Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












پیشتازی فولاد در برونگرایی اقتصاد مقاومتی

پیشتازی فولاد در برونگرایی اقتصاد مقاومتی

آمار 3 ماهه ابتدای امسال گمرک کشور در حالی منتشر شد که برخی آمارها در حوزه تجارت محصولات مرتبط با صنایع اصفهان، با بهبود مواجه شده اند.

بر این اساس, در حوزه صنایع معدنی و فلزی, آمار گمرک نشان می دهد که تجارت خارجی این محصولات در کشور معادل 2.8 میلیارد دلار بوده که 12 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می دهد.

آمار صادرات زنجیره معدن و صنایع معدنی در این فصل, معادل 1.97 میلیارد دلار اعلام شده که نسبت به بهار سال قبل 48 درصد رشد برای آن ثبت شده و سهم فولاد در این رشد بیش از سایر محصولات بوده است. به گونه ای که 938 میلیون دلار, معادل 47.5 درصد از صادرات معدنی فلزی کشور در اختیار فولاد است و پس از آن, مس با 323 میلیون دلار قرار دارد. نکته مثبت در آمار صادرات این زنجیره, بهبود رویکرد خام فروشی دولت در سال های قبل و حرکت به سمت خلق ارزش افزوده خصوصاً فولاد است.

میزان صادرات فولاد و محصولات مرتبط با آن در این دوره نسبت به بهار 94 با 58 درصد رشد مواجه شده که حاصل رفع تحریم ها و عملکرد مناسب شرکت  فولادی در بازاریابی محصولات است.


کشورهای مهم هدف ایران در صادرات فولاد در بهار 95 به ترتیب عبارت اند از چین, عراق, امارات, ترکیه, ایتالیا, عمان و اسپانیا که حضور دو کشور اروپایی ایتالیا و اسپانیا, پس از سال ها در بهار سال جاری رخ داده و نشان از برقراری ارتباط میان فولادسازان بزرگ کشور به خصوص فولاد مبارکه با این کشورها دارد و آن را می توان از پیامدهای عقد تفاهم نامه های این شرکت با طرف های اروپایی در طی چند ماه اخیر عنوان کرد.
صادرات فولاد ایران به اروپا در سال های قبل از تحریم به طرز گسترده ای صورت داشت و بعضاً ورق خودروسازان آلمانی نیز از محصولات صنایع اصفهان تأمین می شد اما تحریم های ظالمانه و قطع ارتباطات, این روند را با وقفه روبه رو کرد و از بهار امسال مجدداً تحرکاتی برای احیای آن صورت گرفته است.


با این حال در حوزه واردات همچنان تهدید فولاد چینی پابرجاست و باوجود اصلاح نظام تعرفه ای, 580 میلیون دلار معادل 71 درصد از واردات محصولات معدنی و فلزی در اختیار فولاد است. در این میان, نکته مثبت این گزارش, کاهش 18 درصدی واردات فولاد در این دوره است که دلیل عمده آن اصلاح تعرفه فولادی و رشد آن تا 20 درصد است.
از دید کارشناسان, علت واردات بالای فولاد را در دو بخش باید ارزیابی کرد, بخش اول به دلیل مشکلات ساختاری در زنجیره تولید فولاد در کشور است که منجر به ناتوانی تأمین شمش و گندله موردنیاز بنگاه ها از سوی صنایع بالادستی شود و بخش دوم نیز به سیاست های حمایتی چین از صادرکنندگان آن کشور و ارائه بسته تشویق 18 درصدی به آن ها مربوط می شود که منجر به بازارشکنی گسترده چینی ها در جهان و ایجاد مشکل برای تولیدکنندگان بزرگ فولاد ازجمله ایران, ایتالیا و آمریکا شود. در همین رابطه چندی پیش آمریکا برای نجات صنایع فولاد خود تعرفه 250 درصدی بر فولاد چینی وضع کرد.


بهبود آمار صادرات فولاد در فصل اول سال «اقتصاد مقاومتی, اقدام و عمل» نشانه مناسبی از لزوم توجه به صنایع مزیت دار برای تحقق اقتصاد مقاومتی است. دولت در سیاست گذاری خود در بخش فولاد اگرچه موفقیت هایی کسب کرده اما هنوز نقصان های زیادی را رفع نکرده و در مورد عملکرد به هنگام نیز بعضاً عملکردی با تأخیر از خود ثبت کرده است. در حال حاضر چالش مهم صنعت فولاد, فارغ از بحث واردات, ریسک نرخ ارز دونرخی, نبود برنامه جامع و عدم مرکزیت ایمیدرو در سیاست گذاری ها است که امید است دولت در یک سال باقی مانده از زمان خود به آن رسیدگی کرده و پیاده سازی اقتصاد مقاومتی را به مدد توسعه صنعت فولاد, تسهیل کند.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید