Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












توسعه پایدار صنعت مس

توسعه پایدار صنعت مس

شرایط صنعت مس

محمد طاهری پور(مدیرعامل شرکت دایره طلایی رفسنجان) گفت: در حال حاضر، صنعت مس از جایگاه مطلوبی برخوردار بوده و شرایط برای توسعه پایدار این صنعت مهم در کشور فراهم است. شرکت دایره طلایی رفسنجان فعالیت خود را با هدف تولید شمش مسی در سال 1395 در شهر رفسنجان آغاز کرده است. تعداد نیروی انسانی فعال در مجموعه 100 نفر است که به‌ طور مستقیم مشغول فعالیت هستند و البته تعدادی نیز به‌ صورت غیرمستقیم با مجموعه همکاری می‌کنند. میزان ظرفیت تولید شرکت دایره طلایی رفسنجان، 150 الی 250 تن در ماه است که این میزان بستگی به تامین ماده اولیه دارد. ما همواره تلاش می‌کنیم با ظرفیت کامل به‌ تولید شمش مسی بپردازیم.

وی در مورد تامین مواد اولیه گفت: ضایعات مسی شامل سرباره، ته‌پاتیل و همچنین مواد نسوز به‌ عنوان ماده اولیه در مجموعه ما مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماده اولیه مسی از مجتمع مس سرچشمه خریداری شده و در ادامه در کوره‌های دوار ذوب می‌شود. خوشبختانه با عنایت به عملکرد مثبت شرکت ملی صنایع مس ایران و مجتمع‌های زیرمجموعه آن، مشکل خاصی در زمینه تامین ماده اولیه نداریم. شمش مسی با عیار 97 تا 98.5 درصد در مجموعه ما تولید می‌شود و فرایند آن به این‌ صورت است که ضایعات مسی وارد کوره‌های دوار می‌شود و در ادامه با استفاده از میزان درجه حرارت مشخص، پسماند در داخل کوره ذوب شده و در نهایت، مس تولیدی به شکل شمش ریخته‌گری می‌شود. لازم به ذکر است این فرایند تنها در کوره‌های دوار انجام می‌شود و قابلیت تولید شمش مسی در کوره‌های بلند و القایی را ندارد. ضمن اینکه قیمت کوره دوار نیز بسیار گران بوده و هزینه استفاده از آن به همراه آجرنسوز در حدود 300 میلیون تومان است.

وی در همین راستا افزود: این فرایند به‌ نوعی در داخل کشور بومی‌سازی شده است و در بسیاری از واحدهای کوچک تولیدی استان زنجان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در همین راستا، مجتمع مس سرچشمه پیش از عقد قرارداد با شرکت دایره طلایی رفسنجان، پسماند خود را جهت تولید شمش، به یک شرکت چینی می‌داد و در ادامه ما توانستیم با عملکرد قوی و درخشان خود، تولید شمش مسی مورد نیاز این مجمتع مهم را در دست بگیریم.

مدیرعامل شرکت دایره طلایی رفسنجان در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه کیفیت شمش مسی تولید شده در داخل را با نمونه‌های خارجی چطور ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: محصول تولیدی مجموعه ما در داخل کشور منحصربه‌فرد است و از آنجایی که تولید آن با عیار و کیفیت بالا، انرژی گاز زیادی را مصرف می‌کند، افزایش تعرفه گاز واحدهای صنعتی کوچک بر کیفیت این محصول تاثیر گذاشته است. با این میزان افزایش قیمت گاز، امکان تولید شمش مسی مرغوب محدودتر شده و حتی ممکن است در فصل زمستان منجر به تعطیلی مجموعه شود. چراکه پایه و اساس استفاده از کوره‌های دوار، انرژی گاز است و اگر ما بخواهیم روند فعلی میزان تولید خود را حفظ کنیم، باید توانایی پرداخت هزینه گاز مصرفی را داشته باشیم. لذا از مسئولان محترم مجتمع مس سرچشمه درخواست کرده‌ایم بهای گاز مصرفی مجموعه را تقسیط کنند و همکاری لازم در این زمینه را با ما داشته باشند.
وی همچنین در خصوص تاثیر تحریم بر فعالیت شرکت دایره طلایی رفسنجان، اظهار کرد: اثرات ناشی از تحریم کاملا در بخش‌های مختلف کشور دیده می‌شود. چراکه تحریم‌ها باعث شده است شرکت ملی صنایع مس ایران در مقام متولی صنعت مس کشور در حوزه صادرات با مشکلات فراوانی مواجه شود و لذا مجتمع‌های وابسته به این شرکت نظیر مس سرچشمه نیز تحت تاثیر این مسئله قرار گرفته است و در نهایت، این معضلات تاثیر خود را بر عملکرد واحدهای کوچک صنعتی خواهند گذاشت. زمانی که ما همکاری خود را در سال 1395 با مجتمع مس سرچشمه آغاز کردیم، قیمت مواد اولیه و به دنبال آن هزینه‌های مختلف تولید بسیار متعارف‌تر از الان بود که تحریم‌ها، تاثیر مستقیم بر افزایش قیمت در تمامی حوزه‌‎ها داشته است. امیدوار هستیم در آینده نزدیک این تحریم‌های ظالمانه رفع شود.
طاهری پور همچنین گفت: خوشبختانه با رویکرد مثبت و تحسین برانگیز شرکت ملی صنایع مس ایران، صنعت مس و به دنبال آن، بازار محصولات مسی همچون شمش مسی از رونق خوبی برخوردار است و به نظر می‌رسد با توجه به روند روبه رشد قیمت جهانی مس، آینده درخشانی در انتظار این صنعت کشور باشد. در حال حاضر، شاهد مشکلات بسیاری از شرکت‌های معتبر داخلی در زمینه صادرات محصول هستیم و شرکت ملی صنایع مس ایران در چنین شرایطی توانسته است هم میزان ظرفیت تولید خود را افزایش دهد و هم حضور موفقی در عرصه صادرات کاتد مسی داشته باشد. بنابراین وضعیت بازار محصولات مسی مطلوب به نظر می‌رسد و در آینده نیز بهتر خواهد شد. چراکه تقاضا برای محصولات مسی که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف همچون حمل و نقل، ساختمان، خودرو، برق و... دارند، زیاد است و همین امر بر رونق صنعت مس و نهایتا میزان فروش محصولات مسی افزوده است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید