Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












ایریدیوم چیست؟

ایریدیوم چیست؟

عنصر شیمیایی ایریدیوم

ایریدیوم  یک عنصر شیمیایی و از فلزات گروه پلاتین در گروه های 8 تا 10 (VIIIb)  و دوره های 5 و 6 ، جدول تناوبی است .این عنصر بسیار متراکم ، کمیاب ،گرانبها و سفید نقره ای سخت و شکننده است ایریدیوم یک فلز سخت و نقره ای است و تقریباً مانند طلا غیرفعال و چگالی و درای نقطه ذوب بسیار بالا ولی شکل پذیر است و می توان آن را در حرارت سفید ، از 1200 تا 1500 درجه سانتیگراد (2200 تا 2700 درجه فارنهایت) کار کرد.

 این عنصر از متراکم ترین مواد زمینی است که عملاً در اسیدها نامحلول است که  می توان آن را در اسید کلریدریک غلیظ در حضور سدیم پرکلرات در دمای 125 تا 150 درجه سانتی گراد (257 تا 302 درجه فارنهایت) حل کرد.

به خاطر وجود مشکلات در تهیه و ساخت این عنصر ، کاربردهای کمی دارد.

ایریدیوم عمدتا به شکل آلیاژهای پلاتین استفاده می شود. آلیاژهای پلاتین-ایریدیوم (5 تا 10 درصد ایریدیوم) فلزاتی هستند که به راحتی استفاده می شوند و نسبت به پلاتین خالص نرم بسیار سخت تر و سفت تر هستند و در برابر حملات شیمیایی مقاوم ترندو به همین دلیل در جواهرات ، نقاط قلم ، پین ها و محورهای جراحی و تماس های الکتریکی و نقاط جرقه استفاده می شود.

 ایریدیوم خالص احتمالاً در طبیعت وجود ندارد. فراوانی آن در پوسته زمین بسیار کم است ، حدود 0.001 قسمت در میلیون می باشد.

ایریدیوم عموماً به صورت تجاری همراه با سایر فلزات پلاتین به عنوان محصول جانبی تولید نیکل یا مس تولید می شود و این عنصر تا حدودی واکنش پذیرتر از روتنیوم و اسمیوم است.

معادن این عنصر در آفریقای جنوبی (بزرگترین تولید کننده ) و آلاسکا ، ایالات متحده و همچنین در میانمار (برمه) ، برزیل ، روسیه و استرالیا یافت می شود.

تاریخچه ایریدیوم

این عنصر به همراه اسمیوم در سال 1803 توسط اسمیتسون تننت در لندن کشف شد.هنگامی که پلاتین خام در آب رقیق حل شد ، که مخلوطی از اسیدهای نیتریک و هیدروکلریک است ، پس از آن بقایای سیاه رنگی به نظر می رسد که گرافیت است. تننت خلاف این فکر می کرد و با آزمایش متناوب آن با قلیاها و اسیدها توانست آن را به دو عنصر جدید تفکیک کند.
او اینها را در موسسه سلطنتی لندن معرفی و نام یکی از ایریدیوم را گذاشت ، زیرا نمک های آن بسیار رنگارنگ و دیگری اسمیوم به دلیل بوی عجیب و غریب بود.

خواص و موارد استفاده 

ایریدیوم مقاوم ترین مواد در برابر خوردگی شناخته شده و در آلیاژهای خاص استفاده می شود و آلیاژی با اسمیوم تشکیل می دهد که برای نوک قلم و یاطاقان قطب نما استفاده می شود.
از آن در ساخت میله استاندارد متر ، که آلیاژ 90٪ پلاتین و 10٪ ایریدیوم است ، استفاده شد.همچنین به دلیل نقطه ذوب بالا و واکنش پذیری پایین برای تماس با شمع استفاده می شود.

نقش بیولوژیکی

ایریدیوم نقش بیولوژیکی شناخته شده ای ندارد و سمیت کمی دارد.

فراوانی طبیعی

ایریدیوم یکی از کمیاب ترین عناصر روی زمین است و بصورت ترکیب در رسوباتی که توسط رودخانه ها رسوب کرده است ، یافت می شود.
این محصول به عنوان محصول جانبی تصفیه نیکل بازیابی می شود.
لایه بسیار نازکی از آن در پوسته زمین وجود دارد که تصور می شود ، علت آن برخورد شهاب سنگ یا سیارک بزرگ به زمین بوده است. شهاب سنگ ها و سیارک ها دارای سطوح بالاتری از ایریدیوم نسبت به پوسته زمین هستند.این برخورد می تواند باعث ایجاد ابر غبار عظیمی از ایریدیوم در سراسر جهان شود.برخی از دانشمندان تصور می کنند که این می تواند همان برخورد شهاب سنگ یا سیارک باشد که دایناسورها را از بین برده است.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید