Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

نام کاربری:
کلمه عبور:


عضویت در سایت

بازیابی رمز عبور

برآورد قیمت کیلوگرم و تومان می باشد.

شما در حال مشاهده ی قیمتهای هفته ی گذشته هستید
با عضویت در سایت قیمت های روز را مشاهده کنید












لیچینگ مخزنی و لیچینگ ستونی در روش هیدرومتالورژی

لیچینگ مخزنی و لیچینگ ستونی در روش هیدرومتالورژی

متال آنلاین، در این مقاله فرآیندهای لیچینگ مخزنی و لیچینگ ستونی که برای استحصال مس در روش هیدرومتالورژی بکار می‌روند را به اختصار معرفی خواهد کرد.

لیچینگ مخزنی 

در این روش، عامل لیچینگ به ماده معدنی خام پودر شده اضافه می‌شود و پالپ حاصل نیز در تانک‌های مخصوص هم زده می‌شود تا از ته نشین شدن مخلوط جلوگیری شود و فرآیند لیچینگ در کوتاه‌ترین زمان به اتمام برسد. این روش عموما تحت شرایط زیر استفاده می‌شود:

♦ ماده معدنی دارای عیار متوسط تا بالا باشد.

♦ کانه مفید ریزدانه بوده، در سنگ میزبان به طور پراکنده پخش شده باشد، به طوریکه خرد کردن و پودر کردن آن جهت افزایش سطح مخصوص و درتماس قرار دادن با عامل لیچینگ لازم باشد.

♦ فلز موجود به سختی حل شود و هم زدن شدید پالپ برای افزایش سرعت انحلال ضرورت داشته باشد.

♦ تجهیزات مورد استفاده، متعدد و گران قیمت بوده، هدف اصلی در آنها افزایش بازیابی فلز از عملیات باشد. لیچینگ ممکن است در شرایط متوسط و با استفاده از اسید رقیق و دمای محیط صورت پذیرد و یا در شرایط شدید با استفاده از مخلوط غلیظ (اسید و باز) و در فشار و دمای بالا باشد.

در بیشتر عملیات انحلال مخزنی، از ظرف‌های بزرگ مستطیلی استفاده می‌شود که کف آنها به صورت یک فیلتر عمل می‌کند تا جداسازی محلول‌های سرریز و ته ریز به راحتی انجام پذیرد. انحلال مخزنی یک عملیات ناپیوسته است که سیکل آن شامل بارگیری مخزن، انحلال کانه، شستشو، آب‌گیری و تخلیه مخزن می‌باشد. کانه خرد شده در محلول اسید سولفوریک رقیق ریخته می‌شود. لیچینگ معمولا در چهار تا هفت مرحله صورت می‌گیرد که مایع باردار حاصل از دو یا سه مرحله اول پس از حذف ناخالصی‌ها به عنوان الکترولیت مصرف می‌شود و باقی محلول‌ها که رقیق‌تر هستند، مجددا به عنوان محلول لیچ‌کننده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عملیات انحلال معدنی پیوسته که در آن جریان پیوسته حلال از میان کانه در ظرف‌های متوالی عبور می‌کند نیز در بعضی معادن به کار گرفته می‌شود.

در مجموع این روش بیشترین استخراج (بازیابی) مس از کانه و کترین بازمانده مس در باطله را تضمین می‌کند.

لیچینگ ستونی

در این حالت مواد مورد استفاده متخلخل و دارای ابعاد ماسه‌ای می‌باشد، به طوریکه توده کردن آنها در حجم زیاد امکان پذیر نیست. وضعیت آرایش دانه بندی مواد، فاکتور مهمی در نفوذ حلال در توده می‌باشد که از بعد دانه‌ها نیز اهمیت بیشتری دارد. چناچه دانه‌ها هم اندازه نباشد، ذرات ریز در بین ذرات دانه درشت قرار گرفته، موجب مسدود شدن کانال و کندی استخراج مواد می‌شود. این روش برای مواد حاوی ذرات نرمه زیاد، مناسب نیست.

  • منبع: metalonline.ir
  • تاریخ: سه شنبه 15 مهر 1399 - 16:38
  • نویسنده: پ . ز
  • صفحه: مقالات
  • بازدید: 2532
لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید