Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












علت نزدیکی ایران به روسیه

علت نزدیکی ایران به روسیه

علت نزدیکی ایران به روسیه

امیرعلی ابوالفتح(کارشناس مسائل بین‌الملل) در ارتباط با فشارهای وارده به ایران در ارتباط با موضوع پهپادها و تاکید ایران مبنی بر اینکه این پهپادها را قبل از آغاز جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار داده و ادعای اوکراین و کشورهای غربی مبنی بر اینکه روسیه از این پهپادها در جریان جنگ اوکراین استفاده کرده است و این که ایران چگونه می‌تواند این فشارها را کاهش دهد، افزود: شاید یکی از راهکارها برای اینکه ایران بتواند این فشارها را کاهش دهد این است که به خواست آمریکا تن بدهد و اگر نمی خواهد این کار را انجام بدهد باید زمینه مقاومت را در ابعاد مختلف در کشور افزایش دهد از جمله اینکه اقدام به بهبود وضعیت اقتصادی کند. به مطالبات مردم توجه جدی‌تری کند و سرمایه‌ اجتماعی خود در کشور را از این طریق افزایش دهد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه ایران و روسیه هر دو به این موضوع اشاره کرده‌اند که دو کشور در موضوع نظامی با یکدیگر همکاری دارند و این موضوعی است که آمریکا می‌خواهد آن را متوقف و قطع کند، ادامه داد: باید به این موضوع اشاره کرد که آمریکا از اینکه ایران به روسیه نزدیک شده ناراحت است ولی به این موضوع توجه ندارد که خودش یکی از عواملی بود که باعث شد ایران هر چه بیشتر به روسیه نزدیک شود. آمریکا با اعمال برخی از سیاست‌ها باعث شد که رابطه ایران با غرب مسدود شود و در همین راستا ایران مجبور شد که به کشورهایی چون روسیه و چین نزدیکتر شود و با توجه به این فشارها ایران گزینه دیگری نداشت.
ابوالفتح با بیان اینکه دو کشور ایران و روسیه در چارچوب روابط بین‌الملل و عرف موجود می‌توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و این روابط را بر اساس منافع ملی خود تنظیم کنند، افزود: در مورد همکاری‌های نظامی نیز تا زمانی که این موضوع منجر به نقض حقوق بین‌الملل از جمله نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نشود موردی ندارد و در موضوع فروش پهپادهای ایران به روسیه نیز اینکه آیا این موضوع ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هست یا نه؟ باید بررسی‌های بیشتری صورت بگیرد و کارشناسان حقوق بین‌الملل نظر دهند.
این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه این موضوع که آمریکا جهان را بر اساس منافع ملی خود به دو قسم تقسیم کرده و آن را با ما یا علیه ما تقسیم بندی می‌کند یک واقعیت است، ادامه داد: بنابراین هر کاری که ایران بخواهد انجام دهد که ممکن است در چارچوب منافع آمریکا نباشد با همین فشارها مواجه خواهیم شد. یک زمانی این فشارهای رسانه‌ای را در مورد قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین مشاهده می‌کردیم و اکنون در بعد وسیعتر و گسترده‌تر در زمینه همکاری‌های نظامی ایران و روسیه و فروش پهپاد از سوی تهران به مسکو مشاهده می شود .
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه ایران اعلام کرده که پهپادها را قبل از آغاز جنگ اوکراین به روسیه فروخته است و اینکه اگر روسیه از این پهپادها در جنگ اوکراین استفاده کرده باشد آیا مسئولیت این موضوع متوجه ایران است؟، تصریح کرد: در عرصه بین‌الملل خرید و فروش سلاح بین کشورها یک امر معمول است و عموما کشورهایی که سلاح می‌فروشند بررسی نمی‌کنند که کشوری که سلاح از آنها خریده‌ است ، این سلاح را در چه زمینه‌هایی و برای چه کاری استفاده می‌کند.
ابوالفتح در همین راستا ادامه داد: آمریکا به عربستان سلاح می‌فروشد و ریاض از این سلاح‌ها در جنگ یمن استفاده می‌کند. با توجه به این موضوع آیا کسی در این زمینه به آمریکا معترض می‌شود و یا در عرصه بین‌الملل آمریکا را به خاطر این قضیه تحت فشار قرار می‌دهند؟ یا اینکه آمریکا به اسرائیلی‌ها سلاح می‌فروشد و اسرائیلی‌ها از این سلاح‌ها علیه مردم فلسطین استفاده می‌کنند، آیا در این قضیه کسی به سراغ آمریکا می‌رود؟ یا در زمان جنگ تحمیلی، آلمان سلاح شیمیایی به صدام فروخت و صدام از آن علیه مردم ایران استفاده کرد. آیا دولت آلمان در این زمینه مسئولیتی بر عهده گرفت؟ بنابراین ممکن است یک کشور به کشورهای دیگر سلاح بفروشد و کشورهای خریدار از آن در جنگ یا مانور استفاده کنند.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید