Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












باز تولید اسید سولفوریک

باز تولید اسید سولفوریک

در این مقاله، متال آنلاین، چگونگی باز تولید اسید سولفوریک، ماده‌ای که قدرت صنعتی یک کشور را نشان می‌دهد، شرح خواهد داد.

اسید سولفوریک یک ماده شیمیایی بسیار با اهمیت است و میزان تولید اسید سولفوریک در یک کشور، شاخص خوبی برای نشان‌ دادن قدرت صنعتی آن کشور محسوب می‌شود. اسید سولفوریک در صنایع مختلفی بکار می‌رود و در صنعت فرآوری مواد معدنی، که صنعت مورد هدف ما می‌باشد، کاربرد فراوانی دارد.

ما در این ادامه این مقاله قصد داریم تا چگونگی بازتولید این ماده با ارزش را شرح دهیم، با ما همراه باشید.

در برخی صنایع، اسید سولفوریک پس از مصرف، آلوده به مواد مختلفی شده و به عنوان پساب سیستم از آن خارج می‌گردد. در گذشته، تصفیه و بازیافت این اسید آلوده به علت مقرون به صرفه نبودن انجام نمی‌شد و پساب اسیدی پس از خنثی‌سازی در اقیانوس رها می‌گردید. پس از امضای کنوانستون‌های محیط‌زیستی این روش ممنوع شده و سایر روش‌های خنثی‌سازی و بازیافت اسید سولفوریک مورد توجه و مطالعه قرار گرفت.

پساب اسید سولفوریک به دو علت در صنایع بوجود می‌آید؛

♦ یا در طی فرآیند آن قدر رقیق می‌شود که دیگر قابل استفاده نمی‌باشد

♦ و یا آنقدر آلوده به مواد مختلف می‌گردد که باید با اسید سولفوریک تازه تعویض ‌شود.

بنابراین برای بازیافت اسید سولفوریک باید هر دوی این پدیده‌ها جبران شود، یعنی هم مواد آلاینده از آن خارج شود و هم غلظت آن به سطح قابل قبول افزایش یابد.

در روش باز تولید اسید سولفوریک (SAR)، ابتدا با استفاده از حرارت شدید، مولکول‌های اسید سولفوریک به مواد اولیه سازنده آن شکسته می‌شوند و پس از تمیزسازی گازهای حاصله، اسید سولفوریک مجددا تولید می‌گردد.

H2SO4 → SO2 + H2O +  ½ O2  ΔH=+202 Kj/mol

واکنش فوق به شدت گرماگیر بوده و مقدار زیادی از انرژی برای انجام آن مورد نیاز می‌باشد که از راه سوزاندن سوخت‌های فسیلی تامین می‌شود. مواد آلی موجود در اسید در اثر این گرما می‌سوزند و به دی‌اکسیدکربن و آب تبدیل می‌شوند و مواد غیرآلی یا با سایر گازها به صورت‌های سولفات‌ها و اکسیدها واکنش نشان می‌دهند و یا به صورت واکنش نداده باقی می‌مانند و همگی در بخش تمیزسازی گاز (Gas Cleaning) کارخانه اسید تصفیه می‌شوند.

انواع اسید سولفوریک آلوده

گرچه تعداد زیادی از کارخانجات، اسید سولفوریک آلوده تولید می‌کنند، ولی همه این اسیدهای آلوده را نمی‌توان بازیافت نمود و ممکن است نوع و مقدار مواد آلاینده در اسید طوری باشد که نتوان از آن دوباره استفاده نمود. انواع اصلی صنایعی که اسید سولفوریک‌های آلوده آنها، قابلیت بازیافت به این روش را دارند به شرح زیر می‌باشند:

♦ تولید پلاستیک – اسیدسولفوریک آلوده به متیل متاکریلات (MMA)

♦ پالایشگاه نفت – اسید سولفوریک مصرفی در واحد آلکیلاسیون

♦ تولید مواد منفجره – اسید سولفوریک آلوده به نیترات‌ها

  • منبع: متال صنعت
  • تاریخ: یکشنبه 23 خرداد 1400 - 16:48
  • نویسنده: پ . ز
  • صفحه: مقالات
  • بازدید: 1012
لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید