Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












تیتانیوم و کاربرد های شگفت انگیزش

تیتانیوم و کاربرد های شگفت انگیزش

تیتانیوم و کاربرد های شگفت انگیزش

تیتانیوم یک عنصر شیمیایی با نماد Ti و عدد اتمی ۲۲ است که یک فلز انتقالی درخشان به رنگ نقره ای با چگالی پایین و مقاومت بالاست که در برابر آب دریا و کلر نیز مقاوم است.
تیتانیوم در سال ۱۷۹۱ توسط ویلیام گرگور در کورنوال بریتانیا کشف شد. این عنصر در برخی ذخایر معدنی، بطور عمده روتیل و ایلمنیت مشاهده می شود که به طور گسترده در پوسته زمین و لتوسفر توزیع شده اند. این عنصر تقریباً در بدن همه موجودات زنده و در آب ها، سنگ ها و خاک ها یافت می شود.
تیتانیوم تجاری خالص و آلیاژهای تیتانیوم آلفا و شبه آلفا بهترین خواص مقاومت به خوردگی کلی را نشان می دهند. این مواد، بالاترین سطح جوش پذیری را در میان دسته تیتانیوم و آلیاژهای تیتانیوم دارا هستند.
تیتانیوم خالص معمولا دارای مقداری اکسیژن آلیاژی شده با تیتانیوم می باشد. استحکام تیتانیوم CP توسط مقدار عنصر بیننشین (اکسیژن و نیتروژن) تحت تاثیر است.

ترکیبات دیگر آن شامل تتراکلرید تیتانیوم (TiCl4) است که در صفحات دودی و به عنوان کاتالیزور استفاده می شود. تری کلرید تیتانیوم (TiCl3) ترکیب دیگری است به عنوان کاتالیزور در تولید پلی پروپیلن استفاده می شود.
- تیتانیوم و آلیاژهای آن فلزی است که به صورت شمش، ورق، مقاطع، لوله، سیم و ... به طور گسترده در صنعت مورد استفاده قرار گرفته است .
- استحکام کششی تیتانیوم (البته آلیاژهای آن) می تواند با استحکام کششی فولاد ضدزنگ مارتنزیتی با استحکام کمتر قابل مقایسه و از استحکام کششی فولاد ضدزنگ آستنینی و فریتی بهتر باشد. آلیاژهای تیتانیوم می توانند استحکام های نهایی قابل مقایسه ای با سوپرآلیاژهای پایه آهن نظیر A286 یا سوپرآلیاژهای پایه کبالت نظیر L605 داشته باشند.
- آلیاژهای تجاری تیتانیوم در دماهایی حدود °C 538 تا °C 595 (°F 1000 تا °F 1100)، بسته به ترکیب خود مفید هستند. برخی سیستم های آلیاژی (آلومینایدهای تیتانیوم) ممکن است استحکام های مفیدی در دماهای بالاتر از این داشته باشند.
- قیمت تیتانیوم درحالی که تقریبا چهار برابر قیمت فولاد ضدزنگ است قابل مقایسه با قیمت سوپرآلیاژهاست.
- تیتانیوم بطور قابل انتظاری مقاوم به خوردگی است. این مقاومت غالبا از مقاومت فولاد ضدزنگ در بیشتر محیط ها بیشتر بوده و مقاومت به خوردگی فوق العاده ای در بدن انسان دارد.
- تیتانیوم را می توان با روش های استاندارد فورج کرده یا روی آن کار مکانیکی انجام داد.
- تیتانیوم قابل ریخته گری کردن ترجیحا با ریخته گری دقیق است. (ساختارهای آلیاژ ریخته گری دقیق شده دارای قیمت کمتری نسبت به ساختارهای آلیاژ تیتانیوم کار شده یا تولیدشده توسط فورج کاری می باشد)
- تیتانیوم را می توان بوسیله روش P/M فرآوری نمود. (پودر ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد اما روش P/M دارای خواص و فرآوری مطلوب تری علاوه بر قابلیت صرفه جویی در هزینه کلی دارد).
- تیتانیوم را می توان بوسیله جوشکاری گدازشی، لحیم کاری، چسب ها، پیونددهی نفوذی و بست ها متصل کرد.
- تیتانیوم قابل شکل دهی است و به سهولت ماشین کاری می شود هرچند که باید احتیاط معقولی درنظر گرفته شود.

آینده تیتانیوم

شکل دهی سوپرپلاستیک همراه با اتصال دهی باید افزایش یابد هرچند این فرایند ممکن است برای صنعت هوافضا باقی بماند.
- کار با مواد پیشرفته فراوری شده P/M ادامه خواهد یافت و کاربردهای مقرون به صرفه زیادی در آینده نزدیک بوجود خواهد آمد. 

کاربرد در جواهرسازی

این فلز به دلیل دوام بالا برای جواهر سازی (به خصوص حلقه های تیتانیوم) محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. عدم واکنش پذیری آن باعث می شود برای افرادی که آلرژی دارند و یا افرادی که در محیط هایی مانند استخر شنا از جواهرات استفاده می کنند، انتخاب خوبی باشد.
این فلز همچنین با طلا آلیاژ تولید کرده و می تواند به عنوان طلای ۲۴ عیار در بازار عرضه شود زیرا سختی طلا را افزایش داده و باعث ماندگاری بیشتر آن می شود.
دوام، وزن سبک و مقاومت در برابر خوردگی باعث می شود تا در تولید مجسمه ها، اشیاء تزئینی و مبلمان مورد استفاده قرار بگیرد.

کاربرد پزشکی

چون تیتانیوم زیست سازگار است در بسیاری از کاربردهای پزشکی از جمله لوازم جراحی و ایمپلنت استفاده می شود. این فلز برای ابزارهای جراحی، هدایت تصویر و همچنین صندلی های چرخدار، عصا و سایر محصولات مورد استفاده در جایی که استحکام بالا و وزن کم مد نظر باشد به کار می رود.

عوارض و خطرات فلز تیتانیوم

هیچ نقش بیولوژیکی شناخته شده ای برای تیتانیوم وجود ندارد و در بدن انسان به مقدار کم وجود دارد و تخمین زده شده است که ما روزانه حدود ۰.۸ میلی گرم Ti مصرف می کنیم اما بیشتر آن بدون اینکه جذب شود دفع خواهند شد. این فلز سمی نیست و بدن انسان می تواند دوز زیاد آنرا تحمل کند.
تیتانیوم و ترکیبات آن سمیت کمی دارند. حیوانات آزمایشگاهی (موشهای صحرایی) که از طریق استنشاق در معرض TiO2 قرار دارند، قرار گرفتن در معرض بیش از حد آن منجر به تغییرات جزئی در ریه ها وسفتی و درد در قفسه سینه، سرفه و مشکل در تنفس شود.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید