Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












آبان کم‏‏‌رمق برای تولید

آبان کم‏‏‌رمق برای تولید

آبان و تولیدات صنایع


بر اساس آمارهای وزارت صمت، در آغاز زمستان، ۱۱کالا نسبت به چندماه گذشته روند نزولی را تجربه کرده‌‌ و سه کالا بدون تغییر به تولید خود ادامه داده‌‌‌اند.در حالی که رشد تولیدات صنعتی در آبان ۱۴۰۰ متزلزل بود. می‌‌‌توان از رصد تولید ماهانه ۳۶کالای منتخب صنعتی این موضوع را دریافت که تولید بخش بزرگی از کالاهای منتخب در آبان‌ماه امسال کمتر از مهرماه بوده است.

وضعیت تولید کالاهای صنعتی و معدنی وقتی در کنار آمار تولید هشت‌ماهه این محصولات قرار می‌‌‌گیرد، به شکل دقیق‌‌‌تری وضعیت نه‌چندان پررونق حاکم بر صنعت را تایید می‌‌‌کند. در آمارهای معاونت طرح و برنامه وزارت صمت، ۲۳کالا در پایان هشت‌ماه منتهی به آبان ۱۴۰۰ با رشد مثبت روبه‌رو شده‌‌‌ و ۱۶کالا نیز روند نزولی تولید را نسبت به دوره مشابه سال قبل تجربه کرده‌‌‌اند. در بین همه این کالاها در دوره هشت‌ماهه، پنج محصول «الیاف اکریلیک»، «سموم آفات نباتی»، «الکتروموتور»، «چینی بهداشتی» و «نخ سیستم پنبه‌‌‌ای و ترکیبی الیاف مصنوعی» بدترین وضعیت را دارند، این در حالی است که در دوره مذکور، پنج‌محصول «کامیون، کامیونت و کشنده»، «روغن‌نباتی ساخته‌شده»، «ماشین لباسشویی»، «شمش آلومینیوم» و «چرم» بهترین سطح رشد تولید را تجربه کرده‌‌‌اند.

وضعیت تولید صنعت لوازم‌خانگی نسبت به صنایع دیگر همچنان بالاست؛ به شکلی که این بخش تنها صنعت کشور به شمار می‌‌‌رود که در پایان دوره هشت‌ماهه ۱۴۰۰ همچنان دارای نرخ‌‌‌ رشد بالاتر از ۸درصد است. در سطحی پایین‌‌‌تر، بخش تولید مس به دلیل تقاضای بسیار زیاد در بازار جهان و نیز نیاز بسیار مصرف‌‌‌کنندگان داخلی، وضعیت تولید خوبی داشته و نرخ رشد خود را ورای ۶درصد حفظ کرده است. بخش خودروسازی ایران نیز با داشتن نرخ رشد ۲/ ۴درصدی تولید، توانسته کماکان عملکردی بهتر از سال قبل را به ثبت برساند. گزارش وزارت صمت نشان می‌‌‌دهد، بخش پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع پیشران کشور از نرخ رشد ۳درصدی در پایان هشت‌ماه ۱۴۰۰ برخوردار بوده است. هرچقدر این دو صنعت از نظر حجم تولید در شرایط مناسبی قرار دارند، دو بخش فولاد و سیمان عمدتا به دلیل قطع پیاپی گاز و برق و داشتن مشکلات جدی در حوزه تامین مواد اولیه اعم از سنگ‌آهن و... عملکردی ناامیدکننده‌ای را به ثبت رسانده‌‌‌اند.

کاهش تولید اندک در بخش فولاد خام سبب شده تا حجم تولید این کالا در آبان ۱۴۰۰ به ۲۷۶۰میلیون تن محدود شود. همزمان با این اتفاق، صنعت فولاد شاهد رشد تولید محصولات فولادی در آبان ۱۴۰۰ تا سطح ۳۳/ ۲میلیون تن بوده است. افزایش در تولید کاتد مس تا محدوده ۷/ ۲۵هزار تن خبر خوب دیگر درباره تولید صنایع معدنی در آبان۱۴۰۰ بود؛ اتفاقی که برای شمش آلومینیوم نیز رخ داده و تیراژ آن را در آبان تا سطح ۴۸هزار تن افزایش داده است. در این ماه، آلومینا به میزان ۱۹هزار تن بوده که افت محسوسی را تجربه کرده، ولی کنسانتره زغال‌سنگ با عبور از ۱۲۵هزار تن، رشد چشمگیری را در تولید تجربه کرده است.

اتفاق بد برای صنایع معدنی، کاهش تولید سیمان در آبان است که وضعیت نامساعد این بخش را بوجود آورده است. شواهد موجود نشان می‌‌‌دهد در این ماه سیمان با افت ۱۷۰هزار تنی در تولید، حدود ۲۸۰/ ۵میلیون تن تولید داشته است. از آن سو در شرایطی که تولید شیشه جام کاهش یافته، تیراژ تولید ظروف چینی ثابت و در حد ۵هزار و ۳۰۰تن باقی مانده است. اما بیرون از صنایع معدنی، بخش چرم رشد خوبی را تجربه کرده و با افزایش ۵/ ۱میلیون فوت مربعی به حجم ۵/ ۷میلیون فوت‌مربع در آبان ۱۴۰۰ رسیده است. در صنعت لوازم خانگی هم در شرایطی که تولید یخچال در سطح همیشگی بوده، تولید تلویزیون در آبان به‌شدت بالا رفته و به بالاتر از ۱۱۲هزار دستگاه رسیده است. در این ماه، تولید یخچال‌فریزر به میزان ۲۰۰هزار دستگاه بوده، در حالی که تولید لباسشویی به ۱۲۵هزار و ۶۰۰دستگاه رسیده است. رکوردزنی تولید کاغذ در کشور که احتمالا در پاسخ به تقاضای بسیار زیاد این محصول صورت گرفته، یکی از اتفاقات جالبی است که تیراژ این محصول را تا مرز ۱۰۰هزار تن رسانده است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید