Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












بی ثباتی اقتصادی و اثرات آن بر بخش تولید

بی ثباتی اقتصادی و اثرات آن بر بخش تولید

اثرات منفی بی ثباتی قیمت بر تولید

به گزارش متال آنلاین، در بررسیهای صورت گرفته از وضعیت تولید ۳۵محصول منتخب صنعتی در دهه ۹۰، مهم‌ترین درس این بررسیها، اهمیت داشتن ثبات برای تقویت تولید و افزایش ظرفیت و تیراژ است. شواهد موجود نشان می‌دهد، در عمده سال‌ها تولیدات صنعتی در نتیجه سه عامل تورم، تحریم و کمبود تقاضا، روندی توام با نوسان را تجربه کرده‌‌‌اند که این موضوع پیام واضحی را به سیاستگذار ارسال می‌کند.
بنابراین به نظر می‌رسد، ثبات سیاسی- اقتصادی، گمشده بزرگ صنعت در این دوره زمانی بلندمدت، می باشد که در نبود آن امنیت سرمایه‌گذاری لطمه خورده و چشم‌‌‌انداز رونق تولید محدود شده است. نکته جالب در بررسی مسیر تولید در دهه۹۰ این است که تنها دو محصول «فولاد» و «پتروشیمی» که نهاده اصلی ساخت آنها انرژی ارزان و ساختار مالکیت آنها دولتی و شبه‌‌‌دولتی بوده است، در تمام سال‌های این دوره روند کاملا صعودی را طی کرده‌‌‌اند. از آن سو ۳۳محصول دیگر که در دامنه متنوعی از صنایع و رشته‌‌‌فعالیت‌‌‌های صنعتی قرار دارند، مسیر کاملا پرنوسانی را طی کرده‌ و دائما در معرض فراز و فرود بوده‌‌‌‌‌‌اند. بررسی جزئیات گزارشی که سعید زرندی، معاون برنامه وزارت صمت در نشستی در دانشگاه صنعتی‌شریف با عنوان «تجربیات سیاستگذاری در وزارت صنعت، معدن و تجارت» ارائه کرد، نشان می‌دهد طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ تولید چرم حدود ۱۳برابر، تولید فیبر ۵/ ۳برابر و تولید پاپوش و کفش بیش از ۱۵برابر شده است. اما تولید سیمان در فاصله سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ نه‌تنها با رشد تولید روبه‌رو نشده، بلکه مانند شیشه جام و تلویزیون سطح تولید کمتری را در پایان دهه تجربه کرده است. تیراژ الیاف اکریلیک نیز با بیشترین سقوط تا سال ۱۳۹۹، نسبت به سال ۱۳۹۲ یک‌چهارم شده است. برآورد کلی نشان می‌دهد، ایجاد فرونشست‌‌‌های متعدد در روند تولید بر اثر نبود ثبات اقتصادی و سیاسی است که به دلیل تحریم یا فراز و فرود نرخ تورم، عرصه را برای سرمایه‌گذاری صنعتی تنگ کرده است.
صنعت فولاد نیز به عنوان بخش دارای رشد زیاد طی این دوره زمانی، توانسته تولید خود را ظرف هشت‌سال ۸۰درصد افزایش دهد. این بخش که در سال ۱۳۹۲ حدود ۷/ ۱۵میلیون تن تولید داشت، تا پایان سال ۱۳۹۹ حجم تولید خود را به بیش از ۴/ ۲۸میلیون تن رسانده است. صنعت فولاد در کنار بخش پتروشیمی تنها دو بخشی هستند که در همه هشت سال گذشته هیچ تزلزلی نشان نداده و دائما رشدهای مثبت را از نظر حجم تولید تجربه کرده‌‌‌اند.

مس و آلومینیوم نیزدو بخش‌‌‌ معدنی دیگری که مسیر نسبتا پررشدی را در هشت‌سال گذشته تجربه کرده‌‌‌، میباشد. بخش مس در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۸۸هزار تن تولید داشته که این عدد تا پایان سال ۱۳۹۹ به ورای ۲۹۰‌هزار تن رسیده و رشدی ۵۴درصدی را به ثبت رسانده است. سال ۱۳۹۶ بدترین سال تولید مس در کشور طی دهه گذشته بوده که حجم تولید در آن به محدوده ۱۶۱هزار تن بازگشته است.

صنعت آلومینیوم نیز دیگر حوزه پررشد کشور بوده که توان خود را از حدود ۳۰۰‌هزار تن تولید در سال ۱۳۹۲، به بیش از ۴۵۵‌هزار تن تولید در سال ۱۳۹۹ افزایش داده و رشد ۵۲درصدی را به ثبت رسانده است.
از نکات جالب درباره بخش فولاد افزایش ۸۱درصدی ظرفیت تولید این بخش بوده که از حدود ۲۲میلیون تن در ابتدای دهه به ورای ۴۰میلیون تن در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است. به این ترتیب می‌توان ادعا کرد، بخش فولاد خام کشور همزمان با افزایش ظرفیت تولید، شاهد رشد میزان تولید بوده است. این افزایش ظرفیت برای بخش آلومینیوم حدود ۴۴درصد، برای بخش سیمان حدود ۱۳درصد و برای بخش زغال‌سنگ نزدیک به ۸۵درصد بوده است. به طور کلی می‌توان ادعا کرد، روند ظرفیت‌سازی در بخش معدن طبق برآوردی که سعید زرندی در ارائه خود در دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد، مناسب بوده است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید