Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












هم اندیشی بزرگان فولاد

هم اندیشی بزرگان فولاد

 هم اندیشی فولاد

بزرگان معدنی امروز در تهران گرد هم می‌آیند تا وضعیت حال و آینده صنعت فولاد ایران و جهان را بررسی کنند. بزرگان معدنی از امروز به‌مدت سه روز در تهران گردهم می‌‌‌آیند تا برای دوازدهمین دوره متوالی وضعیت حال و آینده صنعت فولاد ایران و جهان را بررسی کنند. در دوازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌‌‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران با نگاهی به بازار، هفت‌سرفصل کلیدی بررسی خواهد شد. «بررسی توازن توسعه زیرساخت‌‌‌ها (حمل‌ونقل، گاز، برق، آب و...) و طرح جامع فولاد»، «سیاست‌‌‌های حاکمیتی در نظام قیمت‌گذاری ارکان زنجیره فولاد»، «بررسی و ارائه راهکار تضاد استراتژی و منافع نهادهای مختلف (منابع طبیعی، محیط‌زیست و...) با بخش معدن»، «اهمیت اکتشافات و احیای معادن راکد در چشم‌‌‌انداز بلندمدت تامین منابع مواد اولیه»، «بررسی اهمیت و تاثیر امنیت سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی در معدن و صنایع معدنی»، «احیای برجام و اصلاح سیاست‌‌‌های ارزی و صادراتی» و «بررسی طرح جامع استراتژی توسعه صنعتی؛ تدوین، اجرا و پیاده‌سازی» محورهایی هستند که چهار گروه اصلی «تحلیلگران و فعالان بازار فولاد»، «سرمایه‌گذاران»، «تامین‌‌‌کنندگان و صاحبان تکنولوژی» و «تولیدکنندگان» در سه‌روز متوالی به بررسی آن می‌‌‌پردازند.
کاربرد محصولات مختلف فولادی در سایر صنایع باعث شده است تا صنعت فولاد و صنایع وابسته در تمامی کشورهای پیشرفته جزو صنایع مادر محسوب شوند. این محصولات، در فرآیند تولید و زنجیره تامین یا به عنوان ماده‌‌‌ اولیه استفاده می‌‌‌شوند یا کاربرد آنها در تولید تجهیزات و تاسیسات صنعتی دیده می‌شود. از این‌‌‌رو، پیشرفت این صنعت در رشد صنایع پایین‌‌‌دست زنجیره تولید بسیار تاثیرگذار است. همچنین محصولات فولادی فرصت مغتنمی برای صادرات و ارزش‌‌‌آفرینی ارزی ایجاد می‌کنند که با توجه به شرایط تحریمی که در کشور ما برقرار است، چنین امکانی موقعیتی ارزشمند برای کشور محسوب خواهد شد؛ بنابراین به‌کارگیری اقدامات موثر در راستای بهبود ساختار، دستیابی به عملکرد بهینه و مدیریت اجزای این صنایع که موجب سودآوری مضاعف و توسعه اقتصادی می‌شود، ‌‌‌باید در اولویت همه اجزای این صنایع (شامل ارکان دولتی و خصوصی) باشد.
در حال حاضر، دروازه‌‌‌ای طلایی برای تولید و صادرات مواد معدنی به‌ویژه در بخش فولاد باز شده که توجه به آن می‌‌‌تواند منافع و درآمدهای بسیاری را عاید کشور کند. ایران که هم‌‌‌اکنون جزو ۱۰فولادساز بزرگ جهان است، با وجود چالش‌‌‌های جدی در مسیر توسعه ظرفیت تولید، توانسته است نقش خود را در این بخش به‌خوبی ایفا کند. بخشی از این عملکرد مناسب ناشی از انگیزه بالا برای صادرات است. نگاهی به قیمت‌های جهانی ارقام مختلف زنجیره فولاد نشان می‌دهد، کاهش همه‌گیری کرونا با واکسیناسیون گسترده، تقاضا برای فولاد را افزایش داد. به دنبال این اتفاق نیز کل زنجیره صنعت تحریک شد و تولید رونق گرفت تا در عمده ایام سال گذشته میلادی، به‌ویژه در فصول اول تا سوم سال ۲۰۲۱ صنعت فولاد شاهد قیمت‌هایی وسوسه‌‌‌انگیز باشد. بازار جهانی فولاد خام در حالی سال‌‌‌۲۰۲۱ را به پایان رساند که بازیگران آن، افزایش ۶/ ۳‌‌‌درصدی در تولید را نسبت به سال‌‌‌۲۰۲۰ ثبت کردند. بررسی روند بازار فولاد نشان می‌دهد این بخش در حالی سال‌‌‌۲۰۲۱ را به پایان رساند که با یکی از موج‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های صعودی قیمتی خود در سال‌های اخیر روبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رو بود و قیمت هر تن فولاد به ورای ۹۰۰دلار رسید.
البته از ابتدای ۲۰۲۲ روندی از کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد شروع شد که در میانه فصل دوم ۲۰۲۲ از شدت آن کاسته شد. پیش‌بینی می‌شود روند ملایم رشد قیمت که امروز در بازار لمس می‌شود، ادامه داشته باشد. به طور کلی با نگاه به تغییرات تقاضای جهانی و تحولاتی که در بین بازیگران تولیدکننده و مصرف‌کننده شکل گرفته است، می‌‌‌توان برخی مسیرهای روشن را برای صنایع داخلی پیشنهاد کرد. یکی از این مسیرها که پیوسته در ماه‌‌‌ها و هفته‌‌‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته، بحث افزایش ظرفیت استخراج، فرآوری، تولید و صادرات محصولات معدنی به‌ویژه فولاد است که در یکی از بهترین دوره‌‌‌های قیمتی خود قرار دارد. ارزیابی‌‌‌های مختلف از گزارش‌‌‌های معتبر موسسات آماری و تحلیلی بین‌المللی نشان می‌دهد، روند قیمتی کنونی تا انتهای ۲۰۲۵ تداوم خواهد داشت و در این راستا لازم است تمام سیاست‌‌‌های معدنی به سمت تقویت ظرفیت تولید با هدف کسب حداکثر سود تنظیم شود. تعلل در این زمینه می‌‌‌تواند موج بعدی کاهش قیمت‌‌‌ را که در نتیجه ترندهای فناورانه، زیست‌‌‌محیطی و سبز است، به بازار تحمیل کرده و دست صنایع داخلی را از درآمدهای ارزی مناسب و رشد صادرات دور کند. البته وضعیت بازارهای جهانی گویای تحولاتی جدی در رفتار بازیگران این بخش است. چین آشکارا از جهش‌‌‌های پیوسته تولید فولاد عقب نشسته است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید