Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












وضعیت امنیت اقتصادی تولید

وضعیت امنیت اقتصادی تولید

تولید و امنیت اقتصادی 

یک فعال و تولیدکننده شمش روی می گوید: سود حاصل از تولید شمش روی در داخل کشور، تقریبا 50 دلار به ازای هر تن است؛ در حالی که بسیاری از رقبای خارجی به سوددهی دو هزار و 500 دلاری در این زمینه دست پیدا می‌کنند. خاک اکسیدی عرضه شده در بورس کالای ایران حاوی 2 تا 3 درصد ناخالصی است که با حجم نسبتا کمی در این تالار صنعتی عرضه و با توجه به حجم زیاد تقاضا ، بلافاصله پس از عرضه نیز معامله می‌شود. از سوی دیگر، در حدود هشت ماه است که خاک سولفوری در بورس عرضه می‌شود اما تقاضای چندانی برای آن وجود ندارد و معامله‌ای نیز صورت نمی‌پذیرد؛ چراکه به غیر از یک شرکت تولیدکننده شمش روی، خط تولید و فرآوری خاک سولفوره در کشور وجود ندارد و بر همین اساس نمی‌توان شمش را با استفاده از این خاک تولید کرد.
وی افزود: قیمت خاک اکسیدی عرضه شده در بورس کالای ایران حتی از نمونه وارداتی آن بیشتر است و به نظر می‌رسد مبنای این قیمت، سوددهی کارخانجات تولید ششمش روی است. در حالی که هیچ حاشیه سودی برای تولیدکنندگان شمش روی در داخل کشور وجود ندارد و بیشتر فعالان این صنعت چشم به صادرات محصول دوخته‌اند. نکته قابل تامل اینکه دولت با آگاهی کامل به شرایط حاکم در صنعت روی، اقدام به وضع عوارض صادراتی بر شمش می‌کند که خوشبختانه این چالش پس از اعتراضات و پیگیری‌های فراوان طی هفته‌های اخیر، رفع شد.
این فعال صنعت روی عنوان کرد: اگر بخواهیم نگاه خوش‌بینانه‌ای به شرایط موجود در صنعت روی داشته باشیم، امکان سوددهی 50 دلاری به ازای تولید هر تن شمش برای تولیدکنندگان داخلی وجود دارد. این در حالی است که سوددهی بسیاری از شرکت‌های رقیب در سایر کشورها، در حدود دو هزار و 500 دلار است. چراکه شمش با استفاده از خاک سولفوره تشفیه شده با عیار 70 درصد در این شرکت‌ها تولید می‌شود و ناخالصی بسیار ناچیزی در این خاک وجود دارد اما خاک سولفوره عرضه شده در بورس کالای ایران، حاوی ناخالصی‌هایی مانند کادمیم و سرب است که این امر، فرایند تولید با استفاده از خاک موجود را دشوار می‌کند.وی در ادامه مطرح کرد: ما اعتراض خود را نسبت به این موضوع که خاک عرضه شده در بورس حاوی ناخالصی است، عنوان کرده‌ایم اما با پاسخ غیر منطقی در این رابطه مواجه شده‌ایم. ضمن اینکه ناخالصی‌های دیگری همچون نیکل، کبالت و منگنز نیز در خاک سولفوره وجود دارد که برای استفاده از آن، باید فرآوری شوند. متاسفانه در عرضه این محصول در بورس، توجه خاصی به این مهم نمی‌شود و بر همین اساس، معامله چندانی برای خاک سولفوره در بورس وجود ندارد.این تولیدکننده شمش روی اظهار کرد: بیش از سه دهه از آغاز فعالیت صنعت روی در داخل کشور می‌گذرد اما همچنان یک دستگاه خردایش سنگ سولفوره در معادن سرب و روی کشور که بتواند سایز خاک را به 10 میلی‌متر کاهش دهد، وجود ندارد. علی‌رغم اینکه صنعت روی ارزآوری مناسبی برای کشور دارد، معادن خاک سولفوره کماکان در انتظار یک دستگاه خردایش برای همگن‌سازی ناخالصی‌های موجود است که بتوانیم به حداقل میزان روی مطلوب برای تولید شمش دست پیدا کنیم. متاسفانه عیار خاک معدنی خریداری شده از بورس با عدد اعلام شده هم‌خوانی ندارد و این به ضرر تولیدکننده است. ضمن اینکه خاک مخلوط عرضه شده در بورس کالای ایران نیز از عیار مطلوبی برخوردار نیست و بر همین اساس، بعضی از تولیدکنندگان شمش اقدام به واردات خاک معدنی از کشورهای همسایه می‌کنند.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید