Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












تاثیر نرخ دلار بر بازار سرب و روی

تاثیر نرخ دلار بر بازار سرب و روی

با وجود تحلیل‌های مختلفی که در خصوص تاثیرات افزایش نرخ دلار بر معادن و صنایع معدنی وجود دارد و برخی حکایت از بی‌تاثیری بالا رفتن قیمت دلار بر این بخش دارد، رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی می‌گوید که افزایش نرخ دلار برای این صنعت کاملا سودآور خواهد بود.

     حسن حسین‌قلی با بیان این که انتفاع صنایع صادرات محور از افزایش قیمت دلار کاملا به حق است، گفت: متاسفانه رشد قیمت ها برای محصولات معدنی متناسب با تورم داخلی و شرایط جهانی نبوده و بسیاری از معادن و فعالان آن به دلیل نبود این تعادل در بازار فعالیت خود را تعطیل کردند.

     وی ادامه داد: از پنج سال گذشته تا به حال قیمت دلار حدود ۳۸۰۰ تومان بوده و این در حالی است که شاید بتوان گفت در این بازه زمانی تورم میانگین اقتصاد ایران نیز ۱۰۰ درصد بوده است. به عبارت دیگر، محصولی که پنج سال پیش با هزینه ۱۰۰ تومان تولید می شده است، هم اکنون با صرف هزینه ۲۰۰ تولید می شود، در حالی که قیمت فروش در هر دو زمان بر اساس قیمت های جهانی ۱۲۰ تومان بوده است. این یعنی با این قیمت پنج سال قبل تولید کننده ۲۰ تومان سود می‌کرد اما حالا ۸۰ تومان ضرر می‌کند.

     رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران با بیان این که معدن در تامین هزینه های جاری خود نیاز مبرمی به دلار ندارد، اظهار کرد: صنایعی هستند که برای تولید نیاز به واردات مواد اولیه دارند که این قبیل واحد ها عمدتا از افزایش نرخ دلار چندان سودی نخواهند برد، چرا که سود و هزینه آنها ممکن است سر به سر ‌شود. اما ماجرای معادن به ویژه سرب و روی متفاوت است، چرا که به سرزمین اصلی وصل هستند و نیاز تامین دلاری و خارجی بسیار کم است برای همین تاثیری که افزایش قیمت دلار بر این صنعت خواهد داشت، کاملا مثبت است.

     حسین‌قلی با اشاره به مشکلاتی که فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی به ویژه سرب و روی دارند، عنوان کرد: در سال‌های گذشته تمامی هزینه های داخلی رو به افزایش و قیمت های جهانی نیز به دلیل بحران جهانی معدن تا همین دو ماه پیش در حال افت بود که در ماه های گذشته کمی رشد داشته است و به دلیل شرایط حاکم بر بازار و موانعی که وجود دارد، صنعت سرب و روی با ۳۰ درصد از ظرفیت خود کار می‌کند.

     رئیس کمیته سرب و روی خانه معدن درباره وضعیت تولید سرب و روی ایران گفت: ظرفیت نصب شده در صنایع سرب و روی ۴۵۰ هزار تن است که هم اکنون بیش از ۱۵۰ هزار تن تولید نمی‌شود، که دلیل اصلی آن کمبود مواد اولیه با قیمت مناسب و پایین بودن عیار خاک معدنی است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید