- اخبار فلزات
- تحلیل و پیش بینی
- مقالات
- تالار گفتگو
- راهنمای سایت
- تبلیغات
- خرید اشتراک
- گفتگو با متال آنلاین
خوش آمدید مهمان!
محصول | قیمت خرید | قیمت فروش |
---|---|---|
مس کاتد
17 خرداد |
746,000 |
746,000 |
مس جهانی
17 خرداد |
9,686 |
9,686 |
روی جهانی
17 خرداد |
2,667 |
2,667 |
سرب جهانی
17 خرداد |
1,974 |
1,974 |
آلومینیوم جهانی
17 خرداد |
2,453 |
2,453 |
انس طلا جهانی
17 خرداد |
3,310 |
3,310 |
انس نقره جهانی
17 خرداد |
35 |
35 |
نیکل
17 خرداد |
15,490 |
15,490 |
قلع
17 خرداد |
32,255 |
32,255 |
نفت برنت
17 خرداد |
66 |
66 |
نفت سبک آمریکا
17 خرداد |
64 |
64 |
در فرآیند تولید روی به روش هیدرومتالوژی بعد از مرحله تصفیه گرم که منجر به جذب کبالت (Co) و منگنز (Mn)میشود، مرحله تصفیه سرد میباشد. تصفیه سرد یک اصطلاح است که دمای محلول نسبت به مرحله قبل حدود 15 درجه کاهش مییابد و در حدود 70 تا 74 درجه میباشد. در این مرحله به روش سمانتاسیون ، نیکل (Ni) و کادمیم (Cd) توسط پودر روی سمانته میشوند و از محلول خارج میشوند. کیک حاصل در این مرحله کیک نیکل-کادمیوم یا کیک سرد نام دارد که بسته به کیفیت خاک مصرف شده مقدار این عناصر در کیک متفاوت است و عمدتا مقدار روی 40 تا 55 درصد ، نیکل 2 تا 3 درصد و کادمیوم 3 تا 6 درصد میباشد.
معمولا این پسماند بصورت جمع آوری شده در جامبوهای (کیسه) 1 تا 1.5 تنی میباشد
فیلتر کیک، ابزاری است که به وسیله آن مواد از طریق یک فیلتر تصفیه میشوند. کیک فلیتر شده در جریان تصفیه(فیلتراسیون) بعمل میآید و ذراتش به مواد غلیظتر و متراکمتری تبدیل میشوند.
با افزایش غلظت لایهها، مقاومت کیک فیلتر افزایش مییابد. بعد گذر زمانی کیک فیلتر باید از فیلتر حذف شود، اینکار میتواند توسط فلاشینگبک(backflushing) انجام شود. اگر این کار انجام نشود، عملیات تصفیه دچار مشکل و اختلال میشود زیرا ویسکوزیته(گرانروی یا چسبناکی) کیک فیلتر بسیار زیاد است. به همین جهت مقدار کمی از مخلوط تصفیه شده باید بتواند از طریق فیلتر کیک و سر فیلتر عبور کند. ویژگی اصلی فیلتر کیک، روش تصفیه کردن آن میباشد.
کیک فیلتر، مواد جامد یا نیمهجامد باقی مانده در یک فیلتر است که پس از یک تصفیه تحت فشار توسط یک دستگاه فیلتر فشار استاندارد تشکیل شدهاند.
در برخی از کارخانههای تولید فلز روی، خوراک اولیه برای تولید روی، کیک نیکل میباشد که بعد از اسید شویی کیک نیکل، مقدار روی (Zn) آن به 10 الی 15 درصد کاهش مییابد و مقدار نیکل آن به 4 تا 6 درصد افزایش و کادمیوم آن به 15 تا 25 درصد افزایش مییابد. متاسفانه این کیک در کشور ما بصورت رسمی فرآوری نمیشود.
در برخی از کارگاهها متاسفانه این کیک بصورت غیر اصولی و خطرناک مصرف میشود و روی (Zn) و کادمیم (Cd) آن در کوره سوزانده میشود و نیکل آن به 80 درصد تغلیظ میشود که این روش بسیار بسیار خطرناک و آلوده کننده محیط زیست میباشد.