Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












خاک کوره چیست؟

خاک کوره چیست؟

خاک کوره و انواع آن

خاک کوره، همانطور که از نام آن مشخص است، خاکی است که برای کاربرد در انواع کوره‌ها در ریخته‌گری، مورد استفاده قرار می‌گیرد. خاک کوره در واقع از خانواده خاک‌های نسوز به شمار آمده و از آنها مشتق می‌شود. خاک نسوز، یک نوع خاک رس است که مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت بالا و آتش دارد و در مقابل آنها دچار تغییر شکل و یا ذوب نمی‌شود. به طور کلی، هر خاکی که در برابر دمای بیش از 1500 درجه سانتیگراد مقاومت داشته باشد و همچنین حاوی آلومینیوم اکسید بالایی باشد، خاک نسوز نامیده می‌شود و برای تهیه خاک کوره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور کلی، خاک نسور کاربرد بسیار گسترده‌ای در صنایع دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

♦ ساخت آجرهای نسوز

♦ ساخت خاک کوره

♦ تعمیرات کوره

♦ ساخت انواع سرامیک‌ها، انواع کوره‌ها، بلوک‌هایی با شکل‌های گوناگون، آجرهای عايق، انواع ملات‌های نسوز، مواد خاص، مخلوط‌ها و بسیاری از محصولات دیگر.

انواع خاک کوره

خاک کوره‌، شامل خاک‌هایی از جمله خاک سیلیس و خاک آلومینا می‌باشد، که در ادامه توضیحات بیشتری را در خصوص هر مورد ارائه خواهیم کرد.

خاک سیلیس

سیلیسیم، عنصری است که در پوسته زمین به وفور یافت می‌شود، اما خاک سیلیس، که از سنگ سیلیس یا همان ماسه سیلیس، که از آن تحت عنوان Sio2 یاد می‌گردد، تهیه می‌شود و به ندرت به صورت طبیعی در طبیعت وجود دارد.

برای تولید خاک سیلیس با کیفیت، ماسه سیلیسی که برای ساخت خاک سیلیس بکار می‌رود، باید تا جایی که امکان دارد خالص و حاوی سیلیس بالایی باشد. بنابراین، به عنوان اولین قدم، باید ماسه سیلیسی با خلوص بالایی را انتخاب کنید.

بعد از اینکه ماسه سیلیس با کیفیت انتخاب شد، باید به خوبی شسته شود، سپس خرد شده و وارد مرحله دانه‌بندی شود.

خاک سیلیس به دلیل هدایت حرارتی پایینی که دارد از مقاومت بالایی در برابر سرباره‌ها برخوردار است.

از مهم‌ترین کاربردهای این خاک می‌توان به موارد زیر اشار کرد:

♦ کوره‌های القائی

♦ کک‌سازی و گرم‌کننده‌های هوا در بلندترین کوره‌ها

♦ ریخته‌گری

خاک آلومینا

خاک آلومینا، خاکی است که از آلومینا و سیلیس تشکیل شده و از دیرگدازی بسیار بالایی نیز برخوردار است. هر چه درصد AI2O3(اکسید آلومینیوم) و وزن حجمی خاک آلومینا بیشتر باشد، کیفیت بهتری نیز پیدا می‌کند.

مقاومت شیمیایی خاک آلومینا در برابر گازها و مواد مذاب بسیار بالا است، به صورتی که برخی افراد معتقد هستند که به دلیل سختی و مقاومت به سایش بالای این خاک، پس از الماس بعنوان سخت‌ترین ماده در نظر گرفته می‌شود.

  • تاریخ: سه شنبه 4 آبان 1400 - 09:59
  • نویسنده: پ . ز
  • صفحه: مقالات
  • بازدید: 3083