Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












خطر ازبین رفتن تولیدکنندگان ذوب القایی‌ها

خطر ازبین رفتن تولیدکنندگان ذوب القایی‌ها

وضعیت تولیدکنندگان ذوب القایی‌ها

سعید دشتی(مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا) در گفت‌وگو با پایگاه خبری و تحلیلی متال آنلاین، بیان کرد: طی دو ماه گذشته تولیدکنندگان کوره‌های ذوب القایی با مشکل کمبود و رشد ناگهانی قیمت اصلی‌ترین مواد اولیه این واحدها یعنی آهن اسفنجی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند و با وجود سرمایه‌گذاری و صرف هزینه‌های سرسام‌آوری که در بخش تولید صورت پذیرفته است اما هیچ اقدام و راهکار موثری در خصوص حل بحران به وجود آمده از طریق وزارت صمت و بورس کالای ایران برای کوره‌های ذوب القایی عملیاتی نشده است. در حقیقت، تولیدکنندگان ذوب القایی با وعده‌های پوچی مواجه شده‌اند و مسئولان به دلایل نامعلوم رفع مشکلات را به تعویق انداخته‌اند و معلوم نیست کلاف سردرگم این ماجرا به کجا ختم خواهد شد.
وی گفت: بزرگ‌ترین بحران گریبان‌گیر القایی‌ها، تامین مواد اولیه است، تهیه مواد اولیه به‌ ویژه آهن اسفنجی بدون هیچ مشکلی در بازار آزاد امکان‌پذیر است، اما از سویی متاسفانه کارخانه‌های تولید آهن اسفنجی محصولات خود را به بعضی واحدهای ذوب القایی عرضه نمی‌کنند و از سوی دیگر، آهن اسفنجی در بورس کالای ایران با محدودیت و قیمت بالا عرضه می‌شود.
مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا با ابراز تاسف بر اینکه بالغ بر 80 تا 90 درصد کارخانه‌های القایی دچار تعطیلی شده‌اند، اذعان کرد: به صورت مستقیم 20 تا 24 نفر در هر واحد القایی مشغول به کار هستند که متاسفانه به دلیل مشکلات تامین مواد اولیه در وضعیت نامشخصی به سر می‌برند. لازم به ذکر است که در صنعت فولاد میزان اشتغال مستقیم به غیر مستقیم یک به 9 است؛ این یعنی به ازای هر یک نفر به صورت مستقیم، 9 نفر دیگر نیز به طور غیر مستقیم به فعالیت می‌پردازند.
دشتی گریزی به قطعی گاز و برق واحدهای القایی زد و عنوان کرد: یکی دیگر از معضلات تولیدکنندگان القایی که همواره با آن مواجه بودند و در دو سال اخیر شدت بیشتری یافت، قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان است. متاسفانه در فصل‌های تابستان و زمستان، در مواجهه با کمبود انرژی، ابتدا انرژی صنعت فولاد قطع می‌شود و این صنعت در نوک پیکان کمبود انرژی و قطعی برق و گاز قرار دارد. ارسال ابلاغیه‌ در خصوص قطع انرژی واحدهای تولیدی، پیامدی جز آسیب به قطعات و هدر رفت مواد اولیه را در پی نخواهد داشت و تاکنون هیچ اقدام موثری برای کاهش تبعات افت تولید و فروش و به تبع آن، افزایش هزینه‌های تولید تولیدکنندگان از طریق دولت صورت نپذیرفته است.
دشتی درباره تعییرات قیمت مواد اولیه خاطرنشان کرد: قیمت برخی مواد اولیه مانند فروآلیاژها و قراضه در مقایسه با چند ماه گذشته دچار تغییر محسوسی نشده و حتی با توجه به رکود و افت قیمت‌های بازار جهانی، بعضا 50 تا 100 هزار تومان به ازای هر تن کاهش یافته اما متاسفانه آهن اسفنجی تنها محصولی بوده که تاکنون قیمت آن تغییر نکرده است. شمش‌های ساختمانی محصولاتی هستند که توسط واحدهای القایی، تولید و برای تبدیل به مقاطع طویل به نوردکاران تحویل داده و در نهایت، روانه بازار می‌شود. به طور قطع، تبعات کمبود مواد اولیه گریبان‌گیر نوردکاران نیز خواهد شد و نتایج و تاثیر منفی خود را بر عملکرد این حوزه نیز خواهد گذاشت.
دشتی در پایان بیان کرد: انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برای بهبود وضعیت القایی‌ها، چند بار نامه‌ به دولت ارسال کرده است، اما به دلیل اینکه هیچ کارخانه‌‌ القایی در بخش دولتی و خصولتی وجود ندارد، متاسفانه پاسخ این نامه‌ها از طریق هیچ نهادی پیگیری نشده است. برنامه‌ریزی نکردن برای حل بحران به وجود آمده باعث توقف تولید و خروج سرمایه تمامی تولیدکنندگان القایی می‌شود. در حقیقت، همکاری نکردن دولت با بخش خصوصی در حوزه القایی، موجب خروج سرمایه‌ از این بخش می‌شود و تولیدکنندگان سرمایه خود را به سایر بخش‌ها که عمدتا مولد نیست، انتقال می‌دهند که این اتفاق به صنعت فولاد و اقتصاد کشور آسیب فراوانی وارد خواهد کرد.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید