Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












کیک نیکل(کیک سرد)

کیک نیکل(کیک سرد)

کیک نیکل، متریالی برای تولید روی است و از عناصری همچون روی، نیکل و کادمیوم تشکیل شده است.

کیک نیکل چیست؟

در فرآیند تولید روی به روش هیدرومتالوژی بعد از مرحله تصفیه گرم که منجر به جذب کبالت (Co) و منگنز (Mn)می‌شود، مرحله تصفیه سرد می‌باشد. تصفیه سرد یک اصطلاح است که دمای محلول نسبت به مرحله قبل حدود 15 درجه کاهش می‌یابد و در حدود 70 تا 74 درجه می‌باشد. در این مرحله به روش سمانتاسیون ، نیکل (Ni) و کادمیم (Cd) توسط پودر روی سمانته می‌شوند و از محلول خارج می‌شوند. کیک حاصل در این مرحله کیک نیکل-کادمیوم یا کیک سرد نام دارد که بسته به کیفیت خاک مصرف شده مقدار این عناصر در کیک متفاوت است و عمدتا مقدار روی 40 تا 55 درصد ، نیکل 2 تا 3 درصد و کادمیوم 3 تا 6 درصد می‌باشد.

معمولا این پسماند بصورت جمع آوری شده در جامبوهای (کیسه) 1 تا 1.5 تنی می‌باشد

فیلتر کیک

فیلتر کیک، ابزاری است که به وسیله آن مواد از طریق یک فیلتر تصفیه می‌شوند. کیک فلیتر شده در جریان تصفیه(فیلتراسیون) بعمل می‌آید و ذراتش به مواد غلیظ‌تر و متراکم‌تری تبدیل می‌شوند.

با افزایش غلظت لایه‌ها، مقاومت کیک فیلتر افزایش می‌یابد. بعد گذر زمانی کیک فیلتر باید از فیلتر حذف شود، اینکار می‌تواند توسط فلاشینگ‌بک(backflushing) انجام شود. اگر این کار انجام نشود، عملیات تصفیه دچار مشکل و اختلال می‌شود زیرا ویسکوزیته(گران‌روی یا چسبناکی) کیک فیلتر بسیار زیاد است. به همین جهت مقدار کمی از مخلوط تصفیه شده باید بتواند از طریق فیلتر کیک و سر فیلتر عبور کند. ویژگی اصلی فیلتر کیک، روش تصفیه کردن آن می‌باشد.

کیک فیلتر، مواد جامد یا نیمه‌جامد باقی مانده در یک فیلتر است که پس از یک تصفیه تحت فشار توسط یک دستگاه فیلتر فشار استاندارد تشکیل شده‌اند.

کیک نیکل شسته شده

در برخی از کارخانه‌های تولید فلز روی، خوراک اولیه برای تولید روی، کیک نیکل می‌باشد که بعد از اسید شویی کیک نیکل، مقدار روی (Zn) آن به 10 الی 15 درصد کاهش می‌یابد و مقدار نیکل آن به 4 تا 6 درصد افزایش و کادمیوم آن به 15 تا 25 درصد افزایش می‌یابد. متاسفانه این کیک در کشور ما بصورت رسمی فرآوری نمی‌شود.

در برخی از کارگاه‌ها متاسفانه این کیک بصورت غیر اصولی و خطرناک مصرف می‌شود و روی (Zn) و کادمیم (Cd) آن در کوره سوزانده می‌شود و نیکل آن به 80 درصد تغلیظ می‌شود که این روش بسیار بسیار خطرناک و آلوده کننده محیط زیست می‌باشد.

  • منبع: متال آنلاین
  • تاریخ: دوشنبه 19 مهر 1400 - 12:37
  • نویسنده: پ . ز
  • صفحه: مقالات
  • بازدید: 1352