Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












تغییر چارت سازمانی وزارت صمت

تغییر چارت سازمانی وزارت صمت

تغییر چارت سازمانی 

چندسالی از ادغام وزارت «صنایع و معادن» و «وزارت بازرگانی» می‌گذرد و دو سال بعد از ادغام، چارت این وزارتخانه تدوین شد. حال بعد از گذشت هشت‌سال، به خواست سیدرضا فاطمی‌امین، دوباره تحولی جدی در وزارت صمت صورت گرفته است. وزارت صنعت، معدن و تجارت از ادغام دو وزارتخانه در سال ۱۳۹۰ تشکیل شد. نخستین بار در سال ۱۳۹۲ و به فاصله دو سال پس از ادغام، چارت آن نوشته و ابلاغ شد. حال در چارت جدید این وزارتخانه به جز بخش حقوقی، همه معاونت‌‌‌ها دارای اسامی جدید و وظایف تازه‌ای هستند.
چارت سازمانی وزارتخانه، همچنان ۷معاون و ۳۵مدیرکل دارد، تغییرات عمیقی در آن ایجاد شده که پرسش‌‌‌های بسیاری را در مورد نحوه عملکرد این وزارتخانه در حوزه‌‌‌های حاکمیتی خود به وجود آورده و کفه ترازو را به نفع بخش صنعت سنگین کرده است. برخی از تحلیلگران معتقدند، این تغییرات در دو بعد ساختاری و محتوایی باید بررسی شود تا اثرات واقعی تحولات چارت بر سه بخش صنعت، معدن و تجارت بررسی شود. در چارت جدید، برخی از معاونت‌‌‌ها نظیر معاونت امور معادن و صنایع معدنی با تغییر نام به معاونت معادن و فرآوری مواد تغییر نام داده‌اند.
همچنین در چارت جدید، بخش صنایع وزن زیادی دارد که طبق گفته وزیر به دلیل هدف‌‌‌گذاری تازه در حوزه تولید در دولت بوده است. معاونت صنایع عمومی هم از این پس با پنج دفتر شامل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک، دفتر صنایع غذا و دارو، دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت‌‌‌افزار، دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری و دفتر صنایع ورزشی و خلاق، به کار ادامه می‌دهد. طبق چارت جدید، معاونت تجارت و خدمات هم اجزایی نظیر دفتر خدمات توزیع، دفتر خدمات نگهداری و تعمیر، دفتر خدمات کسب‌وکار و دفتر خدمات عمومی را در زیرمجموعه خود دارد.

وی همچنین تصریح کرد: پس از ۱۰سال با بازطراحی معماری سازمانی و استقرار ساختار سازمانی جدید در واقع ادغام واقعی در این مجموعه محقق شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت، این اصلاح ساختار را بازآفرینی کامل در ساختار وزارت صمت دانست و اضافه کرد: از ۹۰پروژه تحولی مربوط به این وزارتخانه، ۱۰پروژه مرتبط با مباحث سازمانی و سبد پروژه‌های سازمانی است که یکی از آنها تغییر ساختار است. فاطمی‌امین به معرفی ۱۰سبد پروژه‌های بازآفرینی وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخت و اظهار کرد: این سبد شامل ۱۰پروژه راهبردی شامل بازطراحی ساختار سازمانی، طراحی و استقرار نظام مدیریت خدمات، استقرار نظام یکپارچه ارتباطات و پاسخگویی، طراحی و استقرار سامانه پنجره واحد خدمات، راه‌اندازی سامانه هوشمند کسب‌وکار و پایش، طراحی نظام جامع مدیریت سرمایه انسانی، طراحی و استقرار سامانه جامع یکپارچه مالی و املاک، بازطراحی هویت بصری، یکپارچه‌سازی داده‌های کسب‌وکار و مدیریت استعداد‌هاست. وی اولویت‌ها را در ساختار جدید حائز اهمیت دانست و گفت: یکی از اولویت‌‌‌ها توجه به ماشین‌سازی و تجهیزات است که در ساختار جدید به‌خوبی دیده شده است تا از منابع و ظرفیت‌‌‌های انسانی تحصیل‌کرده و متخصص در این حوزه استفاده شود.

وزیر صمت، ساختار جدید را مبتنی بر راهبردها، اولویت‌‌‌ها و سطوح ملی و استانی دانست و افزود: این ساختار یکپارچگی فعالیت‌ها را به ارمغان می‌آورد. فاطمی‌امین همچنین تصریح کرد: در ساختار جدید ستاد و پشتیبانی را کوچک و عملیات را وسیع کردیم و در ساختار جدید سه رده پشتیبانی، عملیاتی و هماهنگی عملیات وجود دارد. وی اضافه کرد: ۳۰ تا ۹۰پروژه تحولی وزارت صمت تا پایان سال کامل می‌شود و سال آینده فضای متفاوتی را در نحوه مدیریت وزارت صمت داریم که این وزارتخانه از روزمرگی‌‌‌ها بیرون می‌آید و به سمت موضوعات راهبردی و کلان می‌رود. وزیر صمت ادامه داد: در انتخاب مدیران و معاونان، تجربه برای من بسیار مهم بوده است تا مدیران علاوه بر وظیفه سازمانی، رویکردی درستی به مخاطب داشته باشند. در این نشست، مدیران جدید وزارت صمت بر اساس ساختار سازمانی جدید این وزارتخانه معرفی شدند.


سمت و سوی جدید صمت


در نمودار سازمانی جدید وزارت صمت ویژگی‌‌‌های زیادی وجود دارد که بخشی از آن عبارت است از اینکه اولا موضوعات و ماموریت‌‌‌های عمومی به‌شدت محدود، کوچک و چابک شده و بخش عمده آن در یکدیگر ادغام شده است. دوم اینکه ماموریت‌‌‌های اصلی به صورت تخصصی و یکپارچه در قالب نظام زنجیره‌‌‌ای و پنجره واحد در یک ساختار پیش‌بینی شده است. سومین مورد هم این است که همه موضوعات مرتبط با هر مجموعه فعالیت، در یک دفتر پیش‌بینی شده است. مهم‌ترین موضوعاتی که در هر دفتر تجمیع شده، شامل سیاستگذاری، برنامه‌‌‌ریزی، سرمایه‌گذاری، تولید (صنف و صنعت)، بهره‌‌‌وری، فناوری، نوآوری، بازار، قیمت، صادرات، واردات، رفع موانع رشته فعالیت و... است. چهارمین مورد از نظر معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، این است که حوزه خدمات، به‌ویژه نظام توزیع و لجستیک و خدمات کسب‌وکار که یک امر مغفول مانده بود، به صورت کاملا تخصصی در یک معاونت پیش‌بینی شده است. نیازی، همچنین تاکید کرد که در چارت جدید معاونت‌‌‌های عمومی به‌شدت محدود یا ادغام شده‌‌‌اند. وی همچنین درباره چارت تازه وزارت صمت اظهار کرد: فرآیندها و خدمات حوزه وزارت صمت در ساختار جدید بازمهندسی شده و به صورت بنیادی تغییر می‌کند.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید