- اخبار فلزات
- تحلیل و پیش بینی
- مقالات
- تالار گفتگو
- راهنمای سایت
- تبلیغات
- خرید اشتراک
- گفتگو با متال آنلاین
خوش آمدید مهمان!
محصول | قیمت خرید | قیمت فروش |
---|---|---|
مس کاتد
17 خرداد |
746,000 |
746,000 |
مس جهانی
17 خرداد |
9,686 |
9,686 |
روی جهانی
17 خرداد |
2,667 |
2,667 |
سرب جهانی
17 خرداد |
1,974 |
1,974 |
آلومینیوم جهانی
17 خرداد |
2,453 |
2,453 |
انس طلا جهانی
17 خرداد |
3,310 |
3,310 |
انس نقره جهانی
17 خرداد |
35 |
35 |
نیکل
17 خرداد |
15,490 |
15,490 |
قلع
17 خرداد |
32,255 |
32,255 |
نفت برنت
17 خرداد |
66 |
66 |
نفت سبک آمریکا
17 خرداد |
64 |
64 |
از گذشته دور ظروف مسی در میان آشپزهای ایرانی پرطرفدار بوده ولی امروزه سختیهای تمیز کردن این ظروف باعث شده آها تا حدودی کمتر استفاده شوند. مس یکی از بهترین فلزهایی است که در قدیم از آن برای ساخت آثار هنری، سکههای قدیمی نادر و برخی زنجیرها استفاده میکردند. مس درواقع قدیمیترین فلزی است که مردم نزدیک به ۱۰ هزار سال پیش از آن بهره میبردند. مصریان باستان، ابزارهایی مثل ظرف آب، آینههای دستی و بسیاری از وسایل کاربردی را از مس میساختند. این فلز در جهان مدرن امروز نیز کاربردها و مزایای فراوانی دارد. ترکیب منحصربهفرد این فلز باعث شده که بهترین عملکرد را در انتقال جریان برق داشته باشد. برنج و برنز از آلیاژهایی هستند که از این فلز کاربردی تهیه میشوند. آشپزها در سراسر جهان، ارزش زیادی برای ظروف مسی قائل هستند؛ چراکه این ظرفها، بالاترین میزان انتقال حرارت را در میان سایر ظروف دارند. علاوهبراین، گرمای یکنواخت این ظرفها به پخت بهتر و یکدست غذا کمک میکند. مطالعات جدید نشان دادهاند که مس دارای مواد ضدمیکروبی است که در برخورد با میکروبها، آنها را ازبین میبرد. این ویژگی، یکی دیگر از مزایای آشپزی با این نوع ظرفها است. اما حفظ درخشش و تمیز کردن ظروف مسی با استفاده از روشهای قدیمی میتواند کار دشوار و طاقتفرسایی باشد. خوشبختانه میتوان با چند روش خانگی، درخشش را به ظرفهای مسی بازگرداند.
در روش اول میتوانید با ترکیب سرکه و نمک ظرف را تمیز کنید.
1) سرکه و نمک را روی ظرف مسی بریزید.
2) با اسکاچ یا دستمال سرکه و نمک را به تمام قسمتهای مس آغشته کنید.
3) ظرف را بشویید.
4) با یک پارچه تمیز، نرم و خشک ظرف را خشک کنید.
ترکیب نمک، مس و آب
1) یک قاشق سوپ خوری نمک و یک فنجان سرکه سفید را با هم مخلوط کنید و در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را تا نصفه از آب پر کنید.
2) ظرف مسی را در داخل قابلمه قرار دهید.
3) گاز را روشن کنید تا این محلول به همراه ظرف مسی که در آن قرار دارد بجوشد. تا زمانی این کار را ادامه دهید که آبی که در ظرف قرار دارد کدر شود.
4) بعد از انجام مراحل بالا، ظرف را از قابلمه خارج کنید با مایع بشویید و خشکاش کنید.
در این روش میتوانید با استفاده از یک لیمو ظرف مسی خود را درخشان و تمیز کنید.
1) لیمو را از وسط نصف کنید.
2) لیمو را روی سطح ظرف مالش دهید.
نکته: میتوانید بر روی لیمو نمک یا آهک بپاشید.
3) شستشو و جلا دادن
قبل از آنکه مس را با آب بشویید بر روی سطح آن اسکاچ بکشید.
در این روش از ترکیب لیمو و نمک استفاده میشود.
1) آب لیمو را بگیرید.
2) نمک را به آب لیموی تازه اضافه کنید تا یک فرم خمیر مانند به دست آورید.
3) با یک پارچه نرم خمیر را بر روی ظرف مسی بمالید.
4) ظرف را با آب گرم بشویید.
نکته: برای درخشان شدن بیشتر ظرف مسی میتوانید قبل از شستشو با آب، سطح ظرف را به عسل آغشته کنید.
ترکیب نمک، سرکه و آرد
1) یک قاشق سوپ خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید.
2) آرد را کم کم به محلول اضافه کنید تا یک خمیر بدست آورید.
3) با یک پارچه تمیز خمیر را به روی سطح ظرف بزنید.
4) 15 دقیقه تا یک ساعت بگذارید خمیر بر روی ظرف بماند.
5) ظرف را با آب گرم بشویید.
سس گوجه فرنگی
جالب است که بدانید سس کچاپ یک تمیز کننده عالی برای اکسیداسیون مس است. این روش معمولا زمانی استفاده میشود که یک ناحیه از ظرف کدر شده است.
1) کچاپ را روی قسمت کدر ظرف بریزید.
2) چند دقیقه بگذارید تا کچاپ بر روی ظرف بماند.
3) بعد از گذشت چند دقیقه با یک پد (نه اسکاچ) کچاپ را در سطح ظرف مالش دهید.
4) حالا ظرف را با آب گرم بشویید.
روش سولفامیک
این روش بهترین روش برای تمیز کردن اکسیداسیون ظرف مسی است.
1) ابتدا یک دستکش پلاستیکی دستتان کنید و سپس یک قابلمه بزرگ بر دارید و مخلوطی از سولفامیک و آب تهیه کنید.
نکته: غلظت این محلول به سلیقه شما بستگی دارد. به نکات روی بسته بندی سولفامیک هم توجه کنید.
2) ظرف را درون محلول بگذارید.
3) قابلمه را روی گاز بگذارید و زمانی که محلول شرع به جوش آمدن کرد ظرف را از محلول خارج کنید.
4) اجازه دهید تا ظرف در هوای آزاد خشک شود.