Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












دستورالعمل‌های جدید وزارت صمت

دستورالعمل‌های جدید وزارت صمت

وضعیت دستورالعمل‌های وزارت صمت

در نشست نمایندگان تشکل‌های بخش‌خصوصی با وزیر صمت تعدادی از نمایندگان تشکل‌های صنعتی و تجاری کشور ازجمله خانه صنعت، معدن و تجارت، انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی کشور، انجمن صنایع همگن قطعات خودرو، انجمن لوازم‌‌‌‌‌‌‌‌‌خانگی، انجمن سازندگان موبایل و تجهیزات مرتبط، انجمن خودروسازان، تولیدکنندگان فولاد، خانه معدن ایران، انجمن تحقیق و توسعه، انجمن کامپوزیت، رنگ و رزین، انجمن صنعت پوشاک، ماشین‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی، نظام مهندسی معدن و کنفدراسیون صادرات ایران به بیان دیدگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، مسائل و مشکلات خود درخصوص تسهیل امور و رفع موانع پیش‌روی تولید و تجارت کشور پرداختند.
وزیر صمت در این نشست گفت: تاکنون ۳۱۷بخشنامه و آیین‌‌‌‌‌‌‌‌‌نامه در سطح وزارت صنعت، معدن و تجارت یکپارچه‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی و به شکل بهینه جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی شده است و این روند ادامه دارد. به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، سید‌رضا فاطمی‌امین تصریح کرد: ما باید روی اصلاح سازوکارها متناسب با شرایط حاضر کشور متمرکز شویم و با تعریف بازه زمانی، روی استقرار ایده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و طرح‌های پیشرو، به سمت ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها حرکت کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: برای راهبری مناسب در بخش‌های مختلف صنعت، معدن و تجارت باید تمامی زوایای نگاه تاریخی گذشته که حدود صدسال قدمت دارد از جمله دوران بلوغ، دروان جهش یا افت آن، مسائل و ریشه آنها و همچنین راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌‌‌‌‌های موجود را موردتوجه قرار دهیم. فاطمی‌امین افزود: اشراف افراد فعال و حاضر در انجمن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به مسائل و بخش‌های مختلف تولید و تجارت کشور می‌تواند به بینش موجود عمق ببخشد و اثرگذار و راهگشا باشد.
وی ادامه داد: وزارت صمت مسوولیت حدود ۲۵‌درصد از اقتصاد کشور را بر عهده دارد و با توجه به تنوع و گستردگی زیاد حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تحت‌پوشش آن، باید برای ریشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌یابی مسائل و مشکلات و تعریف راهکارهای اثرگذار، فضای همکاری جدی و تعاملی دوسویه با تشکل‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها داشته باشد. وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: برای ثبات بخشی به مقررات موجود از مردادماه امسال در چارچوب یک برنامه حدود ۶‌ماهه اقدام خواهیم کرد و به‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور حتم نظرات و دیدگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بخش‌خصوصی و تشکل‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را موردتوجه قرار خواهیم داد. فاطمی‌امین تصریح کرد: از تشکل‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها درخواست داریم در هریک از حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تحت مسوولیت خود برای احصای مسائل و مشکلات مرتبط با مقررات و دستورالعمل‌های غیر‌مرتبط و ناهمسو پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌قدم شوند و پیشنهادهای خود را ارائه کنند.
وی تاکید کرد: به‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور یقین با بخش‌خصوصی هم‌‌‌‌‌‌‌‌‌عقیده هستیم که نبود ثبات در روند تصمیمات حتی رشد بخش‌های موفق را نیز مختل می‌کند، بر همین اساس باید همه مسائل به‌‌‌‌‌‌‌‌‌صورت یکجا موردتوجه قرار گیرند و تصمیم‌گیری‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مبتنی بر تمامی مقتضیات، اجرا شوند. فاطمی‌امین ادامه داد: شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مختلف تولید و تجارت کشور باید به‌‌‌‌‌‌‌‌‌درستی شناسایی شوند، زیرا تنها در صورت وجود ترازهای دقیق است که می‌توانیم متناسب با برنامه هفتم به سمت ایجاد ثبات در مقررات حرکت کنیم. وزیر صمت اضافه کرد: در ساختار جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت، بازبینی جدی در امور مرتبط انجام‌‌‌‌‌‌‌‌‌گرفته و هریک از دفاتر زیرمجموعه وزارتخانه مکلفند در قالب ظرفیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تعریف‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده با تشکل‌های بخش‌خصوصی تعامل خوبی داشته باشند. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای قیمت‌گذاری کالاها باید بر اساس ضوابط تعریف‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده اقدام کنیم؛ به‌عنوان نمونه کالاهایی مانند سیمان، فولاد و…، تحت ضوابط بورس در حال عرضه هستند و از شرایط متعادلی در بازار برخوردارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: هم‌‌‌‌‌‌‌‌‌زمان با اجرای سیاست‌های دولت برای حذف ارز ترجیحی، اعمال مدیریت ویژه روی سود بازرگانی کالاهای وارداتی‌ضروری، متناسب با نیاز کالایی کشور انجام‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده است. فاطمی‌امین به اقدامات انجام‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص ایجاد شفافیت در جریان کالایی کشور و مبارزه با کالاهای قاچاق نیز اشاره کرد.
در عین حال روز گذشته وزیر صمت طی سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، در خصوص دستاوردهای این وزارتخانه توضیحاتی ارائه کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، سیدرضا فاطمی‌امین به بخش معدن پرداخت و اظهار کرد: اولین بحث در معدن، شناسایی ذخایر معدنی است. متاسفانه در این زمینه عقب هستیم و به‌طور دقیق نمی‌‌‌‌دانیم که چقدر ذخایر معدنی داریم. در همین راستا کارویژه‌‌‌‌ای از مهر سال گذشته آغاز شد و شناسایی تمام نقاط امیدبخش کشور را آغاز کردیم. خوشبختانه ذخایر بسیار ارزشمندی در خراسان‌جنوبی کشف شد که به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود‌‌‌‌.
وی در زمینه برداشت از معادن بیان کرد: در سال گذشته ۵۰۰میلیون تن موادمعدنی برداشت شده؛ اما کمتر از یک‌درصد آن به‌‌‌‌صورت خام صادر شده است که به میزان ۵/ ۴میلیون تن است. به عبارتی ۹۹‌درصد استخراجی که از معادن کشور انجام شد، در چرخه تولید قرار گرفت. البته مواد نیمه‌خام صادر شده است؛ اما صادرات خام موادمعدنی در حد یک‌درصد بوده است. همچنین در برداشت‌‌‌‌های حوزه مس، سنگ‌آهن و سرب رشد تولید داشته‌‌‌‌ایم. وی در مورد سرمایه‌گذاری نیز گفت: اگر به دنبال اشتغال و رشد اقتصادی هستیم، علاوه بر اینکه باید از ظرفیت‌‌‌‌های موجود استفاده کنیم، کار بسیار مهم دیگر سرمایه‌گذاری است.
متاسفانه در سال‌های اخیر به سرمایه‌گذاری توجه ویژه‌‌‌‌ای نشده است. وزیر صمت بیان کرد: سال گذشته سرمایه‌گذاری ۴۲پروژه بزرگ معدنی و نیروگاهی به مبلغ ۱۷میلیارد دلار آغاز شد که نویدبخش تولید و اشتغال در سال‌های آینده است. در همین دهه نیز تولید و تجارت حدود ۵۰پروژه بزرگ با حدود ۳۲‌هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ۱۲‌هزار اشتغال فعال می‌شود؛ اما نکته مهم‌تر این است که متاسفانه توزیع جغرافیایی مناسبی در سرمایه‌گذاری نداریم. فاطمی‌امین گفت: در بعضی از شهرها بیش از حد فعالیت‌‌‌‌های صنعتی و معدنی وجود دارد و در خیلی از جاها نیز شاهد بیکاری و حتی مهاجرت هستیم.
وی افزود: بنابراین کار ویژه‌‌‌‌ای در وزارت صمت آغاز شد و آن کار آمایش صنعت، معدن و تجارت است که خوشبختانه مطالعات انجام شده است و در تمام شهرهایی که اشتغال پایین دارند، طرح‌‌‌‌ها را شناسایی کرده‌‌‌‌ایم و در یکی، دوماه آینده کارها آغاز می‌شود تا شاهد توازن منطقه‌‌‌‌ای در حوزه سرمایه‌گذاری باشیم. وزیر صمت با بیان اینکه در حوزه صادرات اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ در مجموع ۴۰‌درصد افزایش صادرات داشتیم و در بهار ۱۴۰۱ نسبت به بهار ۱۴۰۰ نیز ۴۰‌درصد افزایش صادرات رقم خورده است. وی افزود: به‌طور متوسط از اول سال‌جاری تا الان هر هفته حداقل یک هیات‌خارجی از سرمایه‌گذاران، مدیران ارشد کشورها و مسوولان اقتصادی به ایران آمده است و حداقل یک هیات ایرانی نیز به کشورهای خارجی سفر کرده که هدف از این سفرها گسترش مبادلات و پیوندها بوده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کار جدیدی نیز برای تقویت صادرات و تجارت خارجی آغاز شده است؛ بنابراین ارتباط بین کشورهای دیگر و استان‌‌‌‌های مختلف کشور را آغاز کرده‌‌‌‌ایم؛ یعنی مشخص کرده‌‌‌‌ایم که به‌عنوان مثال، استان اصفهان با فلان استان در چین یا روسیه ارتباط داشته باشد که این موضوع می‌‌‌‌تواند کار را تسریع کند.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید