Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












تحریم‌ها و تجارت ایران

تحریم‌ها و تجارت ایران

ابعاد مختلف تاثیر تحریم‌ها بر تجارت ایران

عباد(عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران) گفت: نگاهی به محدودیت‌هایی که تحریم‌ها بر ابعاد مختلف اقتصاد ایران ایجاد کرده‌اند، می‌تواند در برنامه‌ریزی برای آینده شرکت‌های کوچک و متوسط، تاثیری مهم داشته باشد.
مهرداد عباد مطرح کرد: در گفتمان اقتصادی سیاست‌گذاران طی سال‌های گذشته، سه دیدگاه در مورد تاثیر تحریم‌ها وجود داشته است. گروهی که باور داشتند تحریم‌ها هیچ تاثیری ندارد و کاغذپاره‌ای بیش نبوده است. گروهی نیز معتقد به تاثیر اندک تحریم‌ها بر اقتصاد بوده‌اند و دسته دیگری از سیاست‌گذاران نیز بر این عقیده بوده‌اند که تحریم‌ها تاثیر بسیاری بر کاهش رونق اقتصادی داشته است.تحریم‌های اقتصادی ایران در ابتدای انقلاب اسلامی و پس از واقعه سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۷، آغاز و در جریان جنگ ایران و عراق ادامه پیدا کرد و در عمل در دوران سازندگی، شاهد شماری از شدیدترین تحریم‌ها علیه ایران بوده‌ایم. در زمان دولت‌های هفتم و هشتم، از تحریم‌ها کاسته شد اما در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، دوباره تحریم‌های شدیدی علیه کشور اعمال شد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، تصریح کرد: در سال ۲۰۰۶ نیز قطعنامه‌های شورای امنیت به تصویب رسید و تحریم‌های سخت‌گیرانه‌تری اعمال شد و بعد از آن با برجام، برای مدتی از شدت تحریم‌ها کاسته شد اما با حضور دونالد ترامپ، تحریم‌های سخت و ظالمانه از نو آغاز و تا کنون ادامه یافته است.بسیاری از کسانی که کار خود را از ۱۵ سال قبل آغاز کرده‌اند، به نوعی با تحریم‌ها مواجه شده‌اند، عنوان کرد: زمانی که برجام امضا شد، به مدت یک سال به صورت تقریبی، تجارت بین‌المللی برای ایرانیان به حالت نیمه‌عادی بازگشت که رهاورد این بازه زمانی، فضای آرام و ثبات نسبی برای بخش‌ خصوصی بود. به ‌طوری که مراودات بین‌المللی برای خرید و فروش کالا به صورت مستقیم انجام می‌شد و ارتباط بانکی برقرار شد و انتقال پول مانند هر کشور دیگری از طریق سیستم بانکی‌ به راحتی قابل انجام بود.
وی در پایان به محدودیت‌های مربوط به صادرات نیز اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اعمال تحریم‌ها، خریداران خارجی کمتری در این دوران تمایل داشتند که با شرکت‌های ایرانی همکاری کنند تا از خطر جریمه‌های بین‌المللی در امان باشند. بنابراین کشورهای همسایه و دوست ایران به مقاصد عمده‌ صادراتی ایران تبدیل شدند. در این خصوص، می‌توان به بازگشت ارز حاصل از صادرات به عنوان مهم‌ترین مشکل حاصل از تحریم‌ها اشاره کرد؛ به طوری که بازگشت ارز حاصل از صادرات به طرق بانکی امکان‌پذیر نیست و مبالغ حاصل از فروش کالا باید از طریق صرافی‌ها به صورت نقدی دریافت شود. از طرفی، سیاست‌گذار با اعمال سیاست‌های نادرست، بی‌ثبات و متغیر، عرصه را بر صادرکننده تنگ‌تر کرده‌ است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید