Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












معدن‌کاری را بیشتر بشناسیم

معدن‌کاری را بیشتر بشناسیم

معدن کاری چیست؟

عمل استخراج کانی‌های ارزشمند یا دیگر مواد از زمین و معمولاً از معادن گفته می‌شود. علم معدنکاری نقطه اوج پیوند شاخه‌های گوناگون مهندسی با علوم پایه و فناوری‌های اجرایی با هدف «پیش‌بینی ماهیت» و «بهینه‌سازی استحصال» منابع معدنی است. عملیاتی که به منظور بدست آوردن مواد معدنی بکار می‌رود، معدن‌کاری می‌گویند. این عملیات شامل مراحل زیر است:

- پی‌جویی یا اکتشاف کلی

- اکتشاف تفضیلی

- استخراج

- فرآوری

عملیات پی‌جویی

به این عملیات اکتشاف کلی نیز گفته می‌شود. در این عملیات با در نظر گرفتن معیارهایی چون: سنی، ساختمانی، ژئوشیمیایی، ژئومورفولوژیکی، آب و هوایی، ماگمایی، لیتوگرافی و غیره و همچنین راهنماها و نشانه‌های مختلف از قبیل: اطلاعات مردم محلی، آثار معادن و کوره‌های ذوب قدیمی، در نظر گرفتن اسمی محلی، دگرسانی سنگ‌ها در خلال تشکیل مواد معدنی، قطعاتی از کانسنگ در رسوبات یخچالی یا واریزه‌ها و آبرفت‌ها، و همین‌طور وجود رخنمون جهت مشاهده مستقیم ماده معدنی، نشانه‌های گیاهی و پاراژنزی، با استفاده از روش‌های مختلف دیگر، موقعیت کانسار مشخص می‌شود.

عملیات اکتشاف تفضیلی

این عملیات پس از یافتن محل کانسار، شروع و در یک ناحیه خاص صورت می‌پذیرد. هدف از این مرحله تعیین نوع، ابعاد، میزان، عیار و تغییرات عیار، کانی‌های با ارزش و باطله کانسار، و کلیه عواملی است که در استخراج می‌توانند تاثیر بگذارند. این اطلاعات باید به حدی دقیق و کامل باشد تا طراحان معدن بتوانند با استفاده از اطلاعات جامع آن، طرح استخراج معدن را پیاده نمایند. این عملیات به کمک دانش زمین‌شناسی که منجر به شناسایی زمین از نظر جنس، زمان و شرایط پیدایش می‌شود، علم ژئوفیزیک با توجه به خواص فیزیکی کانی‌ها از قبیل حرارتی، هسته‌ای، گراویتی، مغناظیسی و غیره و علم ژئوشیمی که مربوط به قوانین شیمیایی کانی‌ها می‌شود و در نهایت با استفاده از حفاری‌های گوناگون اکتشافی صورت می‌پذیرد. مرحله اکتشاف تفضیلی جهت کامل شدن، حتی به موازات مرحله استخراج نیز مد نظر قرار می‌گیرد.

استخراج

کانسارها یا در زیرزمین، یا در سطح و یا در نزدیکی سطح زمین قرار دارند و روش‌های استخراج آنها به طور کلی به سه گروه زیر تقسیم می‌شود:

*روش‌های استخراج معادن سطحی

*روش‌های استخراج معادن زیرزمینی

*روش‌های استخراج ترکیبی

به طور معمول کانسارهایی که در سطح یا نزدیکی سطح زمین قرار دارند. به روش‌‌های معادن سطحی، و کانسارهایی که در اعماق زیاد قرار گرفته‌اند به روش‌های معادن زیرزمینی استخراج می‌گردند.

بین اعماق کم و زیاد، مرزی وجود دارد که به آن مرز، خط سر به سری (BESR) می‌گویند. در این مرز استخراج ذخیره مورد نظر از لحاظ اقتصادی با روش‌های زیرزمینی یا سطحی دارای مزیت برابر است. بنابراین با به دست آمدن این عمق می‌توان گفت، هر ذخیره‌ای که در بالای این مرز قرار داشته باشد باید به طریقه‌ سطحی استخراج شود و هر ذخیره‌ای که در پایین این عمق باشد، به طریقه زیرزمینی مقرون به صرفه‌تر است. برای تعیین و محاسبه عمق سربه‌سر، یک بررسی فنی و اقتصادی کامل مورد نیاز است. میزان عمق سربه‌سر در شرایط مختلف کشورهای مختلف و حتی مناطق مختلف در یک کشور متفاوت است.

فرآوری

فرآوری عبارت است از مجموعه عملیاتی که باید بر روی یک ماده معدنی استخراج شده صورت پذیرد تا آن را قابل مصرف نماید.