Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












گالوانیزه چیست؟

گالوانیزه چیست؟

گالوانیزه کردن چیست؟

گالوانیزه کردن، از اقتصادی ترین روش های محافظت فلزات در محیط های خوردنده است. طی این فرآیند که نوعی حفاظت گالوانیکی است، فلز پایه به منظور مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی به طور کامل با لایه ای از فلز روی (zn)  پوشانده می شود که برای این منظور می توان فولاد را در حمام مذاب روی غوطه کرد. علت استفاده از فلز روی در این فرآیند خاصیت حفاظت کاتدی این فلز است، خاصیتی که در آن کاتد جایگزین آند می شود و با ایجاد یک سطح هم پتانسیل و مثبت (کاتود) در کلیه مناطق سطح فلز، از ورود یون های فولاد به محیط اطراف جلوگیری به عمل می آید و جریان خوردگی متوقف می شود. هر چه ضخامت فلز روی بیشتر باشد، میزان مقاومت پوشش و در نتیجه مقاومت فلز در برابر خوردگی و زنگ زدگی بیشتر می شود. طول عمر فلز گالوانیزه شده، هزینه گالوانیزه کردن و محیطی که فلز در آن قرار خواهد گرفت در انتخاب وزن و ضخامت روی تاثیر گذار است.
ورق ها و مفتول های فولادی با این روش گالوانیزه شده و برای استفاده در محیط های روباز و قرار گرفتن در در معرض آب و هوای مرطوب و در محیط خوردنده مانند دریا مناسب است. مفتول  گالوانیزه برای تولید انواع توری، توری حصاری، توری مرغی، توری گابیون و سیم خاردار به کار گرفته می شود تا مانع از خوردگی و افزایش طول عمر آن شود.


 

روش های گالوانیزه کردن

1- روش غوطه وری گرم
در این روش قطعات فولاد یا آهن پس از تمیز کاری سطح در مذاب روی غوطه ور می شوند. دراین روش یک پوشش ضخیم از روی را در سطح فلز ایجاد می کند که به صورت بلوری سطح را می پوشاند. در طول فرایند یک ساختار چندلایه از آلیاژ روی و فولاد بین پوشش روی و فولاد شکل می گیرد. این لایه ممکن است شکننده باشد و در صورت خم کردن ورق گالوانیزه باید دقت کرد که پوسته پوسته نشود.

2- روش الکترولیتی
این روش با غوطه وری فولاد در الکترولیت که یک محلول سولفات روی یا سیانید است انجام می شود. فرایند الکترولیت یک لایه از روی در سطح فلز ایجاد می کند. در این روش میزان ضخامت پوشش روی بر سطح فلز را می توان به صورت دقیق کنترل کرد. میزان ضخامتی که در روش گالوانیزه گرم ایجاد می شود را نمی توان با این روش ایجاد کرد.

3- روش کشش گرمایی
در این روش قطعات فلزی آهنی را در یک محفظه بدون هوا قرار می دهند که شامل گرد وغبار فاز و روی و شن و ماسه در دمای 500 درجه سانتیگراد است. با بالا رفتن دما در محفظه غبار روی به سطح فلز میچسبد و یک پوشش روی ایجاد می کند. در این روش پوشش روی مطابق با شکل فلز و به صورت یکنواخت بر روی سطح ایجاد می شود. این روش بیشتر برای قطعات کوچک استفاده می شود.

4- روش اسپری حرارتی
فلز روی با حرارت دیدن به سطح فولاد اسپری می شود قبل از شروع فرایند سطح فلز باید با استفاده از انفجار ماسه به صورت کامل تمیز و آماده شود. از مزیت های این روش ایجاد پوشش تا ضخامت 250 میکرو متر است که میتواند یک فلز را به یک ورق گالوانیزه تبدیل کند.

5- روش رنگ زدن
با استفاده از یک رنگ که رنگ دانه های فلز روی در آن قرار گرفته است و با قلم مو به روی سطح رنگ آمیزی میشود. این روش سریع و کم هزینه است اما کارایی آن از روش های قبلی کمتر است چون یک لایه نازک ایجاد می کند که مقاومت کمتری دارد. همچنین ممکن است.

کابردهای قطعات گالوانیزه 

برای ایجاد پوشش روی درب و پنجره های فلزی

ایجاد برامدگی و یا تزیین دیوار

برای پوشش سقف

ساخت ورق های گالوانیزه برای افزایش مقاومت فلز

برای پوشش قعطات لوازم خانگی مانند یخچال برای جلوگیری از خوردگی