Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












ورود بخش خصوصی به اکتشافات

ورود بخش خصوصی به اکتشافات

گروه اكتشاف و زمين شناسی ، ۱۷۸معدن در استان اردبیل وجود دارد که از این تعداد ۳ معدن فلزی و بقیه معادن غیرفلزی و سنگ‌ها و کانی‌های صنعتی و مصالح ساختمانی هستند.

به گزارش ماین نیوز، البته مهم‌ترین اولویت در این استان اکتشاف معادن جدید در ۴ پهنه است که از این ۴ پهنه دو پهنه امیدبخش قلمداد شده است.

استان اردبیل در گروه معادن مصالح ساختمانی از وضعیت مناسبی در سطح کشوری برخوردار است و در زمینه معادن فلزی نیز با اتمام عملیات اکتشافی، چشم‌انداز خوبی را در حوزه عناصر طلا، نقره، مولیبدن و مس می‌توان برای این استان متصور بود.

معادن استان اردبیل
مواد معدنی در استان اردبیل به‌طور عمده به ۳ دسته تقسیم می‌شوند. معاون امور معادن و صنایع معدنی استان اردبیل درباره معادن این استان عنوان کرد: مهم‌ترین مواد معدنی استان اردبیل به ۳ دسته قابل تقسیم هستند، گروه نخست شامل مصالح ساختمانی مانند گچ، آهک، سنگ لاشه، شن و ماسه، سنگ مالون و مواد معدنی درجه۱ هستند که در این دسته از مواد معدنی، در کشور جزو استان‌های مهم به‌شمار می‌رویم.
ابراهیم آقازاده در ادامه با اشاره به دسته دوم مواد معدنی در استان تصریح کرد: در گروه دوم، خاک‌های صنعتی و کانی‌های اقتصادی را می‌توان نام برد. یاتومیت از کانی‌های معروف در استان اردبیل است. باریت یا کائولونیت، بنتونیت و مواد سبک و سیلیس و سنگ‌های تزئینی شامل مرمریت و تراورتن و به‌ویژه سنگ عقیق شهرستان نمین که برای این مواد معدنی پروانه بهره‌برداری صادر شده جزو دسته دوم مواد معدنی استان به‌شمار می‌روند. البته برخی از این معادن به‌دلیل مشکلاتی غیرفعال شده‌اند.
وی افزود: دسته سوم، مواد معدنی استان اردبیل مواد فلزی هستند. با وجود اینکه در مرحله اکتشاف مواد معدنی مانند منگنز، مس، مولیبدن، سرب و روی هستیم، اما تنها برای یک ماده معدنی با عنوان آهن هماتیتی و مگروتیتی، ۳ پروانه بهره‌برداری صادر شده است، البته هر ۳ معدن به دلایل وجود برخی مشکلات در حال حاضر نیمه‌فعال هستند. سایر مواد فلزی استان نیز به مرحله پروانه بهره‌برداری نرسیده و در حد اکتشافی باقی مانده‌اند.
البته امیدواریم با سرمایه‌گذارهایی که از سوی بخش خصوصی انجام می‌شود، بتوانیم برای تعدادی از مواد معدنی فلزی پروانه بهره‌برداری صادر کنیم.

اکتشاف، اولویت استان
یکی از اهداف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در حوزه معدن، تمرکز بر پهنه‌های اکتشافی است. با توجه به آزمایش‌های زیرزمینی انجام شده در این زمینه، ۳ محدوده یا زون معدنی شناسایی شده‌اند که عبارتند از پهنه سبلان – قره‌سو با مساحت ۱۶۹۶ کیلومترمربع، باغروداغ با مساحت ۸۷۴ کیلومترمربع و قزل اوزن با مساحت ۱۳۵۱ کیلومتر مربع.
معاونت امور معادن و صنایع معدنی استان اردبیل درباره اقدام‌هایی که در حوزه معدن استان انجام شده، اظهار کرد: مهم‌ترین اقدام‌های ما در حوزه اکتشاف و بهره‌برداری از معادن متمرکز شده است. در حوزه اکتشاف مهم‌ترین اقدام‌هایی که در سال۹۴ انجام شده و در سال ۹۵ نیز در دست اقدام است، اکتشاف پهنه‌های معدنی استان است که در اولویت کاری قرار دارد و یکی از محورهای اصلی پیشرفت و توسعه اقتصادی استان به‌شمار می‌رود.

آقازاده با اشاره به ۴ پهنه اکتشافی در دست اقدام، گفت: ۴ پهنه در استان تعریف شده و کار اکتشافی آنها نیز در دست اقدام است. این پهنه‌ها افزون بر ۶ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که حدود یک‌سوم استان را شامل می‌شود. وی افزود: با توجه به بررسی‌ها دو پهنه از این ۴ پهنه مناطق امیدبخش به‌شمار می‌روند و قرار است برای این مناطق پروانه اکتشاف صادر شود.
همچنین دو پهنه دیگر که یکی در اختیار سازمان توسعه و نوسازی است و پهنه چهارم نیز در حال اقدام است.

سرمایه‌گذاری‌های معدنی
بخش خصوصی نیز در اکتشافات معادن استان فعال است و پروانه‌های اکتشافات و گواهی کشف به نام اشخاص صادر می‌شود. معاونت امور معادن و صنایع معدنی استان اردبیل خاطرنشان کرد: غیر از این ۴ پهنه، بخش خصوصی در زمینه اکتشاف نیز وارد عمل شده و در این زمینه برنامه ما این است که دو محدوده فلزی با توجه به فعالیت‌هایی که انجام شده را به مرز صدور پروانه کشف برسانیم.
آقازاده در ادامه با اشاره به سرمایه‌گذاری‌هایی که در استان قرار است انجام شود، تصریح کرد: در بحث پهنه‌های معدنی که ذکر شد، ما از ۴ سرمایه‌گذار دعوت به عمل آورده‌ایم.

براساس آیین‌نامه، سرمایه‌گذار مکلف است تمامی مواد معدنی پهنه را اکتشاف کرده و آن را گزارش بدهد. اما حقیقت این است که سرمایه‌گذارها به‌دنبال کانی‌های فلزی هستند. وی افزود: ما در تفاهمنامه‌هایی که امضا کردیم، سرمایه‌گذار را مکلف به استفاده از سرمایه‌گذاران خارجی کرده‌ایم. سال گذشته نیز یک گروه کارشناسی از کشور گرجستان برای بحث مشارکت در یکی از پهنه‌ها وارد استان اردبیل شدند و درخواستی هم در این زمینه ارائه داده‌اند.
آقازاده ادامه داد: در پهنه چهارم که تعریف کردیم کارهای اکتشاف آن در دست اقدام است و سعی ما بر این است که مشارکتی با سرمایه‌گذاران خارجی داشته باشیم. اگر بتوانیم با آنها آشنا شویم و موارد سازمان را برای آنها تعریف کنیم، قرار است از کشور آذربایجان برای سرمایه‌گذاری به استان بیایند، اما هنوز زمان دقیق آن مشخص نشده است.

مشکلات معدنی استان
مشکلات استان اردبیل را در وهله نخست، با توجه به شرایط جغرافیایی این استان، می‌توان سخت‌گیری‌های سازمان‌های محیط‌زیستی دانست.
معاونت امور معادن و صنایع معدنی استان اردبیل درباره مهم‌ترین مشکلات معدنی استان اردبیل یادآور شد: در حوزه اکتشاف، مهم‌ترین موضوع رکود اقتصادی حاکم بر جامعه است که رغبت سرمایه‌گذاران را در این زمینه کاهش داده است. آقازاده با اشاره به مشکلاتی که سازمان‌های دولتی برای معادن ایجاد می‌کنند، گفت: مشکل بعدی را با عنوان «معارضان دولتی» از آن یاد می‌کنم، چراکه سازمان‌هایی مانند منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی، گردشگری، اداره راه و سازمان محیط‌زیست و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط دیگر سازمان‌هایی هستند که به فعالیت معدنی باوجود روشنگری‌هایی که انجام شده به‌عنوان یک فعالیت مخرب نگاه می‌کنند.
وی در ادامه افزود: در استان‌های کویری که تراکم جمعیت پایین است، این دخالت‌ها برای محیط‌زیست چندان در نظر گرفته نمی‌شود.

اما در استان اردبیل که یک استان گردشگری با آب‌های گرم، جنگل و مراتع است، این سخت‌گیری‌ها بیشتر در نظر گرفته می‌شود. حتی با وجود روشنگری‌هایی که انجام شده و در جلسه‌های مختلف که با مقام‌های عالی استان برگزار شده است، در این جلسه‌ها بیشتر طرف این سازمان‌ها گرفته می‌شود و بخش معدنی‌ها نادیده گرفته می‌شود.
این مقام مسئول در استان اردبیل در ادامه یادآور شد: معمولا فعالیت معدنی برای اهالی ایجاد حساسیت می‌کند. از آنجا که استان اردبیل سابقه معدنی چندانی ندارد، از این‌رو نیازمند فرهنگ‌سازی در این زمینه است.
آقازاده با اشاره به مشکل کمبود نقدینگی در بخش‌های معدنی استان، بیان کرد: مشکل دیگر کمبود نقدینگی فعالان معدنی است. البته به این مورد، باید فرسودگی ماشین‌آلات و جایگزین نشدن ماشین‌آلات مدرن را اضافه کرد.

معاونت امور معادن و صنایع معدنی استان اردبیل در پایان نبود واحدهای فرآوری در استان را مشکل دیگر معدن استان برشمرد و افزود: نبود واحد فرآوری سبب خام‌فروشی مواد معدنی در استان شده است. زمانی که صنایع متناسب با مواد معدنی وجود ندارد، موجب خام‌فروشی مواد معدنی در استان می‌شود. اگر این مواد معدنی برای فرآوری به استان اصفهان منتقل شوند، بحث هزینه‌های حمل‌ونقل نیز به آن افزوده خواهد شد و این موضوع اجازه رقابت را از سرمایه‌گذار خواهد گرفت. اگر صنایع مرتبط با معدن در استان رونق پیدا کند، به‌راحتی می‌توان معادن غیرفعال استان را فعال کرد و افزایش
داد. از این‌رو درصدد هستیم تا فرآوری در حوزه معدن در استان اردبیل را در اولویت قرار دهیم تا از این طریق ارزش افزوده برای معادن استان ایجاد کنیم.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید