Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












سدیم

سدیم

عوارض سدیم چیست ؟

سدیم ، ششمین عنصر فراوان در پوسته‌ی زمین سدیم است که  فلزی نرم ، سفید و بسیار واکنشی است .یک عنصر شیمیایی با نماد Na و عدد اتمی 11 است . سدیم یک فلز نرم ، سفید و بسیار واکنشی است . سدیم یک فلز قلیایی است که در گروه 1 جدول تناوبی قرار دارد . این فلز به صورت آزاد و طبیعی در طبیعت وجود ندارد ، بلکه باید از ترکیبات دیگر به دست آید . سدیم ششمین عنصر فراوان در پوسته زمین است و در مواد معدنی متعددی مانند فلدسپارها، سودالیت و سنگ نمک وجود دارد . بسیاری از نمک‌های سدیمی محلول در آب هستند . همچنین ، سدیم و کلر رایج‌ترین عناصر حل شده از نظر وزن در اقیانوس‌ها هستند.
سدیم در سال 1807 توسط عملیات الکترولیز هیدروکسید سدیم توسط هومفری دیوی ، جدا شد. در میان بسیاری از ترکیبات مفید دیگر سدیم ، هیدروکسید سدیم (چربی) در ساخت صابون استفاده می‌شود و کلرید سدیم (نمک خوراکی) یک عامل ضد انعقاد و مواد مغذی برای موجودات زنده از جمله انسان است .

عوارض جانبی سدیم:

مصرف زیاد سدیم در رژیم غذایی ممکن است به موارد زیر منجر شود:

افزایش فشار خون در برخی از افراد
افزایش تجمع جدی از مایع در افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی یا بیماری کلیوی
سدیم در رژیم غذایی بر اساس واحد میلی گرم اندازه گیری می‌شود. نمک سفره حاوی ۴۰ درصد سدیم است. یک قاشق چایخوری از نمک سفره حاوی ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم می‌باشد. افراد بزرگسالی که دارای سلامتی کامل هستند باید مصرف سدیم خود را به ۲۳۰۰ میلی گرم در روز محدود نمایند. افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند نباید بیش از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند. افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب ، سیروز کبدی و بیماری‌های کلیوی ممکن است به مقادیر بسیار پایین تر نیاز داشته باشند. توصیه خاصی برای مصرف سدیم در نوزادان، کودکان و نوجوانان وجود ندارد. اما باید به خاطر داشته باشید که عادت‌های غذایی در طول دوران کودکی شکل می‌گیرد. به همین خاطر بهتر است از همان دوران، کودکان خود را به خوردن نمک زیاد عادت ندهیم.