کاهش قیمت جهانی مواد غذایی
بر اساس دادههای روز جمعه (۲ اگوست)، شاخص قیمت جهانی مواد غذایی سازمان مللمتحد در ماه جولای به طور جزئی کاهش یافته است. این کاهش در شاخص غلات تا حدی به وسیله افزایش قیمت گوشت، روغنهای گیاهی و شکر جبران شد. شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی مللمتحد (فائو) در ماه جولای به طور میانگین ۱۲۰.۸ واحد بود که نسبت به ۱۲۱ در ژوئن کاهش داشته است. لازم به ذکر است که قرائت ژوئن پس از آنکه در ابتدا ۱۲۰.۶ اعلام شد، مورد بازنگری قرار گرفت.
شاخص قیمت غلات فائو با کاهش ۳.۸ درصدی به پایینترین سطح خود در نزدیک به چهار سال گذشته رسید و قیمتهای صادراتی جهانی برای تمامی غلات اصلی برای دومین ماه متوالی نزول کرد.
فائو اعلام کرده است که قیمت گندم به دلیل افزایش فصلی ناشی از برداشت گندم زمستانه در نیمکره شمالی و شرایط مساعد برای محصولات گندم بهاره در کانادا و ایالاتمتحده، کاهش یافته است. علاوه بر این، قیمتهای صادراتی ذرت نیز به دلیل پیشرفت برداشت در آرژانتین و برزیل کاهش یافته و شرایط محصول در ایالاتمتحده همچنان قوی بود.
قبل از جولای، شاخص قیمت مواد غذایی فائو پس از رسیدن به کمترین میزان در سه سال اخیر در ماه فوریه، به مدت چهار ماه متوالی افزایش یافته بود. این افزایش ناشی از کاهش قیمت مواد غذایی از رکوردی بود که در مارس ۲۰۲۲ ثبت شده بود.
طبق گزارش رویترز، ارزش شاخص قیمت مواد غذایی در جولای نسبت به سطح یک سال قبل خود ۳.۱ درصد کاهش داشته و ۲۴.۷ درصد کمتر از بالاترین حد خود در سال ۲۰۲۲ است.