطه با اتحادیه اروپا از دیگر موضوعاتی است که در این گزارش هم از منظر تغییرات ارزشی و هم تغییرات مقداری (تجارت واقعی) به آن موردبررسی قرار گرفته‌است.براین اساس، تجارت کالایی ایران با اتحادیه اروپا در سال‌۲۰۲۲ هم در حوزه صادرات و هم واردات با افزایش ارزش همراه بود. واردات کالایی ایران در سال‌مزبور از اتحادیه اروپا حدود ۲/ ۴میلیارد یورو بود که نسبت به سال‌۲۰۲۱، حدود ۴/ ۶درصد رشد داشت. صادرات کالایی ایران هم در سال‌۲۰۲۲ اگرچه افزایش حدود ۱۳۴‌میلیون یورویی داشت و به حدود ۱/ ۱میلیارد یورو رسید، ولی افزایش مزبور به دلیل اندک‌بودن، موجب ارتقای معنادار سطح صادرات کالایی ایران به این اتحادیه نشد. تراز تجاری ایران با این اتحادیه در سال‌موردبررسی، منفی ۱/ ۳میلیارد بوده که نسبت به سال‌۲۰۲۱ تضعیف شده‌است. این گزارش می‌افزاید: برخلاف ایران، تجارت کشورهای ترکیه، عربستان‌سعودی، برزیل، اندونزی و ویتنام با اتحادیه اروپا هم در بخش صادرات و هم واردات رشد قابل‌توجهی را در سال‌۲۰۲۲ تجربه کردند. صادرات ترکیه به این اتحادیه در سال‌۲۰۲۲ با افزایش بیش از ۲۰‌میلیارد یورویی، عربستان‌سعودی با افزایش ۲۳‌میلیارد یورویی، برزیل با افزایش ۱۷‌میلیارد یورویی، ویتنام با افزایش ۸/ ۱۲میلیارد یورویی و اندونزی با افزایش ۶/ ۶میلیارد یورویی همراه بود که به‌مراتب بیشتر از رشد ۲/ ۰‌میلیارد یورویی ایران در همین مدت است. همچنین واردات کشورهای منتخب نیز در سال‌۲۰۲۲ در مقایسه با واردات ایران از اتحادیه اروپا هم از منظر سطح و هم از لحاظ میزان افزایش، از عملکرد بالاتری در مقایسه با سال‌۲۰۲۱ برخوردار است. مقایسه صادرات با واردات کشورهای منتخب در سال‌۲۰۲۲ نشان می‌دهد که تراز تجاری اقتصادهای ویتنام، اندونزی، عربستان‌سعودی و برزیل با اتحادیه اروپا در سال‌۲۰۲۲ مثبت و به‌ترتیب ‌برابر با ۶/ ۳۸میلیارد یورو، ۳/ ۱۴میلیارد یورو، ۳/ ۱۲میلیارد یورو و ۷‌میلیارد یورو بوده؛ درحالی‌که تراز تجاری ترکیه حدود منفی یک‌میلیارد یورو بوده‌است.
روند عمومی مقدار واردات کالایی ایران از اتحادیه اروپا طی سه سال‌اخیر، با متوسط رشد سالانه ۶/ ۵‌درصد، افزایشی بوده‌است. در سال‌۲۰۲۲بر خلاف سال‌۲۰۲۱، کاهش مقدار واردات از این اتحادیه به میزان ۵/ ۱۵درصد و رسیدن به رقم ۵۶/ ۲‌میلیون ‌تن روی می‌دهد. مقایسه افزایش ارزش با مقدار واردات از اتحادیه اروپا، مشابه حوزه صادرات، مبین رشد میانگین قیمت کالاهای مبادلاتی در این حوزه است.نسبت مقدار واردات کالایی ایران از اتحادیه اروپا به مقدار صادرات به این اتحادیه در سال‌۲۰۲۲، حدود ۷/ ۴ بوده که به معنای واردات مقداری به‌مراتب بیشتر در قیاس با مقدار صادرات است.
چهار گروه کالایی شامل؛ مواد و محصولات شیمیایی با ارزش حدود ۳۱۱‌میلیون یورو، محصولات غذایی و حیوانات زنده با ارزش ۲۵۸‌میلیون یورو، کالاهای صنعتی طبقه‌بندی‌شده بر حسب ماده‌سازنده با ارزش ۲۵۱‌میلیون یورو و مواد خام غیرخوراکی به‌جز سوخت، گروه‌های عمده صادرات کالایی ایران به اتحادیه اروپا طی سال‌۲۰۲۲ با مجموع سهم حدود ۷۸‌درصدی از کل صادرات ایران به این اتحادیه را تشکیل داده‌اند.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید