Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












کاربرد روی در باتری‌ها

کاربرد روی در باتری‌ها

انواع باتری‌های ساخته شده از روی

روی به طور وسیعی در سرتاسر دنیا مورد مصرف قرار می‌گیرد. در میان فلزات غیرآهنی، روی از لحاظ رتبه در مصرف، بعد از آلومینیوم و مس قرار می‌گیرد. روی بصورت اشکال تجاری متنوعی تهیه می‌گردد، از جمله: شمش، کلوخه، ورق، سیم، گلوله‌ای، میله‌ای، دانه‌ای و پولکی. ترکیبات و آلیاژهای روی نیز در بیشتر موارد از اشکال فوق یا از قراضه‌های حاوی روی، و در بعضی موارد مستقیما از کنسانتره روی تهیه می‌گردند. روی همچنین به لحاظ خواص کاربردی‌اش در صنایع مختلفی بکار می‌رود. در این مقاله ما در خصوص کاربرد روی در صنعت الکترونیک در بخش باتری‌ها صحبت خواهیم کرد.

کاربرد روی در باتری‌ها

عمده مصرف روی در صنعت الکترونیک، کاربرد آن در باتری‌ها می‌باشد، که در زیر با چند نوع آن آشنا می‌شویم:

باتری روی - کربن

نوعی باتری که قطب مثبت آن از جنس کربن، قطب منفی آن از جنس روی و ماده الکترولیت آن خمیر نمک آمونیاک می‌باشد.

باتری کلرید روی

نوعی پیل مولد ولتاژ با الکترودهایی از جنس کربن و روی که در ماده الکترولیت کلرید روی قرار گرفته‌اند. ولتاژ خروجی این باتری 5/1 ولت بوده، اما جریان آن نسبت به باتری روی – کربن به مراتب بالاتر می‌باشد. این باتری در شرایط قابل قیاس می‌تواند قبل از استفاده تا مدت زمانی معادل دو برابر یک باتری روی – کربن سالم باقی بماند.

باتری روی – دی اکسید منگنز

نوعی باتری قابل شارژ قلیایی که قبل از استفاده تا مدت بیش از دو سال می‌تواند سالم باقی بماند.

باتری روی – اکسید نقره

نوعی باتری الکترولیت قلیایی که هم بدون قابلیت شارژ مجدد در ساخت باتری‌های معمولی به کار رفته و هم با قابلیت شارژ مجدد می‌تواند در موارد خاص استفاده گردد.

پیل مولد ولتاژ روی – کلرید نقره

نوعی پیل مولد ولتاژ که به وسیله اضافه کردن آب فعال شده و دارای ظرفیت عمر بالایی است. نکته قابل ذکر در اینجا این است که ملقمه می‌تواند خاصیت بسیار مهمی در این گونه کاربرد برای روی ایفا نماید؛ از این نظر که جیوه باعث افزایش ولتاژ  اضافی هیدروژن بر روی سطح روی می‌گردد. از این رو جهت جلوگیری از آزاد شدن هیدروژن، آندهای روی در اغلب باتری‌ها با (5/2 – 25/0) درصد جیوه ملقمه می‌شوند.

باتری روی – هوا

این باتری انقلابی در صنعت نوین ایجاد کرده است و از لحاظ زیست محیطی بسیار حائز اهمیت می‌باشد. کاربرد آن بیشتر در کامپیوترهای شخصی و به عنوان سوخت در وسائط نقلیه می‌باشد.

  • منبع: متال آنلاین
  • تاریخ: یکشنبه 25 مهر 1400 - 09:10
  • نویسنده: پ . ز
  • صفحه: مقالات
  • بازدید: 3069