Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












آغاز به‌کار چین بر روی معدن عظیم مس افغانستان

آغاز به‌کار چین بر روی معدن عظیم مس افغانستان

آغاز به‌کار چین بر روی معدن عظیم مس افغانستان

بهره‌برداری از ذخایر مس عظیم افغانستان که ارزش آن به میلیاردها دلار تخمین زده می‌شود آغاز شده است. طالبان معدن را به عنوان منبع بالقوه درآمد می‌بینند، اما نگرانی‌های امنیتی همچنان یک چالش بزرگ برای کارگران چینی و موفقیت پروژه به شمار می‌رود.
مهندسان چینی و دولت طالبان به صورت رسمی کار روی پروژه عظیم استخراج دومین ذخایر بزرگ مس جهان را در افغانستان آغاز کردند. در مراسمی که در ۲۴ جولای در محل معدن مس عینک واقع در حدود ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی کابل، پایتخت افغانستان، برگزار شد، مقامات طالبان به همراه تجار و دیپلمات‌های چینی مراسم بریدن نوار را برگزار کردند.
قرارداد ۳ میلیارد دلاری که در سال ۲۰۰۸ امضا شد، به شرکت دولتی چین متالورژیکال گروپ (MCC) امتیاز استخراج معادن به مدت ۳۰ سال داده است. اما نبرد بین نیروهای ناتو و شورشیان طالبان در آن زمان، پیشرفت پروژه را به مدت ۱۶ سال به تعویق انداخت.
با کاهش خشونت از زمان تسلط طالبان بر قدرت در سال ۲۰۲۱ و خروج نیروهای خارجی، دولت طالبان مشتاق بهره‌برداری از ذخایر معدنی گسترده و پرسود کشور است. عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر در امور اقتصادی، در مراسم بریدن نوار گفت: «زمان تلف شده در اجرای این پروژه باید با کار سریع جبران شود.» مقامات طالبان می‌گویند که احتمالاً حداقل دو سال طول خواهد کشید تا اولین مس توسط MCC استخراج شود. دیپلمات‌های چینی این پیشرفت را به عنوان نشانه‌ای از گرم شدن روابط بین پکن و کابل ستایش کردند. ژائو زینگ، سفیر چین در افغانستان، اظهار داشت: «روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور به طور فزاینده نزدیک می‌شود.»
طالبان با چالش‌های بزرگی مانند تحریم‌های غرب و مقابله با انزوای بین‌المللی مواجه است که مانع دریافت حمایت مالی شده است. چین به عنوان یک استثنا برای دولت طالبان عمل کرده و پکن مدت کوتاهی پس از تسلط طالبان، به دنبال همکاری عمیق‌تری با این گروه بوده است.
پکن به بهره‌برداری از منابع گسترده ثروت افغانستان، از نفت و گاز تا فلزات خاکی کمیاب، علاقه‌مند بوده است. مس عینک یکی از جذاب‌ترین اهداف برای شرکت‌های چینی است. تخمین زده می‌شود که این کانسار حاوی ۱۱.۵ میلیون تن سنگ مس باشد، که برای قطعات الکترونیکی حیاتی است و به دلیل استفاده در بازارهای رو به رشد مانند وسایل نقلیه الکتریکی، انرژی‌های تجدیدپذیر و مراکز داده، ارزش آن در حال افزایش است.
طبق گزارش موسسه بروکینگز، افغانستان دارای حدود ۲.۳ میلیارد تن سنگ آهن و ۱.۴ میلیون تن مواد معدنی کمیاب است. سروی زمین‌شناسی ایالات متحده محاسبه کرده است که این کشور دارای مواد معدنی به ارزش ۱ تریلیون دلار است، شامل آهن، طلا و لیتیوم که جزئی اساسی و کمیاب در باتری‌های قابل شارژ و سایر فناوری‌هاست.امیرمحمد موسی‌زی، استاد بازنشسته دیپارتمنت زمین‌شناسی و معادن دانشگاه پلی‌تکنیک کابل، به رادیو آزادی گفت که استخراج مس عینک احتمال دارد مقادیری سنگ مس به ارزش بیش از ۳ میلیارد دلاری که برای حقوق معادن امضا شده است به دست آورد. مناطق مجاور نیز دارای ذخایر مس زیادی هستند که در برنامه‌های اولیه لحاظ نشده است.
در حالی که رویداد آغاز به‌کار در مس عینک نشان‌دهنده پیشرفت سرمایه‌گذاری چین پس از دهه‌ها تأخیر است، نگرانی‌های امنیتی همچنان مانعی بزرگ برای پروژه‌های گسترده‌تر است. مراسم ۲۴ جولای به دقت توسط ده‌ها مرد مسلح محافظت می‌شد و مقامات طالبان تضمین کردند که از کارمندان پروژه معدن محافظت خواهند کرد. کارگران چینی به‌طور فزاینده‌ای به هدف حملات در منطقه تبدیل شده‌اند. از جمله حمله انتحاری که در ماه مارس منجر به کشته شدن پنج مهندس چینی در پاکستان شد و بمب‌گذاری سال ۲۰۲۱ که منجر به کشته شدن ۱۳ نفر از جمله ۹ کارگر چینی در پروژه سدسازی در این کشور شد.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید