Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












پای لنگ تولید با کربن صفر

پای لنگ تولید با کربن صفر

حرکت جهان بسمت کربن صفر


گزارش معاونت بررسی‌‌‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران حاکی از آنست، برای حرکت جهان به سمت پایداری و کربن صفر، به اندازه کافی نهاده و منابع وجود ندارد و برندگان بازی، کسانی هستند که این منابع را داشته باشند. از آنجا که محصولات کم‌کربن و سبز، تولیداتی هستند که از اجزا، قطعات و مواد متفاوتی نسبت به محصولات آلاینده تشکیل شده‌اند، بنابراین یافتن شرکایی که تولیدکننده یا تامین‌کننده این مواد و قطعات باشند، اهمیت حیاتی دارد. گزارش اتاق تهران با بررسی وضعیت حاکم بر جهان، به ۱۰مسیر تاب‌‌‌آور کردن صنایع در جهان امروز پرداخته و هشت‌راهکار را برای بنگاه‌‌‌هایی که با چالش‌‌‌هایی در این زمینه روبه‌‌‌رو هستند، پیشنهاد کرده است.
از آنجا که ۱۰۰بنگاه بزرگ جهان در «نشست کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد» تعهد دادند به سمت کربن صفر حرکت کنند، بحث نحوه‌ گذار از این وضعیت بسیار جدی است. بسیاری از تحلیلگران اقتصادی به سرعت‌ گذار جهان از وضعیت کنونی به وضعیت بهینه با دیده تردید می‌نگرند. کمبود منابع و زنجیره‌‌‌ای که برای رسیدن به وضعیت تولید سبز و کربن صفر به صنایع کمک کند، مهم‌ترین چالش امروز اقتصاد جهان است. خطر کمبود برخی منابع نظیر لیتیوم برای حرکت به سمت حمل‌ونقل پاک و خودروهای سبز بسیار جدی است. این گزارش توصیه می‌کند که جهت سرمایه‌گذاری باید به سمت این مواد و منابع باشد؛ وگرنه بسیاری از بنگاه‌‌‌هایی که از وضعیت آتی خود اطمینان خاطر ندارند، با کاهش تاب‌‌‌آوری در وضعیت‌‌‌های غیرمنتظره‌‌‌ روبه‌رو خواهند شد یا در چرخه جهانی اقتصاد از دایره رقابت کنار خواهند رفت. این خطر که در زنجیره تامین صنایع در قالب کمبود موادی همچون لیتیوم برای باتری‌‌‌های بردبلند خودرو نهفته است، تنها یکی از مشکلات پیش‌روی صنایع برای رسیدن به وضعیت کربن صفر است. در واقع، داشتن تضمین برای برخورداری از مواد و قطعات موردنیاز تولید چالش بزرگ پیش‌روی صنایع جهان است، اما مساله دیگری که اهمیت راهبردی دارد، تولید در مقیاس بزرگ‌تر و وسیع‌‌‌تر است که انرژی و منابع را با بهره‌‌‌وری بالاتر مصرف می‌کند. در عین حال، چالش دیگری که باید به آن توجه شود، نوآوری است که در سطح صنایع باید اشاعه شود تا بنگاه‌‌‌‌ها را به سمت جایگزین‌‌‌های خوب برای مواد غیرقابل استفاده و کربن‌‌‌دار سوق دهد. در ایران صنایع فولاد، پتروشیمی و سیمان به عنوان صنایع صادرات‌محور، بزرگ‌مقیاس و عمده باید این چارچوب را مدنظر داشته باشند و از مشارکت با سایر بازیگران جهانی برای‌ گذار به صنعت بدون کربن کمک بگیرند. با اینکه گزارش اتاق تهران اشاره‌‌‌ای به اقتصاد ایران نکرده، اما هشدارهای بسیاری از سوی فعالان و تحلیلگران صنعتی وجود دارد که بخش فولاد ایران باید خود را به سمت تولید فولاد کم‌کربن، سبک و با مقاومت زیاد هدایت کند. در صنعت پتروشیمی یا سیمان هم باید کشور روی تولید مواد فاقد کربن و قابل بازیافت یا محصولات با نرخ مصرف انرژی کمتر سوق یابد تا امکان جذب در زنجیره جهانی را داشته باشد.

جدا از آنچه قرار است در سطوح کشورها رخ دهد، در سطح جهانی ۱۰ابزار برای ‌گذار به صنعت بدون کربن تدارک دیده شده است. گزارش اتاق تهران تاکید دارد، از سال گذشته، تعهدات پایداری به یکی از جریان‌‌‌های اصلی جهان تبدیل شده است. صدها بنگاه به صورت عمومی در مورد انتشار خالص صفر آلودگی موضع‌‌‌‌گیری کرده‌‌‌‌اند و برخی از مدیران بزرگ‌ترین دارایی‌‌‌های جهان از بنگاه‌‌‌ها می‌‌‌خواهند که با هدف اقتصادی آلودگی خالص صفر همسو شوند. در عین حال، انتظار می‌رود اجلاس سران COP۲۶ (نشست آب‌وهوایی سازمان ملل متحد موسوم به کوپ ۲۶) برقراری تعهدات پایداری بیشتری را از سوی بخش عمومی آغاز کند که بدون تردید پیامدهایی هم برای کسب‌وکارها خواهد داشت.

از آنجا که بنگاه‌‌ها برای انجام تعهدات پایداری خود در حال رقابت هستند، به‌سرعت متوجه خواهند شد که منابع، زیرساخت‌‌ها و ظرفیت‌‌های موردنیاز، به‌راحتی در دسترس همه نخواهد بود. پیش‌‌بینی می‌شود طی سال‌های آینده، تقاضا برای نهاده‌‌‌های راه‌‌‌حل‌‌‌های پایدار از عرضه سبقت بگیرد و نگرانی در مورد کمبود منابع تشدید شود.

توصیه گزارش این است که رهبران جهانی برای اطمینان از دسترسی به منابع موردنیاز به‌سرعت اقدام کنند. بنگاه‌‌‌هایی که می‌توانند راه‌‌‌های جدیدی برای رفع مساله کمبود منابع کمیاب موردنیاز شناسایی کنند، قادر به مهار ریسک، ایجاد تاب‌آوری و کسب منافع اقتصادی خواهند بود. در این گزارش به محرک‌‌‌های کمیابی منابع، دلایل ایجاد آن و راهکارهای رفع آن پرداخته شده است.

در راستای همین وضعیت، ۱۰عامل پویا که بنگاه‌‌‌ها می‌توانند آنها را برای ارزیابی تاثیر کمبودهای بالقوه در منابع، زیرساخت‌‌‌ها و قابلیت‌‌‌های پایدار بر کسب‌وکارها تجزیه و تحلیل کرده و از آنها برای نوآوری مدل کسب‌وکار پایدار حمایت کنند، به شرح زیر هستند:

بنگاه اقتصادی اولا باید به تعیین دقیق ماهیت کمبود خود بپردازد و آن را بشناسد. دومین مورد به کمّی کردن شکاف بین عرضه و تقاضا در سناریوهای گوناگون تیم‌‌‌های تحقیقاتی در هر کسب‌وکار مربوط است. تعیین زمان پدیدار شدن کمبود و مدت ماندگاری آن موضوع دیگری است که برای یک بنگاه اهمیت راهبردی دارد. این موضوع به نظر از همه موارد اهمیت بیشتری دارد. مورد چهارم به ارزیابی میزان انتفاع اقتصادی و نوسانات قیمت آن نهاده یا منبع کمیاب برای بنگاه مربوط است که خود را در صورت‌های مالی و در جریان تولید نشان می‌دهد. مورد پنجم، درک ساختار بازار و اکوسیستم است که باید برای بنگاه از اهمیت برخوردار باشد. ششمین مورد به تعیین قابلیت جایگزینی برای منابع کمیاب مرتبط است و در نقشه یا چشم‌‌‌انداز یک بنگاه صنعتی اهمیتی راهبردی دارد. هفتمین مورد با ردیابی جریان سرمایه برای کاهش کمبودها ارتباط دارد. بخش دیگر از کاری که بنگاه صنعتی در وضعیت کنونی باید به آن توجه کند، بررسی تحولات جغرافیایی، ژئوپلیتیکی و فرهنگی است که در وضعیت رو به تحول و در حال انتقال جهانی وضعیتی خاص را به صنایع و رشته فعالیت‌‌‌ها تحمیل می‌کند. در عین حال در نهمین مورد، گزارش توصیه کرده که بنگاه به پیش‌بینی اثرات چارچوب‌‌‌های نظارتی توجه کرده و مشوق‌‌‌های سیاستی را برای امکان یافتن توانایی خروج از بحران به دولت‌‌‌ها پیشنهاد کند یا از آنها بخواهد. ارزیابی خطرات ناشی از منفعل ماندن بنگاه بر کسب‌وکاری که در آن فعالیت صورت می‌گیرد، دیگر موردی است که در گزارش توصیه شده است نسبت به فهم آن و بررسی ابعاد مختلف آن در درون بنگاه توجه شود.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید