Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












چگونه افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی بر اقتصاد تأثیر می گذارد

چگونه افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی بر اقتصاد تأثیر می گذارد

تاثیر افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی بر اقتصاد 

از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، اثرات اختلالات عرضه انرژی در همه چیز، از قیمت مواد غذایی گرفته تا برق و احساسات مصرف‌کننده در حال گسترش است. در واکنش به افزایش شدید قیمت ها، بسیاری از کشورهای OECD از ذخایر استراتژیک نفت خود استفاده می کنند. در واقع، از ماه مارس، ایالات متحده رکورد یک میلیون بشکه نفت در روز را از این ذخایر فروخته است. این، در میان عوامل دیگر، اخیراً منجر به کاهش بیشتر قیمت بنزین شده است - اما کسری ممکن است تا سال 2023 ادامه یابد و باعث افزایش قیمت‌ها شود.


با داده‌های بانک جهانی ، اینفوگرافیک بالا شوک‌های انرژی در نیم قرن گذشته را نشان می‌دهد و این برای اقتصاد جهانی آینده است. همانطور که جدول بالا نشان می دهد، قیمت سالانه نفت خام به طور متوسط ​​93 دلار در هر بشکه معادل در سال 2022 پیش بینی می شود. برای مقایسه، طی شوک‌های قیمتی سال‌های 2008 و 1979، نفت خام به‌ترتیب به‌ترتیب 127 و 119 دلار در هر بشکه بود.
چیزی که جهش انرژی در سال 2022 را متمایز می کند این است که قیمت ها در تمام سوخت ها افزایش یافته است. جایی که شوک های قیمتی در گذشته کم و بیش مشخص بود، بسیاری از کشورها مانند آلمان و هلند به دنبال زغال سنگ برای جبران اختلالات عرضه نفت هستند. در همین حال، قیمت گاز طبیعی اروپا به بالاترین حد خود رسیده است. قیمت مواد غذایی نیز افزایش یافته است. پیش‌بینی می‌شود که به دلیل هزینه‌های ورودی بالاتر در سوخت، مواد شیمیایی و کود، و قیمت کالاهای کشاورزی در سال 2022 18 درصد افزایش یابد.
در سال 2022، تورم به یک پدیده جهانی تبدیل شد که بر 100 درصد کشورهای پیشرفته و 87 درصد بر بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه که توسط بانک جهانی تجزیه و تحلیل شد، تأثیر گذاشت.
در مقابل، تقریباً دو سوم اقتصادهای پیشرفته و کمی بیش از نیمی از بازارهای نوظهور تورم بالاتر از هدف را در سال 2021 تجربه کردند.
جدول زیر نشان می دهد که چگونه افزایش تورم در ایالات متحده با افزایش نرخ بهره از دهه 1980 مطابقت داشته است:


سال 2023 برآوردی بر اساس انتظارات بازار از سطح نرخ صندوق های فدرال رزرو در اواسط سال 2023 است. CPI اصلی ایالات متحده برای سال 2023 بر اساس آخرین داده های موجود.
در بسیاری از موارد، زمانی که ایالات متحده به سرعت سیاست های پولی خود را در پاسخ به فشارهای قیمتی تشدید کرده است، بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه در بحبوحه هزینه های استقراض بالاتر، بحران های مالی را تجربه کرده اند. شوک‌های قیمتی انرژی می‌تواند باد مخالف بیشتری را به چشم‌انداز رشد جهانی اضافه کند: افزایش قیمت‌ها، سیاست‌های پولی جنگ‌طلب و قرنطینه‌های ناشی از کووید-19 در چین می‌توانند بر رشد جهانی تأثیر منفی بگذارند. حتی قبل از شوک قیمت انرژی در سال 2022، ناامنی غذایی جهانی به دلیل COVID-19 و فشارهای تورمی فزاینده در حال افزایش بود. کمبود مداوم مواد غذایی و قیمت های بالای مواد غذایی می تواند میلیون ها نفر را دچار ناامنی غذایی حاد کند.
علاوه بر این، قیمت های بالای سوخت و مواد غذایی اغلب با اعتراضات توده ای، خشونت سیاسی و شورش ها مرتبط است. در حالی که سریلانکا و پرو از قبل شاهد شورش‌های شدیدی بوده‌اند، ترکیه و مصر نیز در معرض خطر ناآرامی اجتماعی هستند زیرا هزینه‌های زندگی افزایش یافته و ناامنی غذایی بدتر می‌شود.
از زمان جنگ جهانی دوم، شوک های قیمت نفت یکی از محدودیت های اصلی رشد اقتصادی بوده است. با ادامه جنگ در اوکراین، چشم انداز بازار انرژی امروز چندان روشن نیست زیرا تعدادی از عوامل ژئوپلیتیکی می توانند بر حرکت قیمت نفت و اثرات مربوط به آن تأثیر بگذارند.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید