Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












تکنولوژی‌های جذب گوگرد از کارخانه‌های ذوب مس

تکنولوژی‌های جذب گوگرد از کارخانه‌های ذوب مس

تکنولوژی‌های مورد استفاده برای جذب گوگرد از گازهای خروجی از کارخانه‌های ذوب مس.

پیش از اینکه کوره‌های مدرن فلش در صنایع ذوب مس بکار گرفته شوند، بیشتر کارخانه‌های ذوب از کوره‌های ریورب استفاده می‌نمودند. حجم گازهای خروجی از این کوره‌ها بالا و غلظت SO2 در این گازها پایین بود (0.5 تا 1.5 درصد) و از دودکش‌های بلند در اتمسفر تخلیه می‌شد تا SO2 موجود در آن تا جای ممکن در فضا پخش شود و غلظت آن در سطح زمین کاهش یابد.

استفاده از کارخانه‌های اسید سولفوریک متالورژیکی در حال حاضر، معمول‌ترین روش جذب SO2 از گازهای خروجی از کوره‌های ذوب می‌باشد. در کوره‌های فلش صرف‌نظر از نوع آنها، کنسانتره به همراه هوا با اکسیژن صنعتی (و یا مخلوطی از هردو) وارد کوره می‌شوند. در کوره‌های Flash صرف‌نظر از نوع آنها، کنسانتره به همراه هوا یا اکسیژن صنعتی و یا مخلوطی از هر دو، وارد کوره می‌شوند و گوگرد موجود در کنسانتره به طور مستقیم اکسید می‌شود که در نتیجه آن حرارت لازم برای فرآیند ذوب و گازهای حاوی SO2 با غلظت بالا (بیشتر از 25%) فراهم می‌گردد. این گازها به طور معمول برای جذب گوگرد به کارخانه اسید سولفوریک هدایت می‌گردند. اسید سولفوریک محصولی سودمند است که به راحتی می‌توان آن را حمل و نقل نمود و همچنین می‌توان آن را در سایت‌های مجتمع‌های مس مصرف نمود و برای فروش به بازار هم عرضه کرد.

کشور ژاپن انتشار گازهای حاوی SO2 را تقریبا به حد صفر رسانده است. آنها از تکنولوژی شستشوی گاز ویژه‌ای برای تصفیه گازهای کم غلظت استفاده می‌کنند. محصولات این فرآیند شستشو به طور معمول گچ و نمک‌های سولفیت آلکالی می‌باشد که قابل عرضه به بازار هستند؛ با این تکنولوژی می‌توان بیش از 99% از SO2 تولیدی در کوره‌های ذوب را جذب نمود. کره جنوبی نیز از تکنولوژی ژاپنی برای جذب SO2 استفاده می‌نماید ولی هدف بیشتر تولیدکنندگان مس جذب 97 تا 99 درصد از SO2 می‌باشد.

در سال 1960، مقدار متوسط جذب SO2 در جهان 12% و میزان تولید مس حد 4.3 میلیون تن بوده است که با توسعه فناوری‌های جدید و توجه بیشتر به محیط زیست امروزه تولید مس سه برابر و میزان جذب SO2 به حدود 90% افزایش یافته است. در اوایل سال 1990 میزان جذب SO2 در ایالات متحده به 90% رسید و کشور شیلی 10 سال بعد به این مقدار دست یافت. جذب SO2 در واحدهای ذوب مس چین نیز، در طی این سال‌ها روند رو به رشدی را نشان می‌دهد و نیاز فزاینده صنایع این کشور به اسید سولفوریک به این روند سرعت بیشتری بخشیده است. شیب تند منحنی جهانی جذب SO2 در سال‌های دهه 1990 بازتاب بکارگیری تکنولوژی‌های جدید ذوب مس در کشورهای اصلی تولیدکننده مس جهان یعنی امریکا، چین و شیلی در پاسخ مثبت استانداردهای سخت‌گیرانه آن کشورها است. میزان جذب SO2 جهانی در سال‌های آینده با راه‌اندازی کوره‌های آیزا در کشورهای زامبیا و پرو و راه‌اندازی کوره‌های مدرن خریداری شده توسط کشور چین باز هم افزایش خواهد یافت.

با پذیرش و جایگزینی کوره‌های فلش و کوره‌های حوضچه‌ای (Bath) مجهز به سیستم‌های هوای غنی شده جذب تقریبا کامل SO2 که از مشکلات اساسی کوره‌های ریورب قدیمی بود، امکان پذیر شده است. در بسیاری از این واحدهای ذوب  مس گازهای حاوی SO2 متصاعد شده از پاتیل‌های انتقال مس به کوره‌های کنورتر حد نهایی مجاز ورود SO2 به اتمسفر می‌باشد و انتشار گاز از سایر بخش‌ها کاملا حذف شده است. میزان انتشار SO2 در تعداد کمی از واحدهای ذوب دارای کنورترهای پیرس اسمیت مانند Toyo (ژاپن) و Norddeutsche (آلمان) از این حد نیز، کمتر است و می‌توانند استاندارهای محیط زیست سختگیرانه امروزی را کاملا رعایت کنند. ولی اینکه کنورترهای پیرس اسمیت توانایی برآورده ساختن حدود استانداردهای سختگیرانه‌تر آینده را نیز داشته باشند، امری است که در آینده آن را نشان خواهد داد. واحدهای ذوب مس قدیمی‌تر که فضای استقرار کنورترهای آنها (Converter aisle)  تنگ‌تر می‌باشد به ‌سختی نصب هودهای مدرن اولیه و ثانویه را برای گرفتن SO2 خروجی از کنورترهای پیرس اسمیت پذیرفته‌اند که مهم‌ترین دلیل مشکل هزینه سنگین چنین اصلاحی در این واحدها بوده است. این امر حتی موجب بسته شدن تعدادی از واحدهای ذوب مس در ایالات متحده شده است. اما کارخانه‌هایی که در دهه آخر قرن بیستم ساخته شده‌اند، معمولا فضای استقرار آنها به نحو بهتری ساخته شده است، به نحوی که می‌توان سیستم‌های جمع‌آوری گاز به سبک کارخانه‌های Toyo و Norddeutsche را به راحتی در آنها نصب کرد. در کارخانه‌های ذوب مس که قرار است در نواحی دارای پوشش گیاهی انبوه یا نزدیک جنگل‌ها احداث شوند، می‌توان از سیستم‌های پیوسته ذوب استفاده نمود.

لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید