Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












تجارت ایران با ارمنستان

تجارت ایران با ارمنستان

تجارت ایران با ارمنستان

بر اساس آمار گمرک ایران، طی سال‌۱۴۰۱، ارزش صادرات بدون‌نفت‌خام و واردات ایران به ارمنستان نسبت به سال‌۱۴۰۰ به ترتیب با رشد ۷/ ۵۲درصدی و منفی ۵/ ۳۰درصد همراه بوده‌است.متوسط رشد سالانه ارزش صادرات ایران به ارمنستان و واردات از کشور مزبور طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ‌برابر با ۱۸‌درصد و منفی ۱۱/ ۶درصد بوده‌است. بررسی آمار تجارت فی‌مابین ایران و ارمنستان طی دو سال‌اخیر نشان می‌دهد که صادرات ایران به این کشور از سرعت رشد به‌مراتب بالاتری در مقایسه با واردات ایران از ارمنستان برخوردار بوده به‌نحوی‌که افزایش مازاد تراز تجاری را نیز به‌دنبال داشته است. تراز تجاری ایران با ارمنستان به لحاظ ارزشی طی ۶ سال‌موردبررسی همواره به نفع ایران و با مازاد مواجه بوده و در سال‌۱۴۰۱ نیز به حدود ۱/ ۴۵۰‌میلیون دلار رسیده‌است. طی سال‌۱۴۰۱، مقدار وزنی صادرات بدون‌نفت‌خام ایران به ارمنستان نسبت به سال‌قبل ۴/ ۳۹درصد افزایش و واردات ایران از ارمنستان نسبت به سال‌قبل از حیث وزن تقریبا ثابت بوده‌است. متوسط رشد سالانه میزان صادرات و واردات کالایی ایران با ارمنستان طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ‌برابر با ۳/ ۱۳‌درصد و منفی ۱۳/ ۲درصد بوده‌است. تراز تجاری ایران با ارمنستان به لحاظ وزنی طی ۶ سال‌منتهی به ۱۴۰۱ همواره به نفع ایران و با مازاد مواجه بوده و در سال‌۱۴۰۱ نیز به حدود ۵/ ۱‌میلیون‌تن رسیده‌است.
باتوجه به آمار و ارقام صادرات کالا به ارمنستان به‌طور میانگین به لحاظ وزنی۲/ ۱۳‌درصد افزایش داشته؛ این در حالی است که از حیث ارزش به‌طور متوسط سالانه حدود ۱۸‌درصد رشد داشته است، این امر گویای آن است که توام با افزایش میزان صادرات متوسط قیمت صادراتی نیز افزایش یافته‌است، در مقابل واردات ایران از ارمنستان طی این بازه به‌طور میانگین به لحاظ ارزشی ۶/ ۱۱درصد و به لحاظ وزنی ۲/ ۱۳درصد افت داشته است. با وجود زیاد‌بودن تعداد تعرفه صادراتی ایران به ارمنستان، تمرکز کالاهای صادراتی نیز بالاست و ۳۰ تعرفه ۶۵‌درصد از ارزش کل صادرات را تشکیل داده‌اند.
سبد واردات ارمنستان نسبتا متنوع است و ۱۰ گروه کالای عمده وارداتی ارمنستان در سال‌۲۰۲۱، سهمی حدود ۵۶‌درصد ارزش واردات این کشور را به خود اختصاص داده‌اند که عبارتند از: سوخت‌های معدنی، روغن‌های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ موم‌های معدنی- ۳/ ۹۰۸میلیون دلار، رآکتورهای هسته‌ای، دیگ‌های بخار و آبگرم، ماشین‌آلات و وسایل مکانیکی؛ اجزا و قطعات آنها- ۵۱۲/ ۵میلیون دلار، ماشین‌آلات و دستگاه‌های برقی و اجزا و قطعات آنها؛ دستگاه‌های ضبط و پخش صوت، دستگاه‌های ضبط و پخش صوت و تصویر تلویزیونی، ۲/ ۳۸۲میلیون دلار، مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ‌ها و فلزات گرانبها، فلزات دارای روکش یا پوشش از فلزات گرانبها و اشیای ساخته‌شده زیورآلات بدلی فانتزی؛ سکه- ۲۷۴/ ۶میلیون دلار، وسایل نقلیه زمینی غیر‌از نواقل روی خط‌آهن یا تراموا و اجزا و قطعات و متفرعات آنها- ۷/ ۲۳۷میلیون دلار، محصولات دارویی- ۷/ ۱۸۶‌میلیون دلار، مواد پلاستیکی و اشیای ساخته‌شده از این مواد؛ کائوچو و اشیای ساخته‌شده از کائوچو- ۱۶۱/ ۷میلیون دلار، چدن، آهن و فولاد- ۱۲۳/ ۲میلیون دلار، آلومینیوم و مصنوعات از آلومینیوم- ۳/ ۱۱۷میلیون دلار و‌آلات و دستگاه‌های اپتیک، عکاسی، سینماتوگرافی، سنجش، کنترل،‌آلات و دستگاه‌های طبی؛ اشیای صنعت ساعت سازی؛‌آلات موسیقی؛ اجزا و قطعات و متفرعات آنها- ۱۱۴/ ۷میلیون دلار.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید