Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












مشکل اساسی صنعت فولاد در زمستان

مشکل اساسی صنعت فولاد در زمستان

چالش صنعت فولاد در ماه های آینده


طهرانی(کارشناس ارشد بازارهای بین‌الملل فولاد و سنگ‌آهن) در گفتگو با متال آنلاین، گفت: صنعت فولاد در تابستان قطعی برق را پشت سر گذاشت و با قطعی گاز در زمستان، چالش بسیار سختی برای این صنعت به وجود خواهد آمد. وی در خصوص کمبود گاز در زمستان و تاثیر آن بر زنجیره فولاد، اظهار داشت: با توجه به اینکه در جهت توسعه میادین گازی به اندازه کافی سرمایه‌گذاری نشده است، نمی‌توان در شرایط بحرانی کمبود گاز در سال جاری و حتی سالیان بعد، راهکاری جز ایجاد محدودیت برای بخش تولید اتخاذ کرد؛ مگر از الان به فکر توسعه میادین گازی اختصاصی با سرمایه‌گذاری بنگاه‌های فولادی و معدنی باشیم. هر چند این راهکار منطقی به نظر نمی‌رسد؛ چراکه این وظیفه حاکمیت است تا نیازهای زیربنایی بنگاه‌ها ازجمله آب، برق، گاز و غیره را تامین کند. تا چه زمان قرار است بنگاه‌های بزرگ معدنی و فولادی در صدد رفع موقتی نیازها در زمینه‌های حمل‌ونقل جاده‌ایی، ریلی، خطوط لوله آب از خلیج فارس ‌و دریای عمان به فلات مرکزی و شمال شرق کشور، نیروگاه‌های گازی و خورشیدی برق و حال طرح توسعه میادین گازی کشور برآیند؟!

وی همچنین تاکید کرد: اگر به همین شکل ادامه دهیم، حتما خود شرکت‌های معدنی و فولادی نیز باید به فکر طرح توسعه بنادر کشور یا تاسیس بنادر اختصاصی باشند! اگر واقعا این چنین است، باید دولت از هم‌اکنون از شرکت‌های فوق دعوت به‌ سرمایه‌گذاری کند. حداقل در مورد توسعه میادین اختصاصی گازی کشور، کنسرسیومی با حضور شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی جهت تامین F (تامین مالی) با پیمانکاران EPC کار (مهندسی، تدارکات و ساخت) نفت و گاز صورت گیرد. تولیدکنندگان آهن اسفنجی و شمش فولادی به استثنای دارندگان کوره بلند، مصرف گاز و برق بسیار بالایی دارند. از آنجا که در تولید آهن اسفنجی عملیات احیای گندله را با گاز انجام می‌دهند، بنابراین طبیعی است که با قطع شدن گاز، تولیدکنندگان فولاد و آهن اسفنجی با چالش جدی و سختی روبه‌رو شوند و تولید آن‌ها تحت تاثیر مستقیم این معضل قرار بگیرد.

وی در مورد صادرات مواد اولیه به ویژه آهن اسفنجی گفت: نباید فراموش شود که آهن اسفنجی یکی از مواد اولیه صادراتی است که سالیان سال صادر می‌شد. البته صادرات این کالا به صورت محدود در طول 6 ماه گذشته به کشورهای عمان و پاکستان از سر گرفته شده است. در سال‌های گذشته، هندوستان از فهرست واردکنندگان این کالا از ایران خارج شد. در همین حال، مسئولین به مذاکرات جهت شروع دوباره تجارت با کشور هند پرداختند که متاسفانه تلاش‌های تیم‌های ایرانی به علت اینکه به‌ صورت بنگاهی و جزیره‌ای عمل کردند، زیاد موفقیت‌آمیز نبود و صادرات به کشور هند در وضعیت نامعلومی به‌ سر می‌برد. وی تاکید کرد: ضرورت دارد تمهیدات لازم برای صادرات مجدد آهن اسفنجی ایران به کشور هند و توسعه صادرات فولاد و محصولات فولادی به بازارهای هدف جدید زیر چتر کنسرسیوم صادرات محصولات چرخه فولاد و با نظارت ایمیدرو اندیشیده شود.

این تحلیلگر ارشد صنایع معدنی بیان کرد: اگر مقرر شده است فروش مواد اولیه در بورس کالا انجام گیرد، باید کالا به صورت مستقیم از طریق تولیدکننده به دست مصرف‌کننده واقعی برسد. در واقع دیگر تاجرها حق خرید و فروش در بورس کالای ایران را برای دست ‌به دست شدن کالای واسطه‌ای نخواهند داشت.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید