Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












طرح‌هاى جدید مسى به مرحله افتتاح مى‌رسند

طرح‌هاى جدید مسى به مرحله افتتاح مى‌رسند

ذوب سرچشمه ، پالایشگاه خاتون‌آباد ، نیروگاه سیکل ترکیبى سیرجان ، کارخانه‌های تولیـد مــواد ناریه و همچنین اصلاحاتى در پالایشگاه سرچشمه و نوسازی‌هایی در سایر واحد طرح‌هایی هستند که تا پایان سال افتتاح می‌شود.ما هم ، مانند دیگر شرکت‌های ایرانى در حال حاضر س

به گزارش مس‌ پرس به نقل از صمت ، صنعت مس در میان صنایع استراتژیک قرار گرفته است ، فلزى که با کاربردهاى فراوان خود ، مورد استفاده صنایع پایین‌ دست بسیارى قرار گرفته است. حال ایران نیز با در اختیار داشتن ذخایر خوبى از این فلز ، توانسته در میان تولیدکنندگان مسى دنیا قرار گیرد ، البته براساس آمار منتشر شده ازسوی سازمان زمین‌شناسى آمریکا ( USGS ) شیلى که در سال 2014 حدود 5 میلیون و 750 هزار تن مس تولید کرده بود ، سال گذشته 50 هزار تن کمتر تولید کرد. پس از شیلى ، چین با تولید یک‌ میلیون و 750 هزار تن مس در رتبه دوم تولیدکننده‌های برتر مس دنیاست.
با توجه به اهمیت تولید مس در کشور و صادرات آن ، خبرنگار صمت به سراغ احمد مرادعلیزاده مدیرعامل شرکت ملى صنایع مس ایران رفت تا در گفت‌وگویی کوتاه ، وضعیت همکاری‌های بین‌المللی ، حل مشکلات پولى و بانکى و فعالیت‌های اکتشافى این حوزه مهم را جویا شود.

فعالیت‌های اکتشافى

تحریم‌ها در سال‌هاى گذشته باعث شد ارتباط شرکت‌های ایرانى با شرکت‌های خارجى دستخوش تغییر شود ، اما اجرایى شدن برجام مسیر جدیدى را پیش روى فعالان معدنى و صنایع معدنى قرار داد تا با استفاده از ظرفیت‌هاى موجود در کشور ، سرمایه‌گذاران معدن را به‌سوی خود جذب کند. بی‌تردید ، یکى از اقدامات مؤثر در جذب سرمایه خارجى ، برگزارى همایش‌ها و اجلاس‌هاى گوناگون معدنى و صنایع معدنى در سطح بین‌المللى خواهد بود. در این زمینه ، سازمان توسعه و نوسازى معادن و صنایع معدنى ایران در دومین اجلاس بین‌المللی معدن و صنایع معدنى ایران تلاش کرد تا با معرفى فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن ایران ، سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجى معدنى را ترغیب به حضور در ایران کند. خوشبختانه در دومین دوره از این اجلاس ، شرکت‌های خارجى استقبال خوبى داشتند و این فرصت در اختیار شرکت‌های ایرانى قرار گرفت تا بتوانند با همتایان خارجى خود مذاکره کنند و با آن‌ها وارد همکارى شوند. در همین زمینه ، مدیرعامل شرکت ملى صنایع مس ایران درباره فعالیت این شرکت در حاشیه همایش‌ها و اجلاس‌هاى معدنى و صنایع معدنى ، در گفت‌وگو با صمت گفت: خوشبختانه اجلاس‌هایی همچون دومین اجلاس معدن و صنایع معدنى توانست در دومین سال خود همایش خوبى باشد و می‌توان این همایش را با توجه به استقبال شرکت‌های خارجى ، نویدبخش اتفاقات خوب در بخش معدن دانست.

احمد مرادعلیزاده در ادامه بیان کرد: حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجى در چنین برنامه‌هایی حاکى از ارتباط‌های بسیار خوبى است که می‌تواند در آینده اقدامات مشترک در بخش معدن و صنایع معدنى ایران را رقم زند.

وى ادامه داد: شرکت ملى صنایع مس ایران نیز به‌طور مستمر با شرکت‌های حاضر در دومین اجلاس معدن و صنایع معدنى ارتباط و با آن‌ها جلسات مشترک داشت تا موضوعات مهم در بخش معدن را در این جلسات دنبال کنند. یکى از موضوعاتى که مهندس نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و دکتر کرباسیان مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازى معادن و صنایع معدنى ایران (ایمیدرو) بر آن تأکید داشتند، ایجاد زیرساخت‌ها و مهم‌تر از همه؛ اکتشافات و استفاده از فن‌آوری‌های نوین و جدید است که می‌تواند در حل بسیارى از مشکلات مؤثر باشد. درنتیجه، شرکت ملى صنایع مس ایران در مذاکرات خود با شرکت‌های خارجى این موضوعات را دنبال می‌کند.
به گفته مدیرعامل شرکت ملى صنایع مس ایران، برنامه‌های شرکت ملى مس در زمینه‌های یادشده شاید دقیق‌تر از سایر شرکت‌ها باشد؛ زیرا در این زمینه اقدامات بسیارى انجام داده است. به‌طور نمونه، در دهه 80 اتفاقى که رخ داد آن بود که شرکت ملى مس به‌طور مشارکتى، شرکت‌های بین‌المللی بسیار قوى تشکیل داد که براساس آن، ایران مرکزى مورد مطالعه و اکتشاف قرار گرفت. در حال حاضر نیز با 3 شرکت بزرگ دنیا شامل شرکت‌های معتبر بین‌المللی ژاپنى، انگلیسى-کانادایى و گرجستان در حال ایجاد مشارکت با سهم‌های متفاوت است و آن‌ها متعهدند فن‌آوری‌های دنیا را که در 10سال گذشته توسعه ‌یافته، بیاورند و استفاده کنیم تا بتوانیم در پهنه‌هایی که مسئولیت آن‌ها را پذیرفته‌ایم، اکتشافات را انجام دهیم.

افتتاح طرح‌های جدید

اما در این میان، انتشار اخبارى درباره طرح‌های مختلف که در دستور کار شرکت ملى مس قرار دارد، می‌تواند براى دنبال‌کنندگان اخبار مسى کشور خواندنى باشد. مرادعلیزاده درباره افتتاح طرح‌های جدید گفت: در حوزه اکتشافات نمی‌توان تا پایان سال، خبرى را عنوان کرد؛ زیرا اکتشافات روز و ماه و سال نمی‌شناسد. اما در حوزه طرح‌هایی که در دستور کار داریم، امسال بین 800 تا 900 میلیون دلار از طرح‌ها افتتاح می‌شود. ذوب سرچشمه، پالایشگاه خاتون‌آباد، نیروگاه سیکل ترکیبى سیرجان، کارخانه‌های تولید مواد ناریه و همچنین اصلاحاتى در پالایشگاه سرچشمه و نوسازی‌هایی در سایر واحدها، طرح‌هایی هستند که تا پایان سال افتتاح می‌شوند. واحد چهل‌کوره زاهدان نیز در دى یا بهمن افتتاح خواهد شد. ورود واحدهاى جدید به مدار تولید و همچنین نوسازى واحدهاى قدیمى مس، اقداماتی است که میزان تولید و بهره‌وری را افزایش می‌دهد. افزایش بهره‌وری همان چیزى است که شرکت ملى مس، آن را در دستور کار خود قرار داده است.

ساز و کار نقل و انتقالات مالى

از دیگر اتفاقاتى که توانست شرکت ملى صنایع مس ایران را دستخوش تغییر کند، تحریم‌های پولى بانکى بود که توانست نقل و انتقالات را با مشکل مواجه کند. این مشکل می‌توانست بازار خرید و فروش را محدود کند؛ زیرا جابه‌جایی پول در آن زمان به‌سختی انجام می‌شد. با توافق میان 1+5 و ایران و همچنین اجرایى شدن برجام، یکى از موضوعات مطرح‌شده رفع تحریم‌های پولى بانکى بود. این اقدام، نه‌تنها خرید و فروش را آسان می‌کرد بلکه می‌توانست در جذب سرمایه‌های خارجى در بخش معدن و صنایع معدنى تأثیرگذار باشد.
مدیرعامل شرکت ملى صنایع مس ایران همچنین درباره نقل و انتقالات پولى در حوزه صادرات گفت: ما هم، مانند دیگر شرکت‌های ایرانى در حال حاضر سازوکارى در خارج از کشور ایجاد کرده‌ایم و امروز با کمترین هزینه در حال انتقال پول هستیم؛ زیرا در این کار دوستان ما تجربه داشتند و توانستیم از این تجربه براى حل مشکلات استفاده کنیم.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید