Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

بررسی و معرفی خصوصیات برنج

بررسی و معرفی خصوصیات برنج

متال آنلاین در این مقاله به شرح خصوصیات برنج و تاثیر آلیاژهای مختلف بر روی آن پرداخته است.

برنج چه خصوصیات و ویژگی‌هایی دارد؟

♦ درحالیکه بین برنج‌های دارای محتوای روی زیاد و روی کم، تفاوت وجود دارد، اما همه آنها چکش‌خوار و شکل‌پذیر قلمداد می‌شوند(برنج‌های حاوی روی کمتر بیشتر).

♦ به دلیل نقطه ذوب پایین، برنج را می‌توان به راحتی ریخته‌گری کرد. با این حال، برای برنامه‌های کاربردی ریخته‌گری، مقدار زیاد روی معمولا ترجیح داده می‌شود.

♦ برنج‌هایی که مقدار روی کمتری دارند می‌توانند به راحتی سرد کار شوند، جوش داده شوند و لحیم شوند.

♦ محتوای زیاد مس در برنج، به این فلز اجازه می‌دهد تا در سطح خود یک لایه اکسید محافظ (پتینه) ایجاد کند که باعث افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی می‌شود.

♦ این فلز هم رسانایی گرمایی و الکتریکی خوبی دارد و هم در برابر سایش و جرقه مقاوم است.

♦ همانند مس، خواص باکتریواستاتیک آن منجر به کاربرد برنج در مراکز بهداشتی و لوازم بهداشتی شده است. (مهارگر باکتری یا باکتریواستاتیک، به هر ماده‌ای اطلاق می‌شود که می‌تواند رشد باکتری‌ها را متوقف کند.)

♦ برنج همچنین یک آلیاژ کم اصطکاک و غیر مغناطیسی محسوب می‌شود.

♦ خصوصیات آکوستیک برنج باعث شده تا از این فلز در ساخت بسیاری از آلات موسیقی استفاده شود.

♦ برنج غالبا به رنگ طلایی روشن است، اما با این وجود می‌تواند به رنگ طلایی مایل به قرمز یا سفید نقره‌ای نیز باشد. همچنین درصد بیشتر مس، قرمزی آن را بیشتر می‌کند و درصد روی بیشتر آن را نقره‌ای می‌کند.

♦ قابلیت انعطاف‌پذیری برنج از برنز و روی بیشتر است.

آلیاژهای مختلف چگونه خصوصیات برنج را تغییر می‌دهند؟

برنج یک آلیاژ فلزی است که همیشه با ترکیبی از مس و روی ساخته می‌شود. با تغییر مقدار مس و روی، می‌توان برنج را سخت یا نرم کرد. فلزات دیگری همچون آلومینیوم، سرب و آرسنیک، ممکن است به عنوان عوامل آلیاژی برای بهبود ماشینکاری و مقاومت در برابر خوردگی در این آلیاژ استفاده شوند.

با افزودن فلزات مختلف به برنج، می‌توان خصوصیات آن را تغییر داد. بسته به ترکیبات شیمیایی آن، برنج می‌تواند زردتر، سخت‌تر، نرمتر، محکم‌تر و یا در برابر خوردگی مقاوم‌تر شود. به عنوان مثال:

♦ برنج معمولا یک رنگ طلایی گرم دارد. با این حال، افزودن 1 درصد منگنز، برنج را به رنگ قهوه‌ای شکلاتی و گرم تبدیل می‌کند، درحالیکه نیکل آن را نقره‌ای می‌کند.

♦ سرب اغلب به برنج اضافه می‌شود تا نرمتر و در نتیجه انعطاف پذیرتر شود.

♦ آرسنیک را به برنج اضافه می‌کنند تا در محیط‌های خاص دوام مورد نیاز را داشته باشد.

♦ اضافه کردن قلع به تقویت و سخت‌ شدن برنج کمک می‌کند.

  • منبع: metalonline.ir
  • تاریخ: سه شنبه 13 آبان 1399 - 16:41
  • نویسنده: پ . ز
  • صفحه: مقالات
  • بازدید: 230
لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.


شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
قیمت روز فقط برای مشترکین در دسترس است












آخرین اخبار