به گزارش واحد خبری متال آنلاین: علی هوشمند رییس انجمن تولید کنندگان مقاطع برنجی با اشاره به اینکه بزرگترین ویژگی این صنعت عدم وابستگی آن میباشد، گفت: مواد اولیه این صنعت صد در صد داخل ایران موجود است و همچنین ماشین آلات، دانش فنی و آنچه برای توسعه لازم است کاملا در داخل کشور وجود دارد و امر تولید کمترین میزان وابستگی به خارج از کشور را دارد.
وی افزود: در حال حاضر میزان تولید از صد هزار تن در سال 91 به حدود 50 تا 60 هزار تن در سال 97 رسیده است. با توجه به اینکه جهت صادرات محصولات خود، بازاریابی در کشورهای مقصد انجام دادهایم و اگر وزارت صنعت و معدن به ما در برنامهریزی و تسهیل قوانین صادراتی کمک نماید، ما میتوانیم ارز آوری خوبی از صادرات داشته باشیم اما متاسفانه شرایطی ایجاد نشده است که میلگرد و محصولات برنجی صادر شود.
وی با بیان اینکه این صنعت در حقیقت تامین کننده مواد اولیه سایر صنایع مانند تولید کنندگان شیرآلات، اتصالات، تاسیسات، برق، و سایر صنایع است و لازم است تا توجه بیشتری به این صنعت شود ، قطعا توجه و کمک به این صنعت کمک به صنایع پایین دستی و وابسته به این صنعت است.
علی هوشمند در رابطه با تاثیرگذاری قیمتهای جهانی به صورت مستقیم بر روی قیمتهای بازار گفت: با توجه به اینکه مواد اولیه ما که شامل مس و روی میباشد در تالار بورس عرضه میشود و این دو فلز صادر میشود نوسانات قیمتهای جهانی فلزات تاثیر مستقیم بر قیمتهای داخلی دارد علاوه بر آن نوسانات قیمت ارز هم تاثیر مستقیمی بر قیمت دارد و این مسئله کار صنعت ما را بیشتر دچار مشکل کرده است، متاسفانه نوسانات قیمت لطمات جبران ناپذیری به صنعت ما زده است، و از همه مهمتر اینکه صنایع ملی مس ایران هم مواد اولیه مورد نیاز صنعت ما را تامین نمیکنند و همین امر مشکلات تولید را دوچندان میکند.
علی هوشمند در پاسخ به سوال راهکار شما برای گذر از دوران کنونی چیست؟ گفت: برای گذر از وضعیت فعلی بهترین راه حل، ارتباط با بازارهای جهانی و هموار کردن مسیر برای صادرات کالاهای تولیدی این صنف است و انتظار ما از مسئولان امر این است که در تهیه مواد اولیه به ما کمک لازم را بنمایند، برای مثال مس که تولید داخلی است، علاوه بر این با توجه به گران شدن نرخ ارز از نظر تامین سرمایه در گردش نیازمند به کمک سیستم بانکی هستیم تا بتوانیم چرخ این صنعت را بچرخانیم.