Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












برنامه های صمت برای معدن‌کاران

برنامه های صمت برای معدن‌کاران

برنامه های جدید برای معدن‌کاران

 محتشمی‌پور(معاون معادن وزارت صمت) از رویه برخی مسوولان که اصرار بر یک‌جا بودن معادن و بقیه زنجیره بالادستی معدن دارند انتقاد کرد و توضیح داد که چنین رویه‌‌‌ای توجیه اقتصادی ندارد و مواد معدنی نباید در انحصار یک شهر قرار گیرند. همچنین یکی دیگر از معضلات تازه در بخش معادن که مورد بررسی قرار گرفت، روند واگذاری و اخذ پروانه‌‌‌های معدنی بود.برخی از فعالان معدنی معتقدند که سخت‌‌‌گیری‌‌‌ها در واگذاری پروانه‌‌‌های معدنی افزایش یافته است. معاون وزیر «صمت» نیز ضمن تایید این گزاره، اعلام کرد که دلیل اصلی افزایش سخت‌‌‌گیری‌‌‌ها، مشکلاتی بود که پس از واگذاری معادن به وجود می‌‌‌آمد و موجب تداوم روند راکد ماندن معادن می‌‌‌شد. در ادامه بحث پروانه‌‌‌های معدنی، علت راکد ماندن معادن تشریح شد. دو دلیل اصلی راکد ماندن این معادن، افت تقاضا و اتمام ماده معدنی در برخی معادن اعلام شد. در انتها، گریزی به ممنوعیت‌‌‌های واردات ماشین‌‌‌آلات نیز زده شد.
بنا بر ادعای معاون وزیر، محدودیتی برای ورود ماشین‌‌‌آلات در کشور وجود ندارد و تنها برخی محدودیت‌ها برای ماشین‌‌‌آلات دست‌دوم اعمال می‌شود.همچنین محتشمی‌پور گفت که، ۲۱۷بخشنامه در لایه‌‌‌های معدنی، تکراری یا با یکدیگر متناقض هستند. نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران همچنین گریزی به بحث قیمت‌گذاری دستوری زد و بیان کرد که وزارت «صمت» نیز ترجیح می‌دهد بحث قیمت‌گذاری را در فرآیند مبتنی بر عرضه و تقاضا به بورس‌کالا بسپارد؛ زیرا بنا بر تجربه‌‌‌های گذشته، خروج وزارتخانه از این فرآیند، باعث سود بیشتر در زنجیره‌‌‌ها شده است.
همچنین سید رضا فاطمی‌امین، وزیر «صمت» نیز اعلام کرد: ‌‌‌ با اقدامات وسیع و گسترده‌‌‌ای که انجام شده به نتایج خوبی در زمینه اکتشاف ذخایر معدنی رسیده‌‌‌ایم. بخش خصوصی نمی‌‌‌تواند این اکتشافات را انجام دهد. ضمن اینکه اگر به‌عنوان بخش دولتی و حاکمیتی این کار را انجام ندهیم، بنابراین در زمان مزایده معادن به‌درستی نمی‌‌‌دانیم چه چیزی قرار است واگذار شود و دقیقا ذخایر مربوط به آن معادن چیست، بنابراین هم ممکن است سهم انفال ضایع شود و هم بخش خصوصی در صورت برنده‌شدن در مزایده متضرر شود. فاطمی‌‌‌امین با اشاره به پروژه تحول زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات معدنی که از مهر ‌‌‌سال ۱۴۰۰ کلید خورد، گفت: در این راستا سه‌بخش مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت که در یکی از مناطق به دنبال ذخایر معدنی هستیم و در منطقه دیگر به دنبال ذخایر غیرفلزی هستیم.
در منطقه سوم که شمال‌‌‌شرق و جنوب‌‌‌غرب کشور است ذخایر معدنی زیادی وجود ندارد و بیشتر ذخایر گاز است. وی گفت:‌‌‌ باید به این نکته توجه کرد که اگر اکتشافات جدید انجام ندهیم، ممکن است ذخایر ما پایان یابد. به‌عنوان مثال در بخش سنگ‌‌‌آهن اگر اکتشاف جدیدی صورت نگیرد تا ۱۵ سال آینده ذخایر این بخش به اتمام می‌‌‌رسد. او در مورد دستورالعمل‌‌‌ها و بخشنامه‌‌‌های متناقض بیان کرد:‌‌‌ ۳۲۰مصوبه، دستورالعمل و بخشنامه متناقض و تکراری در حوزه معدن وجود داشت که منشأ فساد بود. براساس اقدامات صورت‌گرفته در وزارت صمت این بخشنامه‌‌‌ها تقلیل یافته و یک بخشنامه ۸۰صفحه‌‌‌ای ابلاغ شده است. وزیر گفت:‌‌‌ قبلا‌‌‌ واگذاری معادن فقط با اهلیت مالی انجام می‌‌‌شد؛ اما در برنامه اخیر ما و مزایده بیش از ۵‌هزار معدن که از مهر‌‌‌ آغاز شده است شرایط فنی نیز اضافه شده است که موجب می‌شود استخراج و بلافاصله فرآوری از معادن انجام شود.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید