Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












زنگ خطر شامخ برای صنعت و تولید

زنگ خطر شامخ برای صنعت و تولید

زنگ خطر شامخ

عوامل فشار بر واحدهای تولید در مهرماه امسال ، کاهش موجودی مواد اولیه، افت فروش داخلی و خارجی در کنار تورم بودند. گزارش تازه شاخص مدیران خرید که از سوی اتاق بازرگانی ایران تهیه شده است، نشان می‌دهد که شامخ کل صنعت در مهرماه ۱۴۰۰ با سقوط ۸۳/ ۶واحدی نسبت به ماه قبل از آن، به مرز رکود و رونق برگشته و نمره ۸۳/ ۵۰ را دریافت کرده است. به نظر می‌رسد در بین زیرشاخص‌های اصلی، افت شدید میزان سفارش‌های جدید مشتریان و کاهش موجودی مواد اولیه تاثیر زیادی بر افت شامخ کل صنعت داشته است. در عین حال، رشد چشمگیر قیمت محصولات تولیدشده در کنار افت 12واحدی میزان فروش محصولات گویای وضعیت سختی است که بخش تولید با آن دست و پنجه نرم می‌کند. «موجودی محصول نهایی در انبار» در گزارش مهر افزایش یافته است که این موضوع از کاهش تقاضا برای تولیدات کارخانه‌های داخلی حکایت دارد؛ بخشی از این موضوع به نرخ بالای مواد اولیه تولید برمی‌‌‌گردد که باعث شده در نهایت کارخانه‌های کشور با قیمتی بیش از شهریورماه، محصولات تولیدی خود را در مهرماه 1400 به دست مصرف‌کنندگان برسانند. در این بین، شاید تنها نکته مثبت شامخ صنعت در مهرماه به استخدام نیروی انسانی بر‌‌‌گردد که در یک‌ماه گذشته کمی رشد داشته، ضمن اینکه سرعت تحویل سفارش‌ها هم رشد کرده است. سرعت تحویل سفارش‌ها در مهرماه 1400با رسیدن به سطح 21/ 60 به بالاترین نرخ ممکن طی سه ماه اخیر رسیده است. به طور کلی و با مرور سی‌وهفتمین گزارش شاخص مدیران خرید بخش صنعت (شامخ صنعت) می‌توان نتیجه گرفت که زنگ خطر از گزارش مهرماه به گوش می‌رسد. کاهش انتظارات از تولید در ماه آینده تا سطح عدد 20/ 60 که کمترین نرخ در سه ماه اخیر بود، یکی از دلایل دیگر تایید وضعیت نامناسب صنعت در مهرماه1400 است.

همچنین بر اساس گزارشات بنگاه‌‌‌های بخش صنعت، شاخص مدیران صنعت در مهرماه عدد 83/ 50 بوده که در نتیجه نظرسنجی از مدیران خرید بنگاه‌‌‌ها به دست آمده است. در بین زیرشاخص‌‌‌های اصلی شامخ صنعت، شاخص میزان سفارش‌های جدید مشتریان و شاخص موجودی مواد اولیه زیر عدد50 را به ثبت رسانده‌‌‌اند و باقی شاخص‌‌‌ها در جایی بالاتر از مرز 50 قرار گرفته‌‌‌اند. شاخص مقدار تولید محصولات در مهرماه به عدد 31/ 51 رسیده که نسبت به شهریور با کاهش همراه بوده است. کاهش سفارش‌های جدید و موجودی مواد اولیه، هر دو در کاهش شاخص تاثیرگذار بوده‌‌‌اند. شاخص میزان سفارش‌های جدید مشتریان در مهرماه با نزول به سطح 22/ 45 روند کاهشی شدیدی را تجربه کرده است. این وضعیت به اعتقاد فعالان اقتصادی متاثر از افزایش نرخ ارز و قیمت مواد اولیه بوده، ضمن اینکه کاهش قدرت خرید مشتریان در کاهش آن تاثیر داشته است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید