Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












مولیدنیوم چیست؟

مولیدنیوم چیست؟

مولیدنیوم : 

مولیدنیوم ، یک فلز نقره‌ای مایل به خاکستری با نقطه ذوب بالا می‌باشد . کربن این عنصر سخت است و سختی را در آلیاژها به آسانی ایجاد می‌کند . مولیدنیوم ، یک عنصر شیمیایی با علامت Mo و عدد اتمی 42 است. نام مولیدنیوم ، از یونان باستان به معنای سرب گرفته شده است . مواد معدنی مولیدنیوم در طول تاریخ شناخته شده هستند ، اما این عنصر در سال 1778 توسط کارل ویلهلم شیل کشف شد (البته به معنای تمایز آن به عنوان یک عنصر جدید از نمک‌های معدنی فلزات دیگر). این فلز اولین بار در سال 1781 توسط پیتر جاکوب هیلم جدا شد . مولیدنیوم به طور طبیعی به عنوان یک فلز آزاد روی زمین به وجود نمی‌آید ؛ این فلز تنها در حالت‍های اکسیداسیون مختلف در مواد معدنی یافت می‌شود.
مولیدنیوم یک فلز نقره‌ای مایل به خاکستری است و نقطه ذوب بالایی دارد . کربن این عنصر سخت است و سختی را در آلیاژها به آسانی ایجاد می‌کند و به همین علت این عنصر (حدود 80 درصد آن) در آلیاژهای فولادی از جمله آلیاژهایی با مقاومت بالا و ابررساناها استفاده می‌شود.

بیشتر ترکیبات مولیدنیوم دارای حلالیت کمی در آب هستند . اما وقتی که مواد معدنی حاوی مولیدنیوم در تماس با اکسیژن و آب قرار می‌گیرند، مولیبداته (MoO2) می‌شوند .

ترکیبات مولیدنیوم (حدود 14 درصد از تولید جهانی این عنصر) در کارهایی که نیاز به فشار بالا و درجه حرارت بالا دارد مانند رنگدانه‌ها و کاتالیزورها استفاده می‌شود .
آنزیم‌های حاوی مولیدنیوم ، از مهمترین کاتالیزورهای باکتریایی برای شکستن پیوند شیمیایی در نیتروژن مولکولی اتمسفر در فرایند تثبیت نیتروژن بیولوژیکی هستند. حداقل 50 آنزیم مولیدنیوم در حال حاضر در باکتری‌ها، گیاهان و حیوانات شناخته شده است . اما تنها آنزیم‌های باکتری و سینو باکتریایی می‌باشند که در تثبیت نیتروژن دخیل هستند. این نیتروژنازها حاوی مولیدنیوم هستند که به شکل دیگری و متفاوت از سایر آنزیم‌های مولیدنیوم می‌باشند که همه‌ی آنها شامل اکسید شده کامل مولیدنیوم در یک کوآروفیتور مولیدنیوم است. این آنزیم‌های مختلف مولیدنیوم کافاکور برای موجودات حیاتی هستند و مولیدنیوم یک عنصر ضروری برای زندگی در تمام ارگانیسم‌های اکوکاردیوگرافی است و این نکته قابل ذکر است که در همه باکتری‌ها وجود ندارد.

کاربردهای مولیبدن


مولیبدن بیشتر بعنوان فلز آلیاژی در فولاد، آهن ریخته گری و ابرآلیاژها به منظور افزایش سختی پذیری، مقاومت، شدت و مقاومت در برابر زنگ زدگی استفاده می شود. مولیبدن به عنوان رنگدانه از قرمز- زرد تا نارنجی قرمز روشن در رنگ سازی، جوهرها، پلاستیک ها و صنایع لاستیک استفاده می‌شود. دی سولفاید مولیبدن یک روان‌کننده (روغن) یا گریس خوب در دماهای بالاست.

موارد استعمال دیگر مولیبدن در ساختن دواجات شیمیایی از قبیل مولیبدات آمونیاک است .